Българският Оскар предрича бъдещето – Димитър Маринов изигра Золтар (видео)

Димитър Маринов напуска сцената по шорти с моно-велосипед.

Българскивт актьор Димитър Маринов, който т.г. вдигна златната статуетка Оскар с филма победител “Зелена Книга”, записа рекламен клип, където е в ролята на Золтар.

Добре познатият образ в Съединените щати от видеото на калифорниеца-софиянец се ражда на голям екран, когато се появява лентата “Голям” (BIG, 1988). Лентата е на известната актрисата, режисьор и продуцент Пени Маршал и с участието на Холивудската звезда с “българска връзка” Том Хенкс, съпруг на Рита Уилсън (Маргарита Ибрахимова). “Плащаш само това, от което имаш нужда,” са финалните думи на “Золтар Маринов”, след като е попитан “колко да плати” от клиентка на застрахователната компания, за която е изработен супер веселия клип.  Димитър напуска сцената по шорти с моно-велосипед. Вижте го:

ПРИПОМНЯМЕ

Димитър Маринов взе Оскар с екипа на “Зелена книга” – най-новият филм на Стивън Спилбърг. Продукцията станала най-престижният победител т.г. – филмът в категорията “Най-добър филм”, разказва за живота на гениалния пианист Дон Шърли и неговото джаз-трио. Българинът изпълнява второстепенна роля – на руснака виолончелист Олег Малакович. Филмът вече спечели много награди, в т.ч. Златни Глобуси, както и от фестивалите в Торонто, Лондон, Португалия, Ню Йорк, “Холивуд филм” и други. В “Зелена книга”, чийто режисьор е Питър Фарели, Маринов си партнира с Махершала Али, който взе “Оскар” за “Лунна светлина”, и Виго Мортенсън от “Властелинът на пръстените”.

През 2016 г. Маринов вече е снимал филм и в България – „Снимки с Юки“ на Лъчезар Аврамов, сина на Богдана Карадочева. Лентата вече имаше зад-океанска премиера в Сан Диего, а през септември ще зарадва и зрителите в Лос Анджелис. За Димитър Маринов отдавна са отминали притесненията за “големината” на ролите и никога не е спирала любовта му към актьорската професия.

Не съм фаталист, а прагматичен реалист. Прагматичността е много важна за хората на изкуството. Виждам ги как идват, пълни с илюзии. Записват се на уъркшопове и очакват някой да им каже Голямата тайна на успеха. Но никой няма да ти я каже на някакъв си уъркшоп, защото това означава да си зачеркне бизнеса. Трябват три неща според мен – талант, вяра и да си заклет, че друго в твоя живот не може да бъде. Освен това трябва да създаваш точни контакти, да познаваш правилните хора.”

 

 

ПРИПОМНЯМЕ На 24 Февруари 2019 г. българският актьор в Холивуд Димитър Маринов вдигна златната статуетка ОСКАР за участието си в номинирания в 5 категории и избран за “най-добър филм” „Зелената книга“ на режисьора Питър Фарели с продуцент големият Стивън Спилбърг. Още:

Най-големият ОСКАР с Българско Участие – Всички Победители (+ видео на всеки)