Левски и ЦСКА срамно се издъниха в Европа

Левски загуби от Лил с 0:1 в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа

Рапид (Виена) победи ЦСКА с 2:0 насред София

21 октомври 2010г. И двата ни представители в Европа – Левски и ЦСКА – бездушно изграха мачовете си и срамно се издъниха в авторитетното футболно първенство на Стария континент.

Левски загуби от Лил с 0:1 в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа. Първото чисто положение в Мачът, който гледахме в САЩ директно по Neterra.TV дойде в 22-ата минута, когато Розенал пропусна сам срещу Божидар Митрев. Преди това Дани Младенов имаше шанс за гол, но ударът му бе избит от вратаря на Лил.
В началото на второто полувреме Шедрю откри резултата след грешка на Мюлдер. Голът бе в 49-ата минута. До края на срещата българите се опитаха да изравнят.

Рапид (Виена) победи ЦСКА с 2:0 насред София. Мачът, който гледахме в САЩ директно по Neterra.TV започна по-добре за ЦСКА. Всичко до 28-ата минута, когато Ян Ванегоор оф Хеселинг вкара след грешка в защитата на ЦСКА. Четири минути по-късно Хофман се възползва от ново неразбирателство в отбраната и удвои аванса на Рапид. През втората част Спас Делев пропусна страхотно положение в 64-ата минута след като уцели гредата. В 88-ата минута след центриране на резервата Тонев топката се удари за втори път в гредата. След двубоя фенове на ЦСКА нападнаха с димки, бомби и бутилки ВИП изхода откъм сектор „А” на националния стадион „Васил Левски”.

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов обяви, че ще подари клуба „ако се намери подходящ човек за неговото купуване”. Това стана след срамната загуба от Рапид в Лига Европа.
„Само треньорът ли трябва да сменим?! Много съм разочарован от представянето на отбора. Разбирам напълно феновете. Не мога да приема бездушието на футболистите. Няма израстване в тима. Даже вървим надолу”, каза Борисов.

2 comments for “Левски и ЦСКА срамно се издъниха в Европа

 1. 10/22/2010 at 14:23

  Шефовете на ЦСКА излязоха с официално изявление след загубата от Рапид Виена в Лига Европа.

  Ето цялото изявление:

  Във връзка с вчерашната загуба на ЦСКА във футболната среща от Лига Европа като отговорни собственици на клуба, сме длъжни да внесем яснота за обстановката в него. Натрупаното през последните месеци напрежение, както върху футболистите, така и върху показаните от тях резултати на терена. Не отричаме наличието на вътрешнокадрови проблеми, неизбежни за всяка една организация.

  Вярваме, че с общи усилия и конструктивен диалог заедно ще се справим с тях и ще върнем блясъка на ЦСКА.

  От момента, в който поехме управлението на тима сме вложили над 27 000 000 (сума на общи инвестиции).

  Само през последния трансферен период са привлечени 8-9 играчи на обща стойност 2 500 000 лв.

  Лятната подготовка на отбора също се проведе при възможно най-благоприятните за състезатели и щаб условия. Сумата за това бе 90 000 евро. Месечната издръжка възлиза на 1 000 000 лв. Цифрите говорят сами за себе си, за да се уверите в желанието ни за успех на ЦСКА.

  В условията на световна финансова криза сериозните ни инвестиции в клуба, очевидно не дават желаните от всички нас резултати. Въпреки това вярваме в институцията “ЦСКА” и сме твърдо решени да продължим.

  В този ред на мисли категорично не приемаме поведението на “червената” агитка и нейните тартори. С действията си по време на мача с Рапид те показаха пълното си безхаберие към футбола, тима и конкретния двубой.

  Далеч от всяка логика е да си привърженик на даден отбор и вместо да ги подкрепяш, да правиш нелепи опити за реформация на ръководените постове в отбора.

  Разбираме и се опитваме да отчетем мнението на всеки един “армейски” привърженик. Не приемаме обаче такъв вид “диалог” като този, демонстриран на стадион „Васил Левски” снощи. Не приемаме поведението на “армейските” привърженици, които вместо да върнат куража на футболистите, пробваха да направят кадрова революция със скандиране, освирквания и нецензурни тиради. Категорично се противопоставяме на подобен вид действия и апелираме към кардинални промени в поведението на всеки, наричащ себе си “Фен на ЦСКА”.

  Желанието ни е да бъдем един отбор. Единственият на България. Легендата ЦСКА. Въпреки проблемите и разногласията оставяме насреща за всяка добра идея, свързана с развитието на тима. По начин, отговарящ на добрите нрави, етика и морал, адекватен на поведението на всеки армеец.

  Като резултат от показаните незадоволителни резултати на ЦСКА предстоят основни промени в състава на футболистите и спортно – техническия щаб. Такива решения не се взимат на дребно. Затова в срок до една седмица, на нарочена пресконференция, ще бъдете официално уведомени за тях.

  С уважение,

  Димитър Борисов и Иво Иванов