Цирк Парламент – три дни порно и прогнозата за времето

 

В момента българският парламент прилича на Цирк (circus – кръгла арена). По дефиниция Циркът обикновено представлява пътуваща група от изпълнители, включваща акробати, клоуни, фокусници, жонгльори и дресирани животни. Представленията и зрелищата се състоят в огромна палатка (шапито) с кръгла форма върху кръгла арена.Циркът в сегашния му вид се появява в края на XVIII в. За негов баща се счита англичанинът Филип Астлей (Philip Astley), а за рождена дата – 9 януари 1768, когато прави първото представление в Лондон.В Русия през 1919 г. циркът е национализиран и през 1927 г. е създаден Държавният университет за циркови и вариететни изкуства, известен с популярното име Московско цирково училище. Когато Московският държавен цирк започва турнета по света през 1950, представленията му надминават по сложност и оригиналност всичко, което е съществувало до този момент в цирковото изкуство. В България през 1983 г. изгоря сградата на Държавния цирк на Солни пазар в София. И до ден-днешен обаче виновните за сакатлъка не са разкрити. Нов цирк така и не е построен, може би в очакване някой друг да ни го построи, а ние само да играем.

От доста време българският парламент прилича на Цирк (circus – кръгла арена). По дефиниция Циркът обикновено представлява пътуваща група от изпълнители, включваща акробати, клоуни, фокусници, жонгльори и дресирани животни. Представленията и зрелищата се състоят в огромна палатка (шапито) с кръгла форма върху кръгла арена.Циркът в сегашния му вид се появява в края на XVIII в. За негов баща се счита англичанинът Филип Астлей (Philip Astley), а за рождена дата – 9 януари 1768, когато прави първото представление в Лондон.В Русия през 1919 г. циркът е национализиран и през 1927 г. е създаден Държавният университет за циркови и вариететни изкуства, известен с популярното име Московско цирково училище. Когато Московският държавен цирк започва турнета по света през 1950, представленията му надминават по сложност и оригиналност всичко, което е съществувало до този момент в цирковото изкуство. В България през 1983 г. изгоря сградата на Държавния цирк на Солни пазар в София. И до ден-днешен обаче виновните за сакатлъка не са разкрити. Нов цирк така и не е построен, може би в очакване някой друг да ни го построи, а ние само да играем.

Депутатите не произведоха нищо, дори и не работиха

Българите в собствената си Родина остават без гаранции и ясни стъпки за подобряване на мизерията, в която живеят!

27 септември 2013 г. Постановката в българския парламент, която депутатите изиграха три поредни дни, продължава и отново, и така навярно завинаги. Да се смееш ли, да плачеш ли. Въобще не си заслужава какъвто и да е коментар. Не сцена, а манеж – не театър, а цирк. Безмислен и безпреспективен. В сегашният си формат “Цирк-Парламент” би трябвало да “изгори” и да се “срине”, поетично казано, така както точно преди 30 години действително изгоря оригинала. За да може да се започне “на чисто” място, макар и с остатъци от “прахта” на “артисти и животни”.

Действителната  прогноза за времето незнайно как, абсолютно точно и успоредно върви “в крак с времето” на обществения живот в България. Вятърът се усилва и намалява от Изток и от Запад, нощно време небето е спокойно, а през деня започват превлявания, в някои райони силен дъжд.

Зрелището и палячовщината в политиката продължават с пълна сила! Достигащи до безпомощна порнография! А българите в собствената си Родина остават без гаранции и ясни стъпки за подобряване на мизерията, в която живеят! Превърнали се в неволни зрители на политическата порнография забита в безизходица, и завързани в чувала, на който на всичкото отгоре плащат и връзките. Не за ден и два, месец или полугодие, не година а десетилетия. Егати наказанието! /вижте по-долу порно-карикатурите/

Дали и публиката отвън се е превърнала в нещо подобно само Господ знае. Дали пък техните неосъществяващи се искания не са точно това, което се оказва че работи успешно в България, каквото и да се случва. НАГЛОСТТА!

Коментарите оставяме на читателите, превърнали се в неволни зрители. Ден по ден, и така три дни, и така завинаги.

Какво се случи в сряда? Провалът на заседанието на НС – Циркът е пълен!

Свирката на водача на стадото в парламента не бе чута. Шефът на депутатите не можа да проведе сесията на НС. Първият вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски не се състоя и до гласуване въобще не се стигна. Карикатура: Анатоли Станкулов

Свирката на водача на стадото в парламента не бе чута. Шефът на депутатите не можа да проведе сесията на НС. Първият вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски не се състоя и до гласуване въобще не се стигна. Карикатура: Анатоли Станкулов

Първият вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски не се състоя, тъй като опозиционната партия ГЕРБ, която го поиска, реши да бойкотира обсъждането му и до гласуване може въобще не се стигна. В сряда сутринта за заседанието се регистрираха едва 93-ма депутати при изискване да са поне 121. Справката на таблото показа, че народните представители на партията на Бойко Борисов ГЕРБ са в залата, но никой от тях не се е регистрирал. От формацията “Коалиция за България” на Сергей Станишев (БСП) се регистрираха 64 народни представители, а от партията на етническите турци ДПС – 29 (общо 93, абсолютно недостатъчно за кворум), останалите 27 депутати от тези двете партии отсъстваха. Депутатите от националистическата партия “Атака” въобще ги нямаше, защото пък заминали за важни срещи в чужбина. Последва 15-минутна почивка, след която и втората регистрация се оказа неуспешна, поради което шефът на парламента Михаил Миков (БСП) закри заседанието и го насрочи за четвъртък. По този начин партията на Борисов провали дебатите в сряда, когато заседание на парламента така и не се състоя, тъй като не бе събран необходимият кворум от 121 души.

Това е прецедент в историята, първият случай, в който партията, поискала недоверие на правителство, не се регистрира за парламентарния дебат по вота. Дебненето и триковете около парламентарните процедури, свързани с кворума, се превърнаха в запазена марка на сегашното НС. И което е най-важно – успешно.

Още миналата седмица, когато ГЕРБ внесоха вота на недоверие и обявиха, че гласуването му още веднъж ще докаже как управлението на България е заложник на “Атака”. Мотивите за вота са лъжите и провалът им във всички сфери, съобщи бившия премиер Бойко Борисов във вторник чрез Фейсбук. Лидерът на “Атака” Волен Сидеров предвидливо взе мерки и съобщи, че депутатите му няма да присъстват нито на дебата, нито на гласуването, защото всички щели да ходят в Брюксел, където всичките имали планирани срещи, но никой конкретно не каза с кого и за какво, в отговори на директни въпроси на българските медии там.

Така Сидеров отново спечели и дори успешно вдигна цената на националистите на “тезгяха” в парламента, където негови “клиенти” са останалите политически партии, всичките значително по-платежоспособни от неговата. Припомняме, че от формирането на настоящия парламент досега, всяко ключово решение, включително за избора на правителството “Орешарски”, зависи от гласовете на “Атака”.

Парадоксалното е, че ГЕРБ нямат достатъчно гласове, за да съборят правителството, дори да се стигне до гласуване на вота. ГЕРБ имат 97 депутати в НС, а за успех на вота на недоверие трябва да гласуват 121 депутати. Математиката показва, че на Борисов му трябват още 24 гласа. Ясно е като “бял ден”, че ДПС и БСП няма да гласуват. Всички депутати на „Атака” са “зад граница по служба”, но дори да бяха в България, интересно дали лидерът на ГЕРБ има желание да бутне правителството с чужда помощ от колегите си на която и да е от трите партии – БСП, ДПС и най-вече на Атака.

Ами я си представете друга възможна сцена от “манежа”, ако и депутатите от БСП и ДПС решат да не се регистрират, какво ще се случи със заседанието и съответно с вота?

Пак неработен ден! Ура, да живей, живей труда!

Сряда се оказа провален ден за парламента и в крайна сметка неработен ден. Тези не са добре!

Дали, ако работеха и в най-дребната фирма, някой би им позволил да си играят с работното време? Абсолютната подигравка с труда и парите бе дадена отново и отново, като “добър” пример на обществото от техните най-висшестоящи управници в държавата България. Всички гледат, за радост вече и виждат, къде с поука – къде с отвращение! Деца, ученици, студенти, работещи в страната, които си градят имидж за начин на съществуване в своята Родина! От чужбина също гледат … явно вече само саир! Отново и отново НАГЛОСТТА на политиците победи общоприетите елементарни норми в едно обещество показа истинското лице на българското управление, скрито под шапката с пимпони и звънчета. Циркът е пълен!

Какво се случи в четвъртък? Отмяна на гласуването на вота на недоверие – клоунадата продължава!

 

ПАРЛАМЕНТАРЕН ПАРАДОКС: шефът на парламента повика медиите на помощ за регистрацията на собствените му депутати - нардоните избранници. Карикатура: Анатоли Станкулов

ПАРЛАМЕНТАРЕН ПАРАДОКС: шефът на парламента повика медиите на помощ за регистрацията на собствените му депутати – нардоните избранници. Карикатура: Анатоли Станкулов

След провала на заседанието на НС в сряда, то на следващия ден с 207 народни представители в пленарната зала все пак се осъществи третият опит на шефа на парламента Михаил Миков (след неуспешни два в сряда) да открие заседанието на депутатите, на което те да дебатират мотивите по искания от ГЕРБ вот на недоверие и евентуално да го гласуват. Миков откри пленарното заседание след като квесторите “на око” преброиха присъстващите в зала депутати, без да се отчитат резултатите от електронната регистрация в парламента. “Правилникът ми дава право при наличие на кворум в залата да открия заседанието,” заяви Миков от народната трибуна. Той помоли квесторите да преброят по парламентарни групи колко души има в пленарна зала. “След това ще направим и регистрация,” обясни Миков.

ПАРЛАМЕНТАРЕН ПАРАДОКС След това шефът на парламента повика медиите на помощ за регистрацията.

“Има достатъчно представители на медиите, които също фиксират наличието на депутати в залата,” отбеляза Миков. “В зала 207 народни представители, откривам заседанието,” обяви “главата” на парламента. След 30-минутна почивка управляващите приложиха процедурни хватки и в крайна сметка то сесията на НС бе открита, но с 40 минути закъснение. За нищо го нямат работното време!

В пленарната зала влязоха всички министри, които бяха посрещнати на крака и с аплодисменти от БСП и ДПС, а от ГЕРБ скандираха “Оставка!“.

После опозицията от партията на Бойко Борисов напусна пленарната зала, а думата взеха депутати от мнозинството, които като цяло си направиха отличен Пи Ар, като отначало се захванаха с обяснения за важността на Министерството на инвестиционното проектиране, за създаването на което всъщност “на книга” е вотът на недоверие.

Междувременно активността на ГЕРБ, която не се състоя в пленарна зала, се пренесе в кулоарите на парламента. Още преди да са приключили т.нар. “дебати” по вота в пленарната зала, от опозицията решиха, че ще внесат повторно вот на недоверие, заради създаване на Министерството на инвестиционното проектиране. Парламентарната група на ГЕРБ внесе новият вот на недоверие срещу правителството на същата тема и поиска оставката на ръководството на 42-рото НС, тъй като сметна, че заседанието за нелегитимно. На 26 септември ГЕРБ внесе и писмено искане за предсрочно освобождаване на председателя на 42-рото Народно събрание Михаил Миков

КАКВО КАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА?

Според професор Георги Близнашки, преподавател по конституционно право в Софийския университет „Св. Климент Охридски” заседанието на НС този ден е противоконституционно. Това той разясни пред агенция Фокус, като коментира дали са били спазени коректно всички процедури.
“Не, днешното заседание на НС не беше конституционно, защото председателят на НС трябва стриктно да се придържа към Парламентарния правилник, където в чл. 48 изрично е предвидено, че заседанието се открива едва чрез проверка на кворума чрез компютъризираната система. Г-н Миков направи нещо много семпло, направи проверка на кворума, чрез броене от страна на квесторите, но това е нелегитимно средство, което той не може да използва. По същата логика, той би могъл да преброи депутатите и на око, и да каже, че има кворум, а това не му е разрешен способ,” каза проф. Близнашки.

“Парламентарният правилник е изричен по този повод, а в правото има един класически принцип, че държавните органи могат да предприемат само такива действия, каквито са изрично разрешени от закона. Тоест във всички случаи, те трябва да действат в рамките на своята компетенция. А в компетенцията на председателя на НС не е предвидено подобно средство за проверка на кворума, каквото той използва. Това е в нарушение, както на Правилника за организацията и дейността на НС, така и на самата Конституция.”

Около 30 души се бяха събрали пред служебния вход на парламента и освиркват сградата, показаха репортажите на телевизиите. Събралите се свирят и на свирки, бият на барабани и развяват български знамена. Сградата на НС стабилно е оградена с метални ограждения, зад които има полиция, съобщи Фокус. Остават и двата палаткови лагера – около градинката на Художествената академия и този до паметника на Цар Освободител. Народът се бори за оставка.

ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО ЗА ПЕТЪК на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН (наистина използваме точната прогноза за посочените дни): Вятърът ще се усилва, а с него ще проникне хладен въздух. През нощта срещу петък над България ще бъде предимно ясно. В петък вятърът от запад-северозапад ще се усили, но още преди обяд в Североизточна България, а по-късно през деня и в Югоизточна ще се ориентира от североизток и изток. Ще има увеличения на облачността и в следобедните часове ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат в широки граници. По Черноморието ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от изток. Температурата на морската вода също е различна.

Какво се случи в петък? Вотът на недоверие на правителството на Орешарски не се състоя – заседанието на НС отново се провали 

 

Езичето на камбаната Парламент се оказа меко и пухкаво, като перце, и н е успя да издаде така нужният му звън за начало на дебати. Председателят на парламента Михаил Миков заяви: „Няма кворум за откриване на заседанието

Езичето на камбаната Парламент се оказа меко и пухкаво, като перце, и н е успя да издаде така нужният му звън за начало на дебати. Председателят на парламента Михаил Миков заяви: „Няма кворум за откриване на заседанието” и изпрати депутатите на “пресконференции и други медийни изяви в кулоарите на НС”. Безпомощният парламентарен шеф закри пленарното заседание. Карикатура: Анатоли Станкулов

Петъчното заседание на НС се провали, като въобще не можа да започне, поради липса на кворум. Трети ден заседанието на парламента не дава резултати и отново започна и със закъснение. След два опита за регистрация бяха регистрирани  В залата се регистрираха 111 от 240 народни представители, само от Коалиция за България (БСП) и ДПС, предаде БТА.  Председателят на парламента Михаил Миков заяви: „Няма кворум за откриване на заседанието. Очевидно денят ще продължи с пресконференции и други медийни изяви в кулоарите на НС”. Той закри пленарното заседание.

“Основната цел на ГЕРБ е да разбият парламента, парламентаризма, да създадат хаос в страната, защото не са на власт,” каза пред журналисти в кулоарите на НС председателят Михаил Миков (БСП) след поредното провалено пленарно заседание. “Ще трябва много сериозен разговор между политическите сили за парламентаризма в България” добави шефът на депутатите.

ГЕРБ бойкотира за трети пореден ден в петък работата на парламента, това е възможно защото управляващите социалисти не разполагат с нужното мнозинство за започване на парламентарното заседание. “Със 111 души БСП и ДПС, даже вече техните хора три дни подред не идват на работа и не могат да осигурят кворум. А това е задължение на управляващите. Този парламент – така конструиран с БСП, ДПС и „Атака” не е легитимен, не е приемлив за обществото, не е приемлив и за нас,” заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проваленото заседание на НС. По повод бойкотирането на заседанието на парламента с невлизането в пленарна зала Борисов заяви: „Това са само инструменти, с които ние ги принуждаваме да се покажат в цялата си несъстоятелност, че могат да управляват. И аз не мога да разбера Местан (ДПС) и Станишев (БСП) не го ли разбират. Да проведат избори. Да спечелят легитимно изборите и да възстановят доверието в институциите. За пореден път се показа, че този парламент трябва да се разпусне и да има нови избори.”Крайната цел е незабавната оставка на това правителство. Ние няма какво да си дебатираме с тези хора. Те са нелегитимни”. “Всички казват, че БСП ни надхитрили. Щом ще се надхитряме, днес кой ги надхитри?”, каза лидерът на ГЕРБ. Борисов също призова председателят на парламента Михаил Миков да покаже бланките за командировките на депутатите от „Атака”.

“Атака” атакува и Брюксел – евродепутатите ги режат

Групата на „Атака” все още е в Брюксел и не присъства в зала, а депутатите от ГЕРБ бяха в сградата на НС, но не влязоха в пленарна зала. „Атака” официално уведомила ръководството на НС за отсъствието си тази седмица, като уведомлението било подадено преди внасянето на вот на недоверие към правителството. „Атака” има планирани посещения в чужбина и през следващата седмица, каза пред журналисти в парламента депутатът от „Атака” Венцислав Лаков.

Политиците от „Атака” пристигнали в Брюксел с телевизионен екип от собствения им телевизионен канал „Алфа”, но не успяли да влязат в Европейския парламент, тъй като никои евродепутат не се съгласи да се срещне с тях, съобщава уебсайта ”Еурактив” в материал под заглавие “Атака организира театър в Брюксел”. Критици посочват, че истинската причина за зле подготвеното представление на Атака в Брюксел е вътрешнополитическата ситуация в България, анализират от електронното издание. Отсъствието на „Атака” (бел.ред. от българския парламент) предотвратява приемането на внесения вот на недоверие, който може да предизвика изборен крах за тях. А също и им спестява изчервяването, ако гласуват в подкрепа на настоящото правителство в София, пише в заключение  ”Еурактив”.

“Сега е паднало на „Атака” да решава какво да прави и да се покаже на важна партия и това си е тяхно право, аз го уважавам,” каза в интервю за Агенция „Фокус” бившият конституционен съдия Георги Марков. „Въпросът не е в ГЕРБ, че не влиза в парламентарната зала, въпросът е в това, че ДПС и БСП разчитат на един партньор, с който нямат коалиционно споразумение, който днес може да е в парламента, утре може да не е”, заяви Марков.

“Ако има усещане за игри, то техен продуцент е ГЕРБ,” каза пред журналисти в парламента председателят на партията на етническите турци ДПС Лютви Местан.

“Ясно е политическото безсилие на ГЕРБ като опозиция,” каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев (БСП).  „Задайте си въпроса на какво пречат тези циркове, които се разиграват, каза червеният лидер.

“Без участието на „Атака“ няма как да продължи работата в парламента. ГЕРБ има инфантилно поведение. Нагледно показахме как прахосваме времето на българските избиратели,” заяви депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев (БСП) пред БНР.

“„Атака“ да помисли иска ли този парламент да продължи, или не иска. Ако работата не става – по-добре да отиваме на избори. Ще дойдат да ни изхвърлят с камъни и с ритници, и правилно ще бъде. Поведението на „Атака“ е неясно и неприемливо“,” каза още Кадиев.

“Шумотевицата от последните два дни в парламента около вота на недоверие може да ни донесе Нобелова награда за идиотизъм,” коментира в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Татяна Дончева от БСП.

„Не съм чувал да е забранено обаче внасянето на няколко вота на недоверие, като изключение прави само внасянето на последователни вотове с мотив цялостната политика на правителството. Непрекъснатото внасяне на вотове на недоверие би блокирало работата на парламента. Сега всички сме свидетели на невъзможност на парламента да работи, непримиримост, разделение сред хората и сред политиците, като всичко това се случва на фона на една ужасяваща и фатална криза, заяви в интервю математикът проф. Михаил Константинов за Агенция „Фокус”по отношение на внесения втори вот на недоверие от страна на ГЕРБ, насочен към политиката на правителството в областта на инвестиционното планиране. Проф. Константинов е фаворит за личност в България на нашия сайт bulgarica.com.

В крайна сметка първият вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски не бе гласуван в петък.

Безизходицата подчертава задълбочаващата се политическа криза обхванала нуждаещата се от инвестиции най-бедна държава в ЕС, коментира авторитетната световна информационна агенция Ройтерс. Това вероятно ще разшири разочарованието от политическия елит, което накара хиляди хора да провеждат протести срещу корупцията през последните месеци.

Един от ефектите на провалил се вот на недоверие по цялостната правителствена политика е този, че през следващите шест месеца кабинетът ще стане независим от парламента, защото няма да може да се му иска недоверие. И тогава ще дойде време за изборите за Евро-депутати.

ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО ЗА УИКЕНДА И СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН: В събота облачността ще е по-често значителна и на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще отслабне, а температурите ще са с още 2-3 градуса по-ниски. В неделя ще има повече слънце, но ще има и временни увеличения на облачността, почти без валежи. В началото на следващата седмица от север-североизток ще прониква студен въздух; ще бъде хладно, облачно, с валежи.

Тази година през октомври се очаква ср. месечна температура да бъде около нормата. В началото на 1-то 10-дневие на октомври температурите ще се понижат, по-чувствително дневните. През 2-то ще се редуват спокойни и сравнително топли дни и дни, в които ще преминават атмосферни смущения, при което ще има условия за валежи, последвани от на места ще има слани. През 3-то се очакват повече слънчеви дни от нормалното.

ВРЕМЕТО навън няма да окаже особено влияние на работата на депутатите вътре в Парламент, характерен с постоянно високи температури, които не “огряват” никого.

КОМЕНТАРИ

След бурни обсъждания на очакванията и реалностите в сутрешните блокове на телевизиите коментарите в он-лайн мрежите продължават. Дори самият Бойко Борисов бе твърде активен.

“Че кабинетът прави грешки, прави. Но, че не случихме и на опозиция… #Оставка!”. Кратък и ясен коментар на Богомил Бонев, но с последваща сериозна дискусия.

Иван Бедров: “Според ГЕРБ било несериозно да подкрепяш правителството и да не му осигуриш мнозинство в Парламента. Не, не е нужно управляващите да осигуряват мнозинство при вот на недоверие – това е задача на опозицията, да намери 121 гласа, за да мине вотът. Бойко наистина е безпардонен. Но той не знае дори какво е това, защото никога не е бил учен да казва “Пардон!”, да иска прошка или да предлага извинение. За него Господ е наричан със свойското “Началника”.”

#БойкоИзвиниСеБе. #БойкоБезпардонен #ДАНСwithme #DANSwithme”

Политиеска порнография. Карикатура: Анатоли Станкулов

Политиеска порнография – горди политици свирят на рояла България. Карикатура: Анатоли Станкулов

Журналистът Александър Симов иронично пише: “Ще влезе или няма да влезе? Извинявам се за грубиянските аналогии, но ако, с малко повече смелост на духа, определим политиката като порно, то ГЕРБ приличат на порноактьор, който вече е в невъзможност да осъществява трудовите си задължения без да се назоби с индустриално количество “Виагра”. “Виаграта” на ГЕРБ днес се крие в тяхната симулация на сила, в упоритото им нежелание да разберат, че паднаха от власт, в неспособността им да схванат, че да си опозиция понякога е дори по-голяма отговорност, отколкото да си на власт. Политическата лудост обаче е състояние драматично. Този, който си въобразява, че е Наполен едва ли си дава сметка, че изглежда комично в очите на околните. Точно на това ми прилича Бойко Б. днес – върви из телевизионните студия със своята безпомощна и смешна лудост като неспирен производител на логорея – “Станишев, Станишев, Станишев, ДПС, Аз, Аз, Аз, Аз, Аз, Меркел…”. 

Политическа порнография - музика звучи в ушите на народа. Карикатура: Анатоли Стакулов

Политическа порнография – музика звучи в ушите на народа. Карикатура: Анатоли Стакулов

Мисля обаче, че ни предстои нова фаза на вътрешната драматургия – безкрайната трагедия на порноактьора, който изведнъж разбира, че дори назобен с “Виагра” пак не може да демонстрира политическа твърдост по нито един въпрос. И отговорът е – няма да влезе. Ама така е по-добре за психиката на всички нормални хора :)))”

Бел.ред. Когато свършиш онази работа навън, си гарантираш, че поемащата наплива няма да забренее. Но и че няма да роди деца, били те дори и хилави. Нищо не ражда парламента за своите деца от народа. Ползвайте презервативи, когато ви онаждат депутати. Дайте и на децата си, че тяхната “бременост” може да продължи не 9 месеца, а 9 години и повече. Така както продължава последните близо 25 години, та и повече.

Ако всички депутати продължават този цирк, българският народ ще отиде и ще ги изрине от там, където са в момента, заяви математикът проф. Михаил Константинов, фаворит за личност в България на нашия сайт  bulgarica.com.

Според проф. Константинов – именно „изгонването” на депутатите, би била справедлива реакция, посрещната с радост от населението. „Ситуацията в българския парламент доскоро наподобяваше цирк. Сега вече тя не го наподобява, защото просто се превърна в такъв цирк”, подчертава математикът в интервю за агенция Фокус. „Ако българските депутати продължават да се държат по този начин, съвсем скоро ще си отидат по доста неприятен начин от този парламент”, каза проф. Михаил Константинов. Той критикува ръководството на парламента, по отношение на организацията и на заседанието в петък, като отбеляза, че трябва да е сигурно, че ще има необходимия кворум.

ПРИПОМНЯМЕ:

Парламент – “Цирк” Извънредно се Събира – АТАКА отново решава

Кой, Защо и За Колко Върна и Ще Остави Сегашната Власт? /видео/

Цирк България – Поредна Част /+ видео какво се случва/

Цирк “България” Продължава Турнето в Родината си

България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ”

България – Бий Круша за да Слуша

10 Начина за Манипулиране и Къде Сме Ние Самите

Българи Протестират в Европа и Израел – в Америка са Непокис и Слушат музика