6 години без Иво – Съзтезател до край!

Иво Митков (Ivo Mitkov) загина в Лос Анджелис зад волана!
Прекрасен човек и баща, приятел и  професионалист!
Почивай в Мир – НЕ ТЕ ЗАБРАВЯМЕ!
ПОКЛОН!
Иве, оставаш по пистите и в сърцата ни!

Иво Митков (Ivo Mitkov) (7 дек 1969, София, България – 6 дек 2015, Лос Анджелис, Калифорния)

+++
Иво Митков (Ivo Mitkov) е роден на 7 декември 1969 г. в София и израснал в България. От малък постоянно до автомобилите, редом до родителите си, които са по пистите, и участвали в много съзтезания в цяла Европа, вкл. Европейското първенство през 1994г. Майка му е 1-та жена между съзтезателите по пътищата на Родината.
 
Иво се качва на по-бързите “четири колела” още на 7-годишна възраст. Започвайки с Карт, през годините минава в по-високите класове, за да е вече готов за истинско рали само на 18 години.
В същото време работи с едни от най-добрите механици, където придобива вечен опит, който не можеш да получиш на друго място.
 
На 21-годишна възраст пристига в Съединените Щати със своята приятелка Мариела, която става и негова съпруга и най-голям помощник в неговите дела. На 15 февруари 2006 г. Господ ги дарява с две прекрасни деца – близнаците Оливър и Себастиян.
 
През 1995г. в Ингълууд Иво създаде авто-сервизът Renner Motorsport, където направи по-късно и 1-ят си съзтезателен автомобил от любимата марка Фолксваген. 
Колата, на която имах честта да се “повозя” през 2002 г., и да “върна” обяда, който Иво ме бе почерпил!
Само с една седалка и много “коне” под капака, а аз на една пластмасова щайга стегнат с пистови колани.
Точно Иво и неговите момчета “отгледаха” и 1-та ми кола в Ел Ей, Братята му Пепи и Наско, Гогата, Данчо, а днес и племеника му Дамян Тученишки, който е пилота в тима на Ренер Моторспирт. Все наши експерти, българи. И до ден днешен сменям масло само там на 30 мили от дома, защото е най-доброто, и винаги ще проверят и няма да пропуснат да се погрижат и за още нещо, ако се появи!  Е така, професионално, човешки! Железни!
 
По-късно в тима на Ренер Моторспорт се включи и друга част от семейството, и брат му Петър, а всички започнаха да работят върху още водещи марки автомобили за ралита.
Присъедини се и Наско.
Така Renner Motorsport успя да направи едно от най-бързите Subaru по пистите в Америка.