С Оскар на Марс  – Димитър Маринов с нов филм в Холивуд

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ ОТ ЛОС АНДЖЕЛИС, КАЛИФОРНИЯ

“След “Зелена Книга” това е най-голямото предизвикателство за мен”

Мега сериала “За цялото човечество“ излиза днес с лудия шеф на “специалния сектор” или “черният пазар” на планетата Марс

Дълбоко “Зад кулисите” в Холивуд 

Димитър Маринов

През 2019, когато обявиха сериала “За цялото човечество“ си казах, че не съм сигурен дали имам доверие на Apple TV направят хубав филм. Но, сезон 1 беше страхотен, а сезон 2 дори го отвя, последва мощен 3 и сега 4ти със съзвездие от източно-европейски актьори, и разбира се наши български имена.
За какво говорим? „За цялото човечество“ е създаден от носителя на наградата Emmy® Роналд Д. Мур (Outlander, Battlestar Galactica), Мат Уолперт и Бен Недиви. Една история, разказана през очите на астронавтите на НАСА, инженерите и техните семейства, в един амбициозен свят, в който космическата програма остават приоритет и фокус за надежди и мечти. Адски силна драма, красиво направен и заснет, автентичен филм, и макар сай-фай, реално фантастика няма, освен вселената за фон.
Атмосферата е пресъздадена брилянтно, а актьорите не веднъж те карат да се чувстваш лично ангажиран с техните неволи, и тези на времето, което сме преживяли, живеем, и какво ни очаква.


B 3я ceзoн нa нayчнoфaнтacтичния cepиaл ĸocмичecĸaтa нaдпpeвapa ce пpeмecтвa нa Mapc в нaчaлoтo нa 90-тe гoдини нa минaлия вeĸ. Πpeз 1994-тa 1-ят чoвeĸ cтъпвa нa Mapc. Meждy CAЩ и Cъвeтcĸият cъюз oтнoвo ce paзpaзявa битĸa зa нaдмoщиe, нo тoзи път ce пoявявa и eдин нoв ĸoнĸypeнт.

А сега ще разберем какво се случва в 4-ти сезон, където “заровете хвърля” Илия, който е Димитър Маринов, в компанията на букет на източно-европейски артисти, в т.ч. български.

Аз се смеех през цялото време, и на филма и на интервюто. Един непринуден разказ, едно човешко откровение и в същото време един дълбок професионален поглед в лоното на Холивуд! 

Е, и кой е като нас? Започваме. Камера … сори нЕма ток, но има звук!

Да чуем! 

Най-големият ОСКАР с Българско Участие – Всички Победители (+ видео на всеки)

Казваме здравей на Димитър Маринов, познат ни от филма “Зелена книга”, с който вдигна статуетката ОСКАР, но и българското знаме на сцената на Долби тиатър в Холивуд, Лос Анджелис Калифорния.
Поводът е участието му в новия сезон на супер успешния сериал сниман от самото начало именно тук в Ел Ей, с 13 престижни награди в т.ч. Еми и на Критиците от създаването му през 2019 до днес.

“За цялото човечество“ САМО ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НАС! НИЩО, ЧЕ СМЕ “ТЪПИ” БЪЛГАРИ! С ЛЮБОВ ОТ МАРС И ХОЛИВУД!

Ще разберете как се роди Илия и гради ли килия в големия дворец на Холивуд? Образ на кого играе Маринов?

Взел ролята в “12 и 5”, само за една серия от 10, последен поред в кастинга, който бил свършил. Ха сега де! 

И “о, Боже” явил се “сатаната” и посочил “дявола” на “черния пазар” на Марс за още една серия. И що да видиш, “ненапил се с кръв” му вдигнал пръста за още 8 серии. Защо ли? Ами пропяло нашето дяволче, най-нагло по време на варене на водка за народа. 

И имате уникалната възможност да проследите един сериозен кастинг в Холивуд “вътре в кухнята”!

Благодарение на нашия “Оскар” Маринов, който продължава да ни разтваря още тайни от кино индустрията, и то за лента, за която се говори и ще остане на “Алеята на Славата”. Що пък някоя

наша организация да не сложи и негова звезда там, която ще е 1та българска, и ще се случи!?

Усещам как ушите на медиите почервеняват, а останалите да ги отворят добре, защото разказа на “Митко цигулката от Сан Диего”, както си го знаехме тук преди 100 години с българското трио “ДА”, продължава с музикален соло артист анонс за залог за ролята. Ха да му я вземат, уви не.

Ще говори за цялата история на 4я сезон на този мега сериал, напомням, че предишните три са убийствени, а на него отказаха за 3 сезон.

За да се завърне Илия (Маринов), като лудият шеф на “специалния сектор” или “черният пазар” на планетата Марс. “Луд та му лесно”, ще кажете. Да, но “луд брод гази”, и както разтвори врати на големия екран за български артисти с Оскара си, така сега това се случва на малкия екран. Не открих друг български артист да е играл цял сезон в ТВ продукция, както се случи с българското знаме и статуетката Оскар … бум У Холивуд!

НЕМА!

Вселенски градил килия наш Илия, не на една, а на две планети, и “Солунската митница” изтипосал, и канелката на частниа казан врътнал!

Наоколо в сцените ще разберете и кой български актьор е мераклия за ролята на Путин, играещ секретар на ЦК на КПСС.

Тук е мястото да споменем името на нашата “златна дама в Холивуд” Ирина Малеева, чието име също личи в сериала. Дъщеря на баща- герой от войната, който ръководи анти-нацисткото движение в родината си Италия и майка Ирина Тасева (1910-1990), прекрасната незабравима актриса от Народния театър “Иван Вазов”.  

ОСКАРИ 2020 Ирина Малеева – Холивудската актриса за българския избор АГА и новият й филм (ексклузивно интервю видео)

От тук и още много български актьори. Много сериозен екип, други от източно-европейските страни, скандинавци и разбира се американски. 

Димитър Маринов винаги е бил за българското и със своите колеги сънародници, всеки българин стъпил в Калифорния.

На това уникално видео (последните 3-4 минути) Димитър Маринов на 1ви ред в подкрепа на Кубрат Пулев, интервю в движение: 

Продължаваме с Маринов и новият му филм …

Помислете си само, как се събира делаверата и хумора в този образ? В предварителния разговор Димитър спомена мистър Бийм. Къде намира “тънката линия” ще чуете.

НИКОЙ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТОЗИ СЕРИАЛ Е СНИМАН И В БЪЛГАРИЯ! 

ХОЛИВУДСКИ ПРАКТИЧНИ И ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ АКТЬОРИ!

“След “Зелена Книга” това е най-голямото предизвикателство за мен”

Мега сериала “За цялото човечество“ излиза днес с лудия шеф на “специалния сектор” или “черният пазар” на планетата Марс, а 1та поява на Димитър Маринов ще бъде на 17 ноември и до края. Пет режисьора, девет серии, един образ и герой – Илия! 

ЧУЙТЕ ГО

 И за да разберете сега накъде? Голям екран? Школата? Семейството?България? Планове?

Димитър Маринов играе хоро на прием за 3 март, организиран от ген. консул Веселин Вълчев (със знамето). Отзад на снимката Цветанка и Иван Варимезови.

Димитър Маринов е 1-ят български артист и 2-ят българин вдигнал високата малко над 30 см и с тегло близо 4 кг статуетка Оскар, макар и екипен, за филмите, за които са работили. Последвал наградата дошла с техническата му работа на Валентин Василев за “Титаник” на Джеймс Камерън с Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет. Видео интервю с Василев, вече покойник, сме публикували в отделна публикация.

На времето (1991 г.) Маринов занесъл пиесата “Секс, Наркотици и рокенрол в България – актьорът Димитър Маринов. Той откри представлението в Ел Ей и се изпъна на 1ви ред в залата, където направо изигра ролята, заедно с Ивайло Христов.

След като ни разказа историята си с пиесата пред камерата, разбрахме, че Димитър наистина има причина да е толкова въодушевен 28 години по-късно – защо, “зареденият и различен” Ивайло Христов – кой, театърът в България и Америка – какво е, гледайте ето тук:

Димитър Маринов е роден на 6 октомври 1964 г. в София като извънбрачно дете.
Осиновен е от лелята на биологичната му майка, член на семейство Маринови, добре известните собственици на тютюневи фабрики, използвани като прототип в книгата на Димитър Димов „Тютюн“.
Започва да свири на цигулка още като дете.

На 11 години вече е първа цигулка във филхармония „Пионер“ с диригент проф. Влади Симеонов. С филхармонията през 1979 г. пътува в Ню Йорк, където има концерт в Кръглата зала на ООН. Диригент е композиторът, автор на „Уестсайдска история“ Ленард Бърнстейн. Това преживяване оставя дълбоки следи в съзнанието му. Завършва средното си образование в железопътния техникум в София.
Първият му учител по актьорско майсторство е Невена Коканова, с която се запознава на пионерски лагер. През 1982 г. го приемат във ВИТИЗ, но трябва да служи в казармата две години, което по това време е задължително за всички мъже. След опит за бягство от България като войник, той попада в затвора по политически причини за 2 години, 6 месеца и 10 дни. Въпреки трудностите и перипетиите, следващи от политическата присъда, успява да кандидатства отново, да запише и завърши ВИТИЗ в класа на професор Крикор Азарян. Междувременно през 1990 г. участва в турне в САЩ и Канада с вокалния състав на проф. Румен Цонев.
САЩ
Решава да не се връща в България, да остане В САЩ и се озовава в Ноксвил, Тенеси. Първите дни свири на цигулка на улицата, за да се прехранва. Работи и като мияч на съдове, в пицария, в строителството, а след това отваря и свой ресторант. От 1993 г. живее в Карлсбад, окръг Сан Диего.

Кариерата си на актьор започва през 1999 г. По това време среща и бъдещата си жена Дженифър, с която сключват брак през 2003 г. Имат двама сина, Йордан и Михаил.
Холивуд
След тригодишно бизнес начинание в Коста Рика от 2006 до 2009 г., свързано с хотелиерство, Димитър Маринов се завръща в САЩ заедно със семейството си, за да разшири актьорската си кариера с участие в реклами, телевизия и филми. Снима се с Матю Пери, Аштън Кътчър, Селена Гомес, София Вергара, Джеф Бриджис, Кийфър Съдърланд и други известни холивудски актьори.

В „Мъже от стомана“ на братята Бандито Маринов прави дебюта си на големия екран като Керимов, руски учен и контрабандист. Снима се и в други второстепенни роли като „Лошо поведение“ (2014 г.) и „Код: 999“ (2016 г.). Междувременно се снима и в отделни епизоди на телевизионни сериали като „Военни престъпления“, „Военни престъпления: Лос Анджелис“, „Закон и ред: Лос Анджелис“, „Американците“ и други.

Пробив
Големият пробив на Димитър Маринов е с филма „Зелената книга“ на режисьора Питър Фарели. В него той играе ролята на челиста Олег. Не го одобряват на първи кастинг, но след като за пет дни се научава да свири на чело, бива одобрен на втория кастинг. Друга причина да го одобрят е значителната му прилика с музиканта Юрий Тахт, чийто прототип е героят му. В този филм партнира на Виго Мортенсен и Махершала Али. Филмът получава над десет награди, включително наградата Оскар за най-добър филм и „Златен глобус“ за най-добър сценарий.

През 2020 година Димитър Маринов е участник в шоуто „Като две капки вода”.