България срази Северна Македония по футбол за жени (видео целият мач)

И СМЕ ПО-КРАСИВИ – И СМЕ ПО-ДОБРИ

“Днес показахме зъби, показахме сърце, показахме душа в името на нашата мила РОДИНА БЪЛГАРИЯ!”

Българският национален отбор за жени по футбол срази отбора на Северна Македония с резултат 1:2. на турнира Turkish Women’s Cup

18 февруари 2023 (Аланиа, Турция) От момичетата:

“Днес донесохме втората победа за националния отбор по футбол на турнира в Турция!

Днес показахме зъби, показахме сърце, показахме душа в името на нашата мила РОДИНА БЪЛГАРИЯ!
Обединени, всички заедно излязохме на терена срещу  Република Северна Македония и успяхме да победим в тази тежка битка за чест, за гордост, за достойнство, за любов!

Благодаря на всички Вас, там до нас, подкрепяйки ни, викайки, пеейки! Благодаря на всички Вас пред телевизорите, които сте далеч, а всъщност толкова близо!
Благодаря Ви и на вас треньори, помощник треньори, кинезитерапевти, организатори, екип мениджъри, тийм мениджъри, лекари!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! 🇧🇬”

Българският национален отбор по футбол за жени срази Северна Македония с резултат 1:2 в престижния турнир Turkish Women’s Cup, който се провежда в Турция!

 “Лъвиците” обърнаха резултата от 0:1, след като не само изравниха, но и победиха след гол в 85-ата минута, след прекрасна комбинация от пряк свободен удар.

Тимът от бившата югославска република поведе още в 10-ата минута, но само след 180 секунди Александра Янева изравни. Победният гол дойде, след като Евдокия Попадинова беше съборена от ляво на атаката и “лъвиците” получиха право за изпълнение на фаул. Триковото изпълнение от Лора Петрова изненада македонките, кълбото стигна до Попадинова, която вкара с премерен нисък удар по земя.

ЦЕЛИЯТ МАЧ “НА ЖИВО” ВИДЕО: https://www.youtube.com/live/tuT58S26puI?feature=share

България вече има две победи в два поредни мача, след като е първия победиха елитните си колежки от Хонконг с категоричното 2:0!

Така нашите момичета се изкачиха начело в класирането в своята група с 6 точки от два мача.

Последният двубой на „лъвиците“ от надпреварата е срещу Косово на 21-ви т.м.

The Turkish Women’s Cup (Türkiye Kadınlar Kupası) е годишен турнир по женски футбол. Известен е още, като  Alanya Gold City Cup, провеждащ се в Gold City in Alanya от 2017. Най-много титли има Франция (2) от 21 участници.