Американецът се отказа от България – Дянков подаде оставка

Съдбата на американския възпитаник Симеон Дянков е безмилостна - той получи новината за уволнението си, като вицепремиер и министър на финансите на България не къде и да е, а точно в САЩ, където в момента е на работно посещение и направи официално изявление чрез пресцентъра на финансовото министерство, като заяви че

Ако имаш две (к)ризи дай една на ближния си. Ако са керливи, дай ги всичките на народа. Ако са дарени, върни ги на дарителя, на когото си повярвал, и дим да те няма при неверниците. Съдбата на американския възпитаник Симеон Дянков е безмилостна – той получи новината за уволнението си, като вицепремиер и министър на финансите на България не къде и да е, а точно в САЩ, където в момента е на работно посещение и направи официално изявление чрез пресцентъра на финансовото министерство, като заяви че “още вчера е подал оставка”. Но не сьобщи дали ще си остане или завърне скоро във “втората си Родина”. Както и дали си тръгва с празни джобове от рандевуто в Първата си Родина. Не става ясно сделка ли е това Борисов-Дянков, за да си оправи, пардон да си вьзстанови старата работа в САЩ Симеон Дянков. Карикатура: Анатоли Янкулов

Най-американският представител в управлението на България – Симеон Дянков, вице-премиер и министър на финансите, бивш служител на Световната банка, съпруг на американка с две деца родени в Америка, 18 години прекарал в САЩ се отказа отново от България, като подаде оставка, след като му бе предложено да напусне от премиера Борисов днес

НАЙ-ВЕРОЯТНИЯТ СЦЕНАРИЙ: Дянков е в Америка в този момент точно заради това – да търси начин да се върне на работа в САЩ, като предварително му е бил даден шанс да се оправи от премиера Борисов, като му е казано, че си заминава

Комунизма ликува – демокрация през крив макарон – това позволи Бойко!

18 февруари 2013г. Най-американският представител в управлението на дьржавата България – Симеон Дянков, вице-премиер и министър на финансите, бивш служител на Световната банка, съпруг на американка с две деца родени в Америка, 18 години прекарал в САЩ се отказа отново от България, като подаде оставка, след като му бе предложено да напусне от премиера Борисов днес./Припомняме: Финансовият министър осигурен в САЩ/

Съдбата на американския възпитаник е безмилостна – той получи новината за уволнението си точно в САЩ, който в момента е тук на работно посещение и направи официално изявление чрез пресцентъра на финансовото министерство, като заяви че “още вчера е подал оставка”. Но не сьобщи дали ще си остане или завърне скоро във “втората си Родина”. Както и дали си тръгва с празни джобове от рандевуто в Първата си Родина.

НАЙ-ВЕРОЯТНИЯТ СЦЕНАРИЙ: Дянков е в Америка в този момент точно заради това – да търси начин да се върне на работа в САЩ, като предварително му е бил даден шанс да се оправи от премиера Борисов, като му е казано, че си заминава? Ако имаш две (к)ризи дай една на ближния си. Ако са керливи, дай ги всичките на народа. Ако са дарени, върни ги на дарителя, на когото си повярвал, и дим да те няма при “неверниците”. Цената на оцеляването и в най-дребната корпорация няма значение за оцеляващия – важно е кой плаща сметката и да си запазиш г**а! Резонният въпрос за един редови човек живеещ в САЩ е: какво спечели, или какво получи от твоята работа. Други го задават другояче – какво отнесе за себе си. 

Премиерът Бойко Борисов предложи днес Симеон Дянков да бъде освободен като заместник министър-председател и министър на финансите, съобщиха от правителствената информационна служба. Преди повече от 2 г. Борисов заяви, че освобождаването на финансов министър е равносилно на падане на кабинета. На 22 октомври 2010 г. Премиерът бе попитан в парламента не трябва ли да отстрани Дянков заради несправяне с работата, Бойко Борисов отговори: “Оценките, които получава България от рейтинговите агенции, показват, че не се налага освобождаването на Симеон Дянков от поста. Освобождаването на един финансов министър е все едно да падне цяло правителство. Това е сигналът и към външните пазари и всички, които се занимават с финанси“.

Борисов предлага още министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да бъде избрана за вицепремиер, а Томислав Дончев – за министър на финансите и управление на средствата от ЕС. Премиерът предлага на народните представители в парламента да гласуват персонални и структурни промени в състава на българското правителство.

Агенция Франс Прес в днешна кореспонденция отбелязва, че Дянков, който води политика на икономии, е бил един от най-непопулярните членове на правителството с одобрение от 11 процента. Постът на Дянков сега се поема от Томислав Дончев, който е малко по-популярен (18%), посочва Франс прес. По повод предложението Лиляна Павлова да заеме овакантения вицепремиерски пост на Дянков, агенцията посочва, че тя е най-популярният член на правителството и се ползва с 30% обществено доверие.Пет месеца преди парламентарните избори българският премиерът Борисов се ползва с подкрепата на 29% от избирателите, докато неговата партия ГЕРБ има едва 22% доверие, посочва Франс прес и допълва, че такъв е процентът на доверие и за главната опозиционна сила – БСП.

От агенция Ройтерс казват, че в България икономическата стабилност в последните години бе за сметка на жизнения стандарт и подчертават, че средната заплата в страната е 460 долара на месец. От Ройтерс отбелязват, че Дянков строго е контролирал разходите в най-бедната страна членка на ЕС и че е освободен от поста в момент, в който премиерът Борисов се опитва да спечели по-голяма подкрепа за себе си и за своята партия преди парламентарните избори през юли.

Картината на екипажа на българското правителство грозно заприлича на лазещи животни, които едно по едно напускат потъващия кораб преди да акостират на желания остров, който по програма е определен за 7 юли 2013г., когато са изборите за Парламент.

РЕЗУЛТАТ: Демократите бленуват, комунистите празнуват, а народа мизерува! Демокрация в България – що е то? Социализъм – на ви го! Какво още трябва да се случи за да не/по/вярвате бре хора?

Българският премиер Бойко Борисов освободи министъра на финансите Симеон Дянков веднага след протестите срещу високите сметки за тока, обхванали цялата страна, посочва Асошиейтед прес (АП) по повод на промените в кабинета, обявени от Борисов днес. /Припомняме: Революция в България – 5-ти ден масови протести заливат улиците/

АП отбелязва, че премиерът не е обяснил подробно мотивите за тези промени, които ще бъдат предложени за одобрението на парламента по-късно тази седмица, предаде БТА.

Политическата реакция за предотвратяване на още протести в България на кабинета на Бойко Борисов бе светкавична. днес стана известно, че министърът на земеделието Мирослав Найденов е обяви, че в 15.30 ч. б.вр. близо 1 млрд. лева ще бъдат преведени на земеделските производители, предаде БТА. След като седмици наред досегашният финансов министър Дянков обясняваше как средствата няма да се намерят преди март-април, в четвъртък премиерът Бойко Борисов в отсъствието на Дянков е разпоредил на зам. финансовия министър Владислав Горанов парите да се осигурят. Земеделският министър отказал да коментира дали Симеон Дянков е бил информиран за това, или е бил оставен в изолация. Става пределно ясно, че Борисов се уплаши да не дойдат тракторите и комбайните пред Народното събрание и през главата на Дянков обеща субсидиите на зърнопроизводителите. от които зависи хляба на народа, който като че ли само остана на масата след ценовия шок и измамите при електричеството.

РАЗНИ НАВЯТИ МИСЛИ – ГЕНЕРАЛ БЕЗ АРМИЯ

Дянков, като вицепремиер отговаряше за здравеопазването, министерствата на земеделието и храните, на икономиката, на околната среда и водите, на образованието. Както трябваше да контролира агенциите за приватизация и за ядрено регулиране. И разбира се да следи работата ДКВЕР. Реално във всичките тези неща е претърпян пълен провал. Дали уволнението се случва понеже Дянков е некадърник, което не е видно от внушителната му професионална автобиографията на отличен опитен професионалист, или че няма политика, за която е отговорно цялото правителство и премиерьт Бойко Борисов? Безспорно Дянков може би е добър и успешен финансист на международната сцена, но дали е вьъобще е възможно да бъде успешен финансов министър в България? След като народът вече е по улиците освирепял от мизерия и след като страната има повече от половин милионна армия от безработни. Хората са зле, даже много зле и щом това е така, следва че и Държавата е зле. Дали Дянков не бе пълно недоразумение от самото начало на мандата и бе загубено доста време? Дали България бе недоразумение за самият Дянков? А бре Симеоне, а бе ти луд ли си да се връщаш да опрвяш нещо, което никога не е било развалено – то просто си е така сглобено? На кого повярва Саймън Дейнков? Дали Дянков се доказа като принципен човек, а Борисов се подаде на натиска на популистите? Дянков, който не купуваще близалка на детето, ако нямаше пари за хляб? Кредита на доверие от Европейската общност и международните финансови институции към България значително се поккачи с Дянков, а сега ще пострада. Със сигурност следват допълнителни атаки от вън и от вътре по посока на премиера, затова че управлява “еднолично”. Кой ще бъде следваюият бушон в таблото на така натоваренета нажежена захранваща система, за да не изгори главният бушон?

Повече от ясно е, че Капитанът се опитва да спаси кораба и последен ще го напусне, като премахва непослушните юнги дошли от целия свят да се повозят. Но дали остана екипаж, дали има хора, които да се качат при Капитана на ошушкания кораб?

Генерал без армия!

Червената армия ликува и е на ход!

Народа да го духа, какато още при армията на Римската империя!

Всъщност цветът на цветната армия и шаренията на пагоните и лампазите на генерала са били винаги само за парадите, на които чинно ръкопляска безцветният народ!

6 comments for “Американецът се отказа от България – Дянков подаде оставка