България – победи наглостта на политиците и силата на капитала

ТУПАН - голям ама празен! На това заприлича нашенската работа  по света и у нас.  Карикатура: Анатоли Станкулов

ТУПАН – голям ама празен! На това заприлича нашенската работа
по света и у нас.
Карикатура: Анатоли Станкулов

Парламентът отхвърли ветото на президента върху бюджета с гласовете на БСП, ДПС и Атака

Кой загуби и кой гледа саир? отвън и отвътре

Кой беше на улицата? Жалка Мила Родна Картинка
16 август 2013 г. България бе победена от наглостта на политиците и капитала, както това се случва по целия свят. Нищо ново “под слънцето”, както писахме по-рано. Уникалното “нашенско” в демонстрацията на мощ, хегемония, неприкосновенност, надменност и подигравка от страна на велможите, бе сполучливото допълнено от злобни и груби изказвания на странен български език на загорели по рождение подръжнци от цялата страна. Голямата победа на “големите” политици! Дори над “4-тата власт” – медиите в България, които не успяха да окажат влияние дори с целодневните си репортажи за резултатите от наглите непрекъснати действия на управлението.

Отлично скроен план и прекрасно изпълнен по точното време и място!

Всичко това се случва пред очите на “демократичния” Западен свят, част от който е и самата България, който е безучастен, превръщайки се в съучастник. Свят, който “отгледа децата на комунизма”, за да ги превърне в свое оръжие срещу евтината работна ръка, която да няма прво на глас, а само на тихи интелигентни “протести”. Свят, който безмълвно гледа саира на хитрите продажни политици в България, където инереса е слаб и опасност няма. Но, не така с други проблематични места по света, от където има какво да се вземе. За западните медии да не говорим, след като всичко е толкова “тихо и културно”, липсва кръв и няма жертви, отсъстват коментари от техните официални институции.

Жалко, долно и необратимо!

КАКВО СЕ СЛУЧИ В ПАРЛАМЕНТА

С гласуването на актуализацията на държавния бюджет приключи днешният извънреден работен ден на народните представители, които ще продължат ваканцията си до 4 септември.

С гласуването на актуализацията на държавния бюджет приключи днешният извънреден работен ден на народните представители, които ще продължат ваканцията си до 4 септември.

След 3 часа и половина дебати Парламентът отхвърли частичното вето на президента върху актуализацията на бюджета с гласовете на Коалиция за България/БСП, ДПС и Атака, против бяха само депутатите от ГЕРБ. Участваха 223 депутати. 130 депутати (84 от КБ/БСП, 35 от ДПС и 11 от “Атака”) гласуват против ветото. То е подкрепено само от 93 депутати от ГЕРБ.

След днешното гласуване в Народното събрание, България официално е управлявана от БСП, ДПС и Атака.

Отмяната на ветото се нуждаеше само от 3 гласа на АТАКА, но получи 11 от всичките присъстващи в залата. Управляващите отхвърлиха всички доводи на президента Плевнелиев за наложеното вето, като депутати от управляващата “тройка” дадоха своите мнения. БСП и ДПС определиха ветото като политическо лицемерие.

“Това не е вето срещу актуализацията на бюджета, г-н премиер, това е вето срещу програмата на кабинета “Орешарски”. Там ги стяга чепика!” – категоричен бе председателят на ДПС Лютви Местан.

Последен преди гласуването от парламентарната трибуна се изказа премиерът Пламен Орешарски, който потвърди, че 800-те милиона лева от емитиране на външен дълг в началото на годината са били възстановени от Брюксел.

“Това е така, но не върши работа. Дали ще кажем, че рефинансираме този дълг или изпълняваме законовото изискване, в крайна сметка е едно и също” – заяви Орешарски. От правителството са убедени, че нова актуализация на бюджета няма да има.

След гласуването Бойко Борисов коментира заема от 1 млрд. лева, като обвини социалистите в лъжа. “Ако бяхте казали, че искате да вземете кредит, за да попълните фискалния резерв и няма да го харчите, а само ще подпрете резерва, ние щяхме да гласуваме “за”. А, не, когато казвате, че имате дълг, както г-н Станишев ежедневно лъже, че имате да плащате дълг, все едно сме ги похарчили, а те са възстановени от Брюксел, е нещо съвсем различно” – коментира Бойко Борисов, председател на ГЕРБ.

От днес България официално е управлявана от БСП, ДПС и Атака.

А отвън “ангелите” от провинцията долетяли на “корабите на пророка” пазеха Богоизбраните от Богохулство, пардон, просто бяха дошли с “любов и вяра”. За да запазят “избраниците на народа” своята власт над него и тази на своите покровители, управляващите спретнаха уникален „контрапротест“,  като българските граждани от турски етнически произход бяха докарани с автобуси в София за да бранят “сайбиите”.

Лидерът на ДПС Лютви Местан, след като излезе на улицата сред привържениците си коментира в типичния си дипломатично подигравателен стил: “Не знам как тези хора са дошли, предполагам, не са дошли с кораби, защото София няма пристанище”.

Полицията бе допуснала в загражденията, но разделила на две части участниците в контрапротеста в подкрепа на правителството в района около сградата на парламента, като по този начин освободи място за колите на депутатите. Кордон от полицаи разделя протестиращите от контрапротестиращите. Общо 1700 полицаи бяха разположени в центъра на София за охрана, от тях най-малко 700 били от провинцията, съобщиха репортери на телевизия Канал 3.

КАКВО СЕ СЛУЧИ НА УЛИЦАТА – Протестиращите и Контрите си смениха ролите

Подобна картинка не съм и сънувал! Уф!

Контрите на 47-я ден от своето народно недоволство 

Червеният лидер Сергей Станишев водеше депутатите от парламентарната група на БСП, които напуснаха извънредното заседание на парламента, където се обсъждаше актуализацията на бюджета, за да се порадват на подкрепата на стотиците граждани, които се включиха тази сутрин в т.нар. контрапротест.„Цяла България трябва да знае, че има хора, които подкрепят това, което прави правителството на Пламен Орешарски – спешните социални мерки”, обясни Станишев пред журналисти.

Червеният лидер Сергей Станишев водеше депутатите от парламентарната група на БСП, които напуснаха извънредното заседание на парламента, където се обсъждаше актуализацията на бюджета, за да се порадват на подкрепата на стотиците граждани, които се включиха тази сутрин в т.нар. контрапротест.„Цяла България трябва да знае, че има хора, които подкрепят това, което прави правителството на Пламен Орешарски – спешните социални мерки”, обясни Станишев пред журналисти.

Контра-протестиращите спретнаха уникално зрелище “До София и Обратно” и доста от тях имаха особен вид и завоелирано държание на страшни селяндури и изключително елементарни хора, заредени с “енергия” от своите любими избранници и сила от победата им, повечето с природен тен и говорещи странен български език. Това видяхме в директните репортажи на ТВ3, която гледаме на смартфоните в САЩ.

Kontri Buses Aug 16 2013Десетки автобуси поготвени от БСП и ДПС с табелки „Случаен превоз” и регистрации от Кърджали, Сливен, Пловдив, Благоевград и др., влязоха рано сутринта в столицата и се насочиха към центъра, показаха телевизиите бТВ, БНТ, Нова ТВ, Канал 3. Сборният пункт на автобусите от цяла България, които извозват протестиращи, бе Ихтиман. Организацията е много стройна и явно така планирана, че към 10 часа бусовете да са пред парламента. Столична община потвърди, че е била получена молба да бъде осигурен достъп до района на президентството, като има заявка 70 автобуса да паркират на бул. „Дондуков”, като цялата дясна лента бе отрязана с полицейска лента. Участниците в демонстрацията носеха чисто нови знамена на Р България, както и еднакви табели с идентични послания, произведени фабрично, а не ръчно. Най-голяма бе групата от Кърджали – предимно мъже, които казват, че са освободени от работа, и застанаха с гръб към камерата на bTV и отказаха да посочат мотивите си да присъстват на демонстрацията.

Колко продажен, евтин и глупав може да бъде един човек?

„Изчезвайте от тука. Платени журналисти сте вие,” каза един от хората.

Мургави български граждани здраво държат знамето на Републиката на контрапротеста. Фото: БТА

Мургави български граждани здраво държат знамето на Републиката на контрапротеста. Фото: БТА

Между пристигналите със спецаилни автобуси за да защитят своите политически лидери бе чирпански циганин, който рече че дойдел с влака, и лееше злоба и омраза пред камерата.

“Кои са повече подкрепящите или протестиращите? Ще ги подкрепиме 120 дена ако се налага, а не 60 дни,” каза мургавият левент.

“Аз съм ромка от Видин с 120 лева издържка и немам 20 ст. за кафето. Изгонил ми е децата, знаеш ли песента,а” попита репортера дамата.

“Казахме Бузлуджа че дойде тука, а вие не вервахте. Те са сме се тука,”  каза пухкав подръжник на рападжията Мишо Шамара на средна възраст с фланелка с надпис “I LOVE RAP”

“Всичките сме тука тутунджийте, от Кържалди сме,” каза нисичък симпатичен мъж с тънки мустачки.

 

ГАТАНКА Що е то – голямо беличко пълно с наредено черничко? Случаен автобус с подредени пътници

Протестиращите 64 дни

Протестиращите 64-ти ден не се опитваха да преминат през полицията, като просто стоят пред живата верига от полицаи пред Народното Събрание.

Протестиращите 64-ти ден не се опитваха да преминат през полицията, като просто стояха пред живата верига от полицаи пред Народното Събрание.

След ден на контрапротести, традиционното протестно шествието ДАНСwihme за 64-та вечер скандира „оставка ”, като по данни на МВР около 200 души са се събрали в центъра на София към 20 ч.

16 август е срам за българската демокрация. Не може хора от Кърджали да ми дойдат, дето 1984-та година бяха репресирани от ДС и тея хора сега да защитават комунистическата власт”, смята Георги Богданов, един от протестиращите, цитиран от бТВ. Бяха издигнати плакати „Не погребвайте държавата ни”, “Агенция за пенсионен и етноавтобусен туризъм “Червена троица” – Поемаме всичко, само си продай съвестта”, “Палачите платиха автобусна екскурзия, за да се срещнат с жертвите си”.

АНОНИМНО ДОПИТВАНЕ’ Съжалявате ли, че напуснахте България, особено след събитията през последните 4 месеца? http://www.bulgarica.com/#pd_a_7327693

ПРИПОМНЯМЕ:

Кой ще победи – “шумната” широка улицата или “тихият” тесен бизнес?

Кой, Защо и За Колко Върна и Ще Остави Сегашната Власт? /видео/

Подмяната на 10 ноември /видео/

Парламент – “Цирк” извънредно се събира – АТАКА отново решав