Турци и преспи спряха нашите от Евротурнирите

2 декември 2010г. ЦСКА загуби от турският Бешикташ в София днес с 1:2, а футболистите на Левски не можаха да прегазят преспите в Белгия и загубиха вчера от Гент с 0:1, мачове които гледахме в интернет по нетера.тв.

Днес „Червените” създадоха повече опасни положения от гостите, но успяха да реализират само едно попадение. Срещата започна напълно равностойно, като в началото борбата се водеше основно в средната част на терена и рядко двата отбора стигаха в близост до вратата на противника.  ЦСКА започва по-активно втората част, като използва всяка възможност да атакува опасно. В 59-та минута Бешикташ излиза напред в резултата. Запоточни се възползва от неразбирателство в отбраната на „червените” и се разписа. В 64-та минута Холошко прави резултата 2:0, след като се възползва от грешка на вратаря на ЦСКА. В 79-та минута ЦСКА намалява резултата. Резервата Шеридън се разписа с глава след центриране в наказателното поле на гостите.
След загубата от Бешикташ с 1:2, капитанът на ЦСКА Тодор Янчев заяви, че „червените” са могли дори да спечелят срещата, ако бяха се възползвали от положенията си през първата част. „Мисля, че първото полувреме трябваше да водим с един или дори два гола. Получихме нелеп гол от статично положение. Никой няма да обвинява М’боли. Той е страхотен човек и голям вратар – колко пъти ни е спасявал досега. Винаги е страхотно да играеш пред тази публика. Благодаря и от името на целия отбор. Публиката беше първият играч в отбора”, коментира Янчев.

Левски загуби от Гент с 0:1. Единственият гол в срещата отбеляза Уолъс в 76-та минута. Срещата започна с натиск на футболистите на Гент, които се приспособиха по-бързо към заледения терен. Левски разчиташе на контраатаки. Втората част започва отново с натиск на Гент. Постепенно Гент се настани в половината на гостите, като пропиля няколко много добри възможности за гол. В 76-та минута Уолъс даде преднина за Гент, отбелязвайки с удар извън границите на наказателното поле.

ПРИПОМНЯМЕ: Левски и ЦСКА срамно се издъниха в Европа