Берлускони с присъда – пореден кьор-фишек от Европа?

Специално изработени топки за елхата под формата на глобус с фитил се предлагат по пазарите в Европа. Те са безопасни и не се взриавяват, а само кич-ят Коледните дървета и радват очите на народа по всяко време, дори когато е криза. Топките са по елегантни от старовремските фишеци, които не стоят добре на богато украсените бодливи дръвчета с дългогодишни традиции. Населението с радост приема всяко запалване на свещички и фитили, които носят “светлина в тунела” за всеки дом и институция.

“Евро-секс, класическа музика и съдебен чук”

27 октомври 2012г. Поредното дело срещу бившият премиер на Италия Силвио Берлускони завърщи с присъда на 1-ва инстанция от 4 години затвор при строг режим за данъчна измама.

В унисон с предишните и текущи съдебни камофлажи в Италия около неприсъстващият в залата на съда Берлускони, а и не само срещу него, малко време след това съдът реши да се “поправи”, като намали наказанието на 1 година по 3-то дело, което се води срещу бившия премиер, който бе защитен от съдебно преследване преди време със специално приет закон.

Но справедливият строг съд пък записа “червена точка” като наложи забрана на Берлускони да заема държавен пост в продължение на 3 години, което бе допълнителен “успех” дело, започнало преди 6 години и спирано многократно и което бе допълнителна подкрепа за бившия министър-председател, който вече бе заявил, че се оттегля от политиката.

Така отново в страната родина на гондолите и мафията отново бе запален поредният Евро-кьор-фишек, който най-вероятно ще бъде полят прилично или ще си изгасне сам. /вижте по-долу още Юро-фишеци/

Берлускони освен че беше осъден за данъчната измама по делото „Медиасет”, като бе обвинен, че изкуствено е завишил цената на правата за разпространение на филми, купени от принадлежащи му фирми-паравани по време на предпродажбата им на медийната му империя „Медиасет”, информира БТА.

Берлускони не присъства съда, но се очаква се 76-годишният милиардер да обжалва присъдата, информира БНР.

По това дело освен Берлускони обвиняеми са още 10 души. Съдът осъди обвиняемите да заплатят и 10 млн. евро на италианските данъчни служби.

Според обвинението така компанията създала черни каси в чужбина и намалила приходите си в Италия, за да плаща по-малко данъци. Съдът издаде по-голяма присъда от поисканите от прокуратурата 3 години и 8 месеца затвор за Кавалера.

В пледоарията си прокурор Фабио Де Паскуале заяви през юни, че цените на закупените от „Медиасет” филми са завишени с 368 млн.долара само за периода 1994-1998 г., а през 2001-2003 г. завишението е било в размер на 30 млн.евро.

Силвио Берлускони беше „на върха на ръководната верига в сектора на телевизионните права до 1998 г.”, допълни прокурорът, който поиска и затвор от три години и четири месеца срещу Феделе Конфалониери, президент на „Медиасет” и дясна ръка на Кавалера в делата му, който в петък беше оправдан от съда.

Делото, което започна преди 6 години, беше спирано многократно, за първи път през април 2010 г. след приемането на закон, предоставящ на Берлускони имунитет от наказателно преследване за срок от 18 месеца. Първото заседание след възобновяването на делото се състоя през февруари.

Това е 1-та присъда срещу Берлускон, като до момента той беше осъждан 3 пъти на 1-ва инстанция през 1997 и 1998 г. (както сега) на общо 6 години и 5 месеца затвор при строг режим за корупция, фалшиви счетоводни сметки и незаконно финансиране на политическа партия. Впоследствие обаче беше оправдан или се възползва от изтичането на давностния срок за тези престъпления.

За някои Евро-прасета се налага да бъдат изготвяни самостоятелни клетки за да не хапат ушите на колегите си и да не посягат към общите корита с храна. От 2013г. соловите грух-апартаменти ще бъдат забранени, за да покрият изискванията на ЕС.

По същото време се появяват и новините за още Евро-кьор-фишеци. Ето само един “адски” сериозно звучащ пример. Нова директива на Европейския съюз прави бременните прасета на Европа по-щастливи следващата година, но пък техните избиратели и данъкоплатци, които обичат да похапват свинско, ще трябва да плащат повече парички за кило свинско. А някои еко-свиневъди вероятно ще фалират заради нареждането “от горе”, заради повишаващите се цени на зърнените храни и теснотията в свинските домове която предизвиквала контузии след като евро-прасетата си хапели ушите, коментира “Ройтерс”. Фермерите в ЕС са произвели рекордните 25 милиона тона свинско месо през 2010 г., или повече от 20% от общата световна продукция. Това е два пъти повече от обемите в САЩ, но все още далеч зад Китай и неговите 51 милиона тона. Е, не може да има таково междуконтинентално неравноправие, сочи Световната справедливост!

Бившият италиански министър-председател Берлускони сега е обвиняем за по-сериозни неща, отколкото свинските евро-неволи, като още две дела са заведени срешу – аферата „Милс”, където е разследван за подкупване на свидетели и прочутата афера „Рубигейт”, за секс с непълнолетна по време на скандални партита, организирани във вилата на Берлускони, докато е бил премиер на Италия, припомнят от Би Ти Ви./по-долу четете за сладката Евро-жрица на любовта неприлично малдата, но прилично скъпо опитната Руби/

В четвъртък прокуратурата в Милано поиска Силвио Берлускони да бъде изправен пред съда по друго дело за телефонни подслушвания на видни политици от левицата в Италия, информацията за което беше разпространена още през 2005 г. от вестника „Ил Джорнале”.

Бившият италиански премиер се оттегли от политическия живот, след като предаде властта през ноември 2011 г. на бившия еврокомисар по конкурентноспособността Марио Монти заради бунт в парламента и паника на финансовите пазари.

По-рано тази седмица той обяви, че няма да участва на парламентарните избори догодина и ще търси свой наследник в партията си „Народ на свободата”.

Берлускони е добър приятел с бившите си и настоящи колеги от Европейския Съюз, включително и с българският премиер Бойко Борисов. Още през 2010г. той бе специален гост на България, като тогава Берлускони откри паметник в София и отиде на рожден ден на колегата си Борисов.

ПРИПОМНЯМЕ: 

Берлускони: ЕС принуди Италия да плаща повече за ток:Италия е сред първите три търговски партньори на България! ЕС да ви даде 7 милиарда Евро! Не продавам ФК Милан – Бекъм да се връща от Лос Анджелис! Издават книга от италиански автор, вдъхновил Паисий Хилендарски

Българската врачка на Берлускони предречебългарката Теодора Стефанова, която от дълги години живее в Италия и е известна врачка, прогнозира какво ще се случи в най-различни области. Според Стефанова 2010 г. ще бъде година на прехода за италианската политика. Ще бъдат извършени големи реформи в правосъдието, здравеопазването и…

Берлускони с нова вила с частен плаж /+video/: Остров Лампедуза – СПОКОЙСТВИЕ, ЧИСТОТА, СУПЕР ВРЕМЕ И ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА! Италианският премиер Силвио Берлускони бе на едно от най-красивите и чисти места на света – малкият сицилиански остров Лампедуза, за да помогне на местните власти да се справят с кризата с незаконните имигранти. По време на престоя си той обяви, че си е купил къща … там където никой никога не бърза 

Газ, футбол, медии, бизнес и политика в село Бистрица: Бойко Борисов е основен играч на Бистришкия тим и заяви, че “няма да напуска “Витоша”, въпреки че имал  предложение от колегата си Берлускони и собственик на МИЛАН за трансфер там.”

Бойко Борисов за Путин, Първанов, Берлускони и Парламента: С италианския премиер Силвио Берлускони никога не сме разговаряли по теми, свързани с трета страна, нито за “Южен поток”, добави Борисов. Той коментира, че твърдения в обратната посока са провокация в руската преса.

 

Руби е родена на 1 ноември 1992г. в Мароко и една от любимките в списъка на бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който се прочу най-вече със слабостите си към красивите, млади жени. Особено след последния му развод страстта му към дамите все едно се утрои. “Винаги съм смятал, че да обичаш красиви жени, е по-добре, отколкото да си обратен”, бе мотото на Кавалера, както го наричаха жълтите издания. Името му бе свързано и с две българки. /кликнете в/у снимката за по-голям размер/

Виенският бал: валс и проституция: Какво се оказа – историята и настоящето – Европа ни даде проституцията – но евтината – за тях остана скъпата. Актьорите Бо Дерек и Джордж Клуни отказаха да заемат места в ложата на строителния предприемач Рихард Лугнер, известен с прякора Хоросана. И той покани Карима ел Махруг, известна като Руби, (Karima El-Mahroug – Ruby), малолетната жрица на любовта, консумирана от Силвио Берлускони. Според италианските медии еднократният й хонорар е 40 000 евро. Мароканката пристигна с частен самолет и с бяла лимузина и в компанията на Лугнер бе докарана в хотела. … Джордж Клуни бе предложен като свидетел по делото Рубигейт срещу италианския премиер Силвио Берлускони, което започна на 6 април, предаде АФП. „Предложихме като свидетели между другото Джордж Клуни, но също и министрите на външните работи, на равноправието и на образованието Франко Фратини, Мара Карфаня и Мариастела Джелмини”, допълни адвокатът. „Подготвихме списък със 78 свидетели, сред които има и италиански шоу звезди”, добави източникът. За пример той посочи италианската шоу гърла Белен Родригес, която неотдавна беше водеща на фестивала в Сан Ремо заедно с официалната приятелка на Клуни – Елизабета Каналис. Последната също фигурира в списъка на защитата. Причината Клуни и Каналис да се озоват в този списък е, че Руби твърди, че е ги е видяла на една от вечерите в премиерската вила в Аркоре, край Милано. И Берлускони, и самата Руби отричат да са имали подобна връзка. Берлускони освен това твърди, че е настоял мароканката да бъде освободена от полицията, след като била задържана за кражба, защото мислел, че тя е роднина на бившия египетски президент Хосни Мубарак.  Read more »

“Когато, обкръжена от слугини,

тя плуваше в охолство и разкош,
във Солун, на пазара за робини,
гяурките вървяха пет за грош.”

“Европа плачеше за Жулиета,

Европа се захласваше по Бах,
а с вълчи вой в тракийските полета
вървяха глутниците на Аллах.” Read more »