В Плевен се раждат по 7 бебета на ден

2050 са се родили от януари досега в града на опълченците
Най-често раждат жени без образование и нисък социален статус

Почти всички забележителности в Плевен са свързани с Освободителната руско-турска война, като най-известна е 

Плевен, 22 октомври В града-гордост на опълченците децата са на осбена почит, показват последните данни за раждаемостта в Плевен. 2050 бебета са проплакали от януари досега в града известен с историческта композиция . Репортерска проверка на националната ни информационна агенция установила това при посещението си в двете болници с родилни отделения в града.
  До момента в едната от тях са имали 450 раждания, което значително превишава броят през 2008 г., когато са били 407, съобщават от ръководството на лечебното заведение. Прогнозата на лекарите там е, че до декември в родилното ще се появят на бял свят общо над 550 бебета. От създаването си през септември 2007 г. до днес в отделението са се родили 1000 деца.
  До момента в другата АГ-клиника е даден живот на 1600 бебета през 2009 г., казва доц. д-р Светла Божинова. Според нея е пресилено да се каже, че има "бейби бум". Тя смята, че продължава тенденцията най-често да раждат жени с ниско образование и с нисък социален статус.
  Данните  на Националния статистически институт показват, че през миналата година има най-висок ръст на раждаемостта в България за последните 14 години, а най-голямо увеличение в раждаемостта е регистрирано в област Плевен - 0.9 на хиляда (промила).