Ново българско училище в Ел Ей

 

4-годишната Дара и татко Калин. Българско училище Лос Анджелис, Школа по Родолюбие

4-годишната Дара и татко Калин. Българско училище Лос Анджелис, Школа по Родолюбие “Златната ябълка”

21 декември 2013 г. Днес бе даден старт на новото българско училище в Лос Анджелис, което ще отвори врати за желаещите деца и родители да научат своят майчин език през втората половина на месец януари 2014 г.

Инициаторите са го нарекли Детска Школа по Родолюбие “Златната Ябълка” и бе открито точно в 10:00 сутринта с Детско утро за малки и големи в сграда към Храм Center For Spiritual Living, където по традиция вече всяка сряда се събират всички от “Махалата” за народни танци. “Кметът” на т.нар. организация в инетрнет Калин Крумов, главен виновник за българското в Глендейл даде начален сигнал с кратко приветствие към малките жадни за знания деца и техните родители. В интервюто, което даде за нас Крумов посочи, че “живущите българи в Ла Кресцента, Глендейл са основните инициатори за създаването българското училище” (Bulgarian school Los Angeles 2014), на още нещо Родно в тази част на “Града на Ангелите”. 

Последва весела програма и вкусотии в присъствието на близо четирдесет души, родители, близки и деца. (вижте по-долу галерия със снимки и видео)

4-годишната Дара изпълни популярната детска песничка “Чело коте книжки” под звуците на тамбурата на татко Калин. Той акомпанираше и на 6-годишната Алба, която дори се оказа, че не е българка.

За веселото настроение се погрижи и чичо Стоил, популярен сред сънародниците ни в Южна Калифорния с фокусите си, като най-голяма емоция предизвика появата на живо гълъбче. След шоуто в Ел Ей, професионалният фокусник от уникалният световен “Замък на магьосниците” (Magic Castle) в Ел Ей замина за Сан Диего за празника на българското училище там.

Детската Школа по Родолюбие “Златната Ябълка” ще бъде платена, като родителите ще заплащат по $50.00 на месец, допълни пред нас след празненството по откриването Калин Крумов. Организаторите обещават програмата на обучение да включва, освен български език, така също по родинознание, фолклор и приложни изкуства, както и да бъде съобразена с изискванията за преподаватели и съдържание в България и извън нейните граници.

Следващата сбирка на “Златната Ябълка” ще бъде веднага след Йорданводен (6 януари), когато ще бъдат проведени тестове за определяне нивото и познанията на децата по български език.

СНИМКИТЕ СА ПУБЛИКУВАНИ С ГОЛЯМА РЕЗОЛЮЦИЯ И СА СВОБОДНИ ЗА ПОЛЗВАНЕ, ЗА ДА МОЖЕ ВСЕКИ ЕДИН ДА СИ СВАЛИ ИЗБРАНАТА СНИМКА. ЗА ЦЕЛТА ТРЯБВА ДА КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ ИЗБРАНАТА СНИМКА, СЛЕД КОЕТО ЩЕ ВИДИТЕ ТЕКСТ И ЩЕ СЕ ОТВОРИ СНИМКАТА, КОЯТО МОЖЕ И ДА НЕ ВИДИТЕ В ЦЕЛИЯ Й РАЗМЕР. ЗА ДА Я СВАЛИТЕ НА ВАШИЯ КОМПЮТЪР ТРЯБВА ДА КЛИКНЕТЕ С ДЕСЕН КЛАВИШ НА МИШКАТА (PC) ИЛИ ЕДНОВРЕМЕННО С ЛЯВАТА РЪКА ДА НАТИСНЕТЕ БУТОН “CONTROL” И МИШКАТА (MAC) И ДА ИЗБЕРЕТЕ ОПЦИЯТА “SAVE IMAGE (PICTURE) AS”. ИЗБЕРЕТЕ СИ ИМЕ НА СНИМКАТА И ГО ЗАПИШЕТЕ НА ЛАТИНИЦА.

 

ПРИПОМНЯМЕ:

Българско училище в Лос Анджелес

Първият випуск на българско училище в Лос Анджелис завърши успешно

Станахме ли нестинари в Америка?