Сидеров “юмрукът на народа” вън от парламента: какво се случва и кой какво и как …

Няма по-арогантен, истеричен и злобен човек от Волен Сидеров в момента, в което и да е публично пространство в България! Да, така го виждаме повечето българи в

Няма по-арогантен, истеричен и злобен човек от Волен Сидеров в момента, в което и да е публично пространство в България! Да, така го виждаме повечето българи в “лошата” чужбина, където подобно нещо не може да се случи!

Главният прокурор поиска снемане на имунитета на лидера на „Атака“, депозираха искането в НС, председателят на парламента му го връчи, до края на месец Януари ще стане известно дали Волен Сидеров ще остане депутат, което зависи най-вече от другите политически партии БСП, ДПС и ГЕРБ

Атакисти нападнаха телевизия, протест срещу Волен, някои наши и чужди се колебаят – други остро

РЕАКЦИИТЕ

Сидеров: “Скъпи чучулиги, аз вече бях под ударите на държавната машина – Няма какво да ме уплаши”

България: ГЕРБ твърди, БСП и ДПС се колебаят, народът пак си протестира

Чужбина: Французите се “люшкат”, ЕНП остри: “Грубо посегателство срещу личността, посегателство над мирни граждани. Подобно арогантно поведение е недопустимо още повече за народен представител и председател на Етичната комисия в българския парламент”

Социолозите: “Българите се държат като посетители в супермаркет, в който някой е длъжен да им предоставя услуги. Докато те се държат по този начин, ще имат този полуфабрикат.”

 

Волен Сидеров в

Волен Сидеров в “Атака”

8 януари 2014 г. Дали “”юмрукът на народа”, както се себенарече лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще излезе от парламента, след като отново грубо се прояви и главният прокурор му поиска депутатският имунитет? Или пак “волно ще се заиграят” с Волен и отново ще “изпишат вежди” на националиста, който си прави каквото си иска на воля?

Дали огънят, запален от Сидеров, ще му подпали собствената му черга, или ще се вдигне поредният пушек, на който ще полети на вълшебното си килимче, изтъкано от снопове комбинации с “духовете” на управлението? Аладин и вълшебната лампа – Волен и българският парламент. Всяко желание се изпълнява, след поредното подухване. Ще стане ясно до броени дни кой е дух, кой е златният фитил и кой колко силно го духа. Но, да спрем с етюдите от “1001 нощ” и да видим какво се случва по светло.

Главният прокурор днес поиска снемане на имунитета на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата. Искането на главния прокурор е внесено след предложение на Софийска градска прокуратура, според което:

Оказвайки физическа и словесна съпротива срещу полицейските служители, при упражняване на правомощията им, Волен Сидеров открито се е противопоставил на установения правен и обществен порядък. По време на целия инцидент, който траел около половин час, поведението на народния представител Волен Сидеров било изключително скандално и цинично. То е демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност. Непровокираното нападение срещу свидетеля Димитър Бахнев от страна на Волен Сидеров е грубо погазване на общественоприетите норми за общуване и незачитане на достойнството и личната неприкосновеност на гражданите. Физическото посегателство спрямо свидетеля Костадин Колев е осъществено целенасочено и при упражняване на служебните му правомощия. Съобразно чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Р България и чл. 132 във вр. с чл. 42, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на 42-рото Народното събрание (ПОДНС), когато парламентът не заседава, искането за снемане на имунитета на народен представител се отправя към председателя на Народното събрание“. 

 

Бай Ганьо в парламента: - Сус!, карикатура: Тодор Цонев, 1992г.,

Бай Ганьо в парламента:
– Сус!, карикатура: Тодор Цонев, 1992г., “Нова Зора”

Искането на главния прокурор да бъде отнет депутатският имунитет на Волен Сидеров е депозирано в деловодството на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на НС. Председателят на парламента Михаил Миков е предоставил на народния представител искането, за да се запознае с него и с оглед възможността в определения 14-дневен срок да заяви писменото си съгласие по искането, който е минималният срок по действащото законодателство. В момента НС е във ваканция до 15 януари.

При условие, че не постъпи писмено съгласие от народния представител, след изтичането на срока искането ще бъде разгледано от парламента съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Така стана ясно, че до края на месец Януари ще стане известно дали Сидеров ще остане депутат, което зависи най-вече от колегите му от другите политически партии.

ЗАЩО ПОИСКАХА “ГЛАВАТА” на Сидеров? 

Сидеров предизвика в понеделник вечерта скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия. Той нападнал френското културно аташе, като поискал от дамата да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров “простак”. Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от “Гранична полиция” Костадин Колев. 

“В самолета Волен Сидеров се държа много арогантно,” разказа пред bTV една от пътничките от същия самолет –  Олга Маринова. Когато слезли от самолета, той и хората му започнаха да се бият с младия мъж, който го нарекъл „простак”, разказа Олга. По думите й Сидеров отново му крещял: „Кажи ми пак простак“, момчето повторило, че е простак и оттам нататък всички се нахвърлили и започнали да го бият, разказва Олга. Тя каза, че жените от групата на Сидеров са ритали с крака младежа и викали: „Защо го обиждаш, защо го наричаш простак.” “Една от тях с кестенява коса го риташе с крака и беше много гръмогласна. По-бойна беше тази с кестенявата коса.“, категорична е Маринова.

РЕАКЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Пред Съдебната палата в София днес бе проведен протест за свалянето на имунитета на Волен Сидеров. Протестиращи бяха с маски на Волен Сидеров, а журналистът Найо Тицин отново бе облякъл Усмирителна риза, освен маската с лика на “националния вожд”.

ВИЖТЕ: ПЕТИЦИЯ за сваляне на имунитета на Волен Сидеров

 

Волен Николов Сидеров е български политик и лидер на крайнодясната националистическа партия Атака. Народен представител е от 11 юли 2005 г., депутат в 40-то, 41-то и 42-то Народно събрание.

Волен Николов Сидеров е български политик и лидер на крайнодясната националистическа партия Атака. Народен представител е от 11 юли 2005 г., депутат в 40-то, 41-то и 42-то Народно събрание.

“ГЕРБ ще гласува „за” свалянето на депутатския имунитет на лидера на „Атака” Волен Сидеров, пише в социалните мрежи председателят на партията Бойко Борисов. “Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС, за да не изкажат отношението си към поредната срамна постъпка на Сидеров и депутатите от “Атака”. Знаейки, че зависят от Сидеров и неговия “златен пръст”, тези хора са готови да оставят една от най-важните комисии под негово ръководство,” допълва Борисов.

Управляващите партии БСП и ДПС без официална реакция по повод най-новия скандал с лидера на “Атака”, който им осигурява парламентарното мнозинство – оставиха случая на главния прокурор

Депутатът от БСП Антон Кутев приветства бързата работа на прокуратурата по случая с лидера на „Атака“ Волен Сидеров. “Законът важи за всички и ние сме равни пред него, независимо дали става въпрос за депутат, или коминочистач. Каквото за Бисеров, такова за Сидеров, Цветанов, Станишев и за Кутев. Не може да има чадър над никого и не трябва,” заяви Кутев пред камерите на телевизиите, се видя в репортаж на БНТ. Кутев обаче НЕ отговори КАК ЩЕ ГЛАСУВА ЦЯЛАТА НЕГОВА ПАРТИЯ, в случай че Сидеров не свали имунитета си и се наложи да се гласува в зала.

“Недопустимо е подобно арогантно поведение. Няма как това да бъде толерирано,” каза зам-председателят на парламента Мая Манолова (БСП) за поредния скандал с лидера на „Атака“ пред камерите на Нова ТВ. Обаче и тя не даде категоричен отговор как би гласувала, ако сте стигне до искане за сваляне на имунитета на шефа на “Комисията по етика” в повереното й най-висшо българско ведомство. „След като видя фактите и видя какво са събрали разследващите, ще видя как ще гласувам,“ каза Манолова. Не разбирам какво е това бързане за взимането на имунитета на Волен Сидеров, каза в студиото на “Здравей, България!” на Нова ТВ Мая Манолова. По повод луксозните пътувания на Сидеров тя каза, че финансовото състояние на депутатите е предмет на комисията по етика и на съответните органи, затова не се налагало създаването на специална анкетна комисия. Тя също така беше категорична, че Сидеров по никакъв начин не подкрепя управляващото мнозинство, а играта с кворума била недостойна за отговорни политици.

АНАЛИЗИ В ЕФИР

“Всичко започва от нравите. Още преди 2400 години Аристотел е дефинирал политиката като работене за общото благо. Когато изкараш нравите от политиката, превръщаш държавата в арена за разчистване на сметки между бандитски шайки.” Евгений Дайнов, политолог /в-к Дневник/

Ако има някакъв сценарий срещу “Атака”, което ми се вижда сложна конструкция, това не обяснява поведението на лидера й. От това не може да се печели, заяви социологът Юрий Асланов в ефир пред Българското Национално Радио (БНР), което слушаме на смартфоните в САЩ. БСП и ДПС трябва ясно да се произнесат по случая “Сидеров”, но какво ще стане не мога да прогнозирам, каза още той.

Според неговия колега Иво Христов, “това е оперета” и посочи две хипотези за случилото се. Първата опция е, че “Атака” вече не е удобна. Вторият вариант е, че това е опит за „напомпване“ имиджа на Сидеров, като винаги ще се намерят 4% българи като него, които да гласуват за него в това му амплоа, убеден е Христов. И допълни:

„От друга страна, по-важен е другият въпрос, че големи части от населението са политически индиферентни, даже политически инфантилни. Българите се държат като посетители в супермаркет, в който някой е длъжен да им предоставя услуги. Докато те се държат по този начин, ще имат този полуфабрикат.“

РЕАКЦИИТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ & Сие

 

Волен Сидеров и Деница Гаджева правили секс в морето край Созопол пред смаяните погледи на десетки туристи, твърди

Волен Сидеров и Деница Гаджева правили секс в морето край Созопол пред смаяните погледи на десетки туристи, твърди “Всеки ден” през 2012 г. Местните разказвали, че в продължение на 15 години той идвал на същото място с бившата си половинка Капка.

Депутати от “Атака” днес нахлуха в сградата на Нова телевизия и предизвикаха скандал, съобщиха от телевизията. Общо 5 на брой – 3 жени 2 мъже (Деница Гаджева, Миглена Александрова, Калина Балабанова, Димитър Димов, Илиян Тодоров) нахлуха в медията, за да се саморазправят с гости на предаването “Часът на Милен Цветков”. Инцидентът, започнал след края на предаването и продължил около половин час. Народните представители се ядосали, че в началото на интервюто си при Милен Цветков двама от гостите, които по-рано протестираха в София, били с маски на Волен Сидеров. Те отправиха множество обидни реплики и заплашиха с думите: „Ще ви накараме да си изядете маските”. (Кой кой е от “ударната Петица”: През декември 2013 г. медиите в България описаха пътуване от 28 ноември до 4 декември, близо до рождения ден на Деница Гаджева, когато двамата с Волен Сидеров са били една седмица в най-скъпия хотел в Европа, където отсядат шейхове – хотел „Фоур Сизънс Джордж Пети“ в Париж. Според публикации в медиите през ноември 2011 г. разривът в семейството Сидерови, на бившата гл.редакторка на в-к “Атака” Капка и лидерът Волен, най-вероятно е настъпил заради интимна връзка на Сидеров с депутата от „Атака” Деница Гаджева. Илиян Тодоров пък бе част от група депутати на Атака на официално посещение в Кубаслучайно и точно съвпаднало с рождения ден на народния представител Деница Гаджева. Целта на посещението в родината на Фидел Кастро пък била „проучване на корените на колониализма” и бе по времето, когато в българския парламент се гласуваше бюджета за 2014-та г. Калина Балабанова и Миглена Александрова бяха двама от 5-те депутати на Атака, които бяха подали искове и се опитаха да съдят съпредседателят на “конкуренцията” от „Национален фронт за спасение на България” (НФСБ) Валери Симеонов, който спечели в Бургаския районен съд и петте дела за клевета, повдигнати към него.)

„Да живее „Атака“, юмрукът на българския народ“, с тези думи се обърна към симпатизантите си по време на митинга пред Съдебната палата лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, се видя в репортаж на ТВ7, която гледаме на смартфоните в САЩ..

„Когато един друг главен прокурор под политически натиск ми скалъпи обвинение, две години се гавриха с мен и ме мачкаха. Накрая не излезе нищо, нула, кръгла нула. … Сега, господин главен прокурор, днешният, вземете пример от този случай. … Всякакви новоизмислени, новоизлюпени и староизлюпени запъртъци, които сега искат от главния прокурор да ми свалял имунитета. Точат се, точат се. Замириса им на кръв и като едни хищници си точат зъбите, за да разкъсат Сидеров. Отново да видят как той е под ударите на държавната машина. Скъпи чучулиги, аз вече бях под ударите на държавната машина. През мен мина какво ли не. Няма какво да ме уплаши. Нито бившият, нито сегашният, нито бъдещият главен прокурор“, каза Волен Сидеров пред симпатизантите си.

„Настоявам в качеството си на министър на вътрешните работи да отговорите защо вашият служител от ОДП-Варна Костадин Колев нарушава законите“, пише председатеялт на партия „Атака“ Волен Сидеров в писмо до до вицепремиера и шеф на силовото министерство Цветлин Йовчев.

ОТЗВУК ОТ ЧУЖБИНА

ФРЕНСКОТО ПОСОЛСТВО СЕ “ЛЮШКА”

 

Тази година се отбелязват 136 години от установяването на дипломатически отношения между България и Франция. Това става възможно след решенията взети по време на Берлинския конгрес, който се провежда от 13 юни – 13 юли 1878 г.

Тази година се отбелязват 136 години от установяването на дипломатически отношения между България и Франция. Това става възможно след решенията взети по време на Берлинския конгрес, който се провежда от 13 юни – 13 юли 1878 г.

Френското посолство в София излезе с официална позиция, която бе публикувана цели два пъти на уебсайта му, по повод инцидента, при който Волен Сидеров и група народни представители от националистите нападнаха културното аташе. “Посолството на Франция напомня, че дипломатическите и консулските служители са защитени от Виенската конвенция от 18 април 1961 година и че е задължение на българските власти да вземат всички необходими мерки за да не бъде допуснато посегателство върху личността, свободата и достойнството на тези служители.“

Първоначално от посолството пуснаха вариант, в който се подчертаваше, че българският гражданин, обидил френското културно аташе, е бил “очевидно в нетрезво състояние” и, че „този български гражданин“ „определено не прави разлика между законодателни и изпълнителни функции“. “Посолството на Франция очаква извинения от този гражданин, чието осъдително поведение не е достойно за качеството му на депутат, нито дори и на човек, който уважава самия себе си. Посолството на Франция и френското министерство на външните работи проучват понастоящем инцидента с цел да се вземат необходимите мерки срещу това недопустимо поведение”, пишеше в 1-то съобщение. Много скоро след това обаче тези изречения отпаднаха от позицията на френското посолство и то бе значително съкратено.

ЕНП – ОСТРО СЪДИ 

„Европейската народна партия остро осъжда действията на представителите на партия „Атака“ и лично на председателя й Волен Сидеров, разиграли се на Летище Варна“, заявяват от ЕНП в декларация. ЕНП е дясно-центристка европейска политическа партия, основана през 1976 г. Към 2009 г. има 72 партии-членки от 39 държави, между които българските ГЕРБ, СДС, ДСБ, ДП и БЗНЦ-НС, и съставлява най-голямата група в Европарламента с 270 депутати. Поради твърдата си трансатлантическа ориентация, ЕНП поставя на фокус отношенията със Северна Америка в международните си дейности.

„Грубо посегателство срещу личността са отправените от Сидеров упреци към дипломатически служител на Френското посолство в България. Не по-малко скандално е и посегателството над мирни граждани, и особено над лице в полицейска униформа, изпълняващо служебните си задължения. Подобно арогантно поведение е недопустимо още повече за народен представител и председател на Етичната комисия в парламента, какъвто е Волен Сидеров“, заявяват от ЕНП.

В КРАЙНА СМЕТКА

След като главният прокурор Сотир Цацаров свърши “мръсната работа” и поиска депутатския имунитет на Волен Сидеров, БСП и ДПС с облекчение преметнаха топката за съиграча си на прокуратурата и съда, които формално са “независими”. Но пък и двете ръководни политически сили в България (БСП и ДПС) се чувстват неудобно от това съотборничество с Атака в навечерието на европейските избори, като добре разбират, че може да им навреди. “На капак” на цялата вътрешна и външна политическа игра, европейските майки-партии отдавна заклеймиха заиграването на българските си “деца” с “копел*тата” от крайните националисти и настояват то да бъде спряно.

Сидеров е достатъчно умен и опитен вече в игрите, че да изпусне поредният удобен за “Атака” момент, тъй като партията губи рейтинг заради подкрепата си към правителство с участието на илюзорният най-голям враг на турската партия ДПС. Лидерът на националистите веднага се усети и отново извади “Асо”, като влезе в ролята на жертва, твърдейки, че е “поръчан” от всички останали партии, включително от тези, които му дават хляб, а той на тях власт – БСП и ДПС. Времето също не е случайно избрано и за трите главни герои – имат достатъчно време до евроизборите да манипулират на собственият си “умен” електорат, че нямат нищо общо едни с други.

Лидерът на “Атака” едва ли ще си тръгне без подобаващо възнаграждение за “цялостно творчество”!

Най-големият успех на политиците от големите партии – опозиционната партия ГЕРБ и управляващите БСП и ДПС, е ако решат заедно да отрежат “Атака”. Това е най-лесното и бързо действие, на всичкото отгоре и безплатно. Та даже и в Брюксел ще са доволни, а и трите партии ще покажат пред българския народ и пред света, че работят “отговорно” и по “европейски”. Евтино и бързо, но кой държи портофейла?

Но никой не знае кой дух ще излезе от златната лампа на Сидеров.

ПРИПОМНЯМЕ: 

Потвърдиха, “Атака” с принуда си плати сметката в ресторант в Брюксел

Цирк Парламент – три дни порно и прогнозата за времето

ИЗБОРИ Кастрацията на българите в чужбина бе потвърдена и от този президент

Парламент – “Цирк” Извънредно се Събира – АТАКА отново решава

Кой, Защо и За Колко Върна и Ще Остави Сегашната Власт? /видео/

Цирк България – Поредна Част /+ видео какво се случва/

Цирк “България” Продължава Турнето в Родината си

България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ”

България – Бий Круша за да Слуша

10 Начина за Манипулиране и Къде Сме Ние Самите

Българи Протестират в Европа и Израел – в Америка са Непокис и Слушат музика

3 comments for “Сидеров “юмрукът на народа” вън от парламента: какво се случва и кой какво и как …