Лос Анджелис сваля маските – народа минава на самотек с инструкции по телефона и инет

Парад отбелязва безмаскирането!

нЕма пари – нЕма контакт – нЕма проблем 

16 февруари 2022 г. Точно в този час 00:00 днес в полунощ “Големият” Лос Анджелис (LA COUNTY) влиза в нова фаза от пандемията с Ковид-19, вече разпускаща, отмяна на задължителни маски навън.

16 февруари 2022 г. Точно в този час 00:00 днес в полунощ “Големият” Лос Анджелис (LA COUNTY) влиза в нова фаза от пандемията с Ковид-19, вече разпускаща, отмяна на задължителни маски навън, тъй като ежедневните хоспитализации от всички модели COVID остават под 2500 за 7-ми пореден ден.

Разликата е, че вече само се препоръчва, но не се изисква маскиране на открито при мега събития на открито и пространства, както и в училищата до 12 клас и обекти за деца.

Службата за обществено здравеопазване на каунтито стартира и допълнителни стратегии за разследване на случаи на COVID-19, включително нова опция за текстови съобщения, която предоставя информация за хора, които са дали положителна проба и позволява на тези лица да завършат онлайн интервюто си за случая.

Жителите, които имат положителен тест, ще получат първоначално текстово съобщение от DPH с лесни за следване инструкции за изолация и връзки за допълнителна информация, включително връзка с искане да попълнят онлайн анкета за интервю за случай. Жителите могат да попълнят анкетата със собствено темпо през следващите 8 дни.

Общественото здравеопазване ще продължи да поддържа телефонен център за жители с положителен тест, където могат да получат информация и подкрепа. Жителите могат да се обадят на 833-540-0473 седем дни в седмицата от 8 до 20:30 ч.м.вр. Жителите също ще получат допълнителна информация на местата за тестване какво да правят, ако тестът е положителен.

И така, какво ни казват – ако си заразен – оправяй се – ние дистанционно ще помагаме!  

Има малка разлика от кампанията по ваксинирането, нали? И тя е … контакта! Пардон, две са, втората е, материалната, парите! Т.е. …

… нЕма пари – нЕма контакт – нЕма проблем!

Маските падат именно в деня на парада на победата на Rams на Super Bowl, службата на общественото здравеопазване напомня на жителите да вземат подходящи предпазни мерки, особено за тези, които не са ваксинирани и тези с основни здравословни проблеми. Носенето на маска, въпреки че не е задължително, е силно препоръчително за всеки, който ще бъде на многолюдни места, където дистанцирането не е възможно. И с всички дейности, свързани със супербоула през изминалата седмица, жителите, които присъстваха на многолюдни събития, където много от тях бяха безмаскирани, и може да са били изложени на COVID, и трябва да обмислят, да се тестват. Евтини тестове бол, но безплатните грижи свършиха! Това е особено важно за всеки, който изпитва симптоми на заболяване. Бързите тестове, включително самотестовете без рецепта (OTC), осигуряват резултат за 15-30 минути.

Стана тя, каквато стана! Едни на парад без маски в Ел Ей и Калифорния ! Други на протест без маски в съседство и по света! 

Доста хора напуснаха Калифорния, за да напълнят щати, които значително по-малко предлагат бизнес. И вече стандартите се изравниха, вкл. на цените на най-важното – домът – наемите и имотите.

Готово! Умно! Старо! Познато! Износ на проблеми, внос на мозъци и инвестиции! Е, сега отново не трябва да се чудите защо американците нямат война у дома! И защо след “война”, обират “каймака”! Ако щете истинска, като 2СВ. 

Мноого се опитаха да ги бутнат, и отвън, и отвътре. 

Честито “ангели”, остават ви само крилата! Летете, … ако можете, във вашия град, във вашия щат!