ЦСКА записа 2-ра, Левски 3-та загуба в Лига Европа

22 Октомври 2009г. (София) Днес отборът на ЦСКА записа втора загуба, а този на Левски трета, и то поредна, в турнира по футбол Лига Европа.

cska_logo31Армейците паднаха този път, като домакин от Базел с 0:2, в мач който гледахме в Ел Ей по интернет. „Червените” имат едва 1 точка от 3 срещи в група „Е”, спечелена в срещата срещу Фулъм. Те паднаха, като гости и от италианския Рома.

Базел знчително превъзхождаше нашите, въпреки че бяха гости в София и заслужено се поздрави с трите точки. Два пъти за швейцарците се разписа Александър Фрай в 20-ата и 60-ата минута.

ЦСКА започна добре мача. В 10-ата мин. Йордан Тодоров бе изведен от дясно на чиста стрелкова позиция, но не успя да уцели топката. В 20-ата минута гостите вече поведоха в резултата. Попадението отбеляза голмайсторът на тима Александър Фрей в 20-ата минута на мача. Щрелер изритна топката от собственото поле към това на „червените”, Кирил Котев обаче увисна под нея и в следващия момент Фрай излезе сам срещу Караджов, и без проблем го преодоля – 0:1.

В 24-ата мин. “екзекуторът” на червените пак бе на върха на атаката и излезе сам срещу Караджов, но вратарят на „червените” спаси като по чудо вратата си от второ попадение. В 40-ата мин. Иванов не прецени една топка, която попадна във “човекът-гол” Фрай, който за пореден път отново излезе сам срещу вратаря Караджов, но за късмет шутира в аут.

В 58-ата минута влезлият като резерва Бранеков спаси сигурен гол във вратата на ЦСКА, като отрази силен шут в малкото наказателно поле. Две минути по-късно обаче прошка нямаше – 2:0. След центриране отдясно пак Фрай би точно с глава и вкара 2-то си попадение в срещата.

В 69-ата минута швейцарците изпуснаха още едно чисто положение. Цели трима играчи бяха оставени сами срещу Караджов, но той се справи със ситуацията и някак си изби топката. В 73-ата минута плах опит да върне поне един гол за ЦСКА направи Руи Мигел, като се пробва да стреля, но вратарят на Базел Паломба улови топката.

Levski_sofiaСъставът на Левски записа 3-та поредна загуба в тазгодишното си участие в Лига Европа, като отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Ред Бул Залцбург в мач номер 3 от груповата фаза. Победното поопадение бе на Душан Швенто в даденото от съдията Ханес Каасик продължение на 1-то полувреме. Така новият тренъор на “сините” Георги Иванов-Гонзо дебютира с поражение, което не само е 3-то поред в турнира, но и общо 5-то поред в евротурнирите. Малшансът попречи на футболистите на Левски да поведат в резултата, след като Христо Йовов направи невероятен пропуск в 20-ата минута, като нацели лявата греда от метър и половина след центриране на Ники Димитров. Така Левски продължи черната серия от негативни резултати, които нараснаха на 8 поред.

След срещата Ред Бул е с пълен актив от 9 т., а Левски все още няма записана нито една точка.