Левски и ЦСКА срамно се издъниха в Европа

Левски загуби от Лил с 0:1 в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа

Рапид (Виена) победи ЦСКА с 2:0 насред София

21 октомври 2010г. И двата ни представители в Европа – Левски и ЦСКА – бездушно изграха мачовете си и срамно се издъниха в авторитетното футболно първенство на Стария континент.

Левски загуби от Лил с 0:1 в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа. Първото чисто положение в Мачът, който гледахме в САЩ директно по Neterra.TV дойде в 22-ата минута, когато Розенал пропусна сам срещу Божидар Митрев. Преди това Дани Младенов имаше шанс за гол, но ударът му бе избит от вратаря на Лил.
В началото на второто полувреме Шедрю откри резултата след грешка на Мюлдер. Голът бе в 49-ата минута. До края на срещата българите се опитаха да изравнят.

Рапид (Виена) победи ЦСКА с 2:0 насред София. Мачът, който гледахме в САЩ директно по Neterra.TV започна по-добре за ЦСКА. Всичко до 28-ата минута, когато Ян Ванегоор оф Хеселинг вкара след грешка в защитата на ЦСКА. Четири минути по-късно Хофман се възползва от ново неразбирателство в отбраната и удвои аванса на Рапид. През втората част Спас Делев пропусна страхотно положение в 64-ата минута след като уцели гредата. В 88-ата минута след центриране на резервата Тонев топката се удари за втори път в гредата. След двубоя фенове на ЦСКА нападнаха с димки, бомби и бутилки ВИП изхода откъм сектор „А” на националния стадион „Васил Левски”.

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов обяви, че ще подари клуба „ако се намери подходящ човек за неговото купуване”. Това стана след срамната загуба от Рапид в Лига Европа.
„Само треньорът ли трябва да сменим?! Много съм разочарован от представянето на отбора. Разбирам напълно феновете. Не мога да приема бездушието на футболистите. Няма израстване в тима. Даже вървим надолу”, каза Борисов.

2 comments for “Левски и ЦСКА срамно се издъниха в Европа