Тервел Пулев прегази американец “под тепетета” (видео на мача)

“Разделeни сме, останахме 6 милиона души в България. Спортът е феномен, който може да ни обедини! Благодаря ви от сърце на всеки един!“

Тервел Пулев супер щастлив след като прегази американеца Дешон Уебстър “под тепетата” в Пловдив в мач за Интерконтиненталната титла на WBА. “Радостта ми е голяма! Благодаря, Пловдив! Благодаря, България! За мен бе чест!”

14 декември 2019 г. Тервел Пулев прегази американеца Дешон Уебстър “под тепетата” в Пловдив в мач за Интерконтиненталната титла на Световната Боксова Асоциация (International Cruiseweight WBА).

За първи път Тервел изигра пълен мач, и след цели 12 рунда при пълно превъзходство спечели с пълно единодушие от съдиите. Само седем (7) години след успеха си на аматьорския ринг с бронз на Олимпиадата в Лондон, Тервел Пулев завоюва голяма титла и при професионалистите. Заслужено -.15 мача и 15 победи, 12 с нокаут!

Тево имаше шанса да свали съперника си още в 6-я рунд, но “черната перла” от Канзас, като по чудо оцеля и удържа до края на мача. 

От самото начало на двубоя Тервел държеше на дистанция опонента си, който търсеше клинчовете, а нашето момче бе перфектен и с краката.

Тево нанесе тежък ъпъркът в тялото на опонента в края на 2я рунд, след което го “отнесе” с прав удар с дясната, който разби носа на американеца. 

Тервел Пулев стана много агресивен в средата на 3я рунд, но разумната му игра продължи. За да се стигне до 4та част, когато нашето острие показа недоволството си от някои отсъждания на рефера, който не правеше никакви забележки на Уебстър за постоянното му навеждане на главата. 

В 5я рунд Уебстър на няколко пъти се измъкна от унищожителна контраатаки и атаки на Пулев. 

И дойде 6-я рунд, когато в неговия край българинът нанесе убийственно контраатакуващо кроше право в брадата на американеца, на който колената се огънаха.  Пулев веднага яко продължи атаката, но камбаната удари.

В 7-я рунд логично дойде бърз нокдаун на Уебстър, а Тервел продължи да доминира.

В 8-та част явно и двамата боксьори си взеха почивка и тя протече спокойно предимно в средата на ринга. 

В 9-ти и 10-ти рунд навеждане на Уебстър го спаси поне два пъти от категоричен нокаут. 

11-та част на двубоя започна неприятно за Тервел, след като Дешон пласира силно ляво кроше в главата на българина, само че нашият боец остана непоколебим. Напротив, той продължи още по-силно и с много добро дясно кроше повали Уебстър на ринга, но “черната перла” бързо се изправи и реферите не отчетоха нокдаун.

Последният 12-и рунд Уебстър бе много активен, след като играеше „ва банк” за “всичко или нищо”. Тервел Пулев си знаеше работата и след жесток десен прав Уебстър отново се гмурна в краката му и падна на колене. Фото-кредит: Илиян Телкеджиев, Лап БГ

До края и двамата влязоха в серия, но ударите на българина не позволиха на американеца да направи каквото и да било по-сериозно. Това видяха и 7000 зрители, и съдиите, и така дойде краят на мача с победа за Тево. 

Залата “Колодрума” бе препълнена за двубоя на Тервел Пулев. 7000 фенове на бокса бяха по трибуните в емблематичната зала в Пловдив.

Тервел Пулев е супер доволен от победата си над Дешон Уебстър, с която спечели Интерконтиненталната титла на професионалния бокс в WBA.

„Не мисля, че всеки би се справил с него. Сериозен боксьор от САЩ. Трудно беше да го спирам, той влизаше с главата напред, но това си е за негова сметка. Да, умора има, но ние сме тренирали, мисля, че се получи,” сподели Тервел след победата в Пловдив, родният град на неговия създател, като човек и спортист – татко му Венко! 

“За нас е огромна радост, че ние го победихме в почти всички рундове. Горд съм да играя пред тази невероятна пловдивска публика. Няма къде да се хвърли яйце и да се счупи. Благодаря!“

“Радостта ми е голяма! Благодаря, Пловдив! Благодаря, България! За мен бе чест!”

Снимки: Ilian Telkedjiev TJphotos, LAP.bg

Ето и видеото на мача, и за да усетите атмосферата в Пловдив:

За мен е важно спорта да бъде това, което е. Разделeни сме, останахме 6 милиона души в България. Спортът е феномен, който може да ни обедини! Благодаря ви от сърце на всеки един!“, каза Тервел.

Братя-“ДЖелезо” Пулеви – Кубрат и Тервел щастливи и горди на ринга в Пловдив след победата на Тево

Кубрат Пулев беше през цялото време в ъгъла на ринга в зала “Колодрума”. След двубоя на брат си Кобрата говори на публиката.  
“Отстрани е по-тежко! Тервел усети, че не е много лесно. Трябваше да си прецени силите не за 6, а за 12 рунда. Брат ми е добър, съперникът му също. Сигурен съм, че Тервел ще жъне успехи”, заяви Кубрат.
Трябва да атакува световната титла. Може да стане шампион – има техника, трябява му само още опит. Мачът ми с Джошуа ще е през април. Готов съм и ще донеса световната титла в България”, завърши Кубрат под аплодисментите на публиката. 
ПРИПОМНЯМЕ: