Брус Уилис – звездата от “Умирай Трудно” вече не говори и чете в Лос Анджелис, Калифорния

Лицето на „Криминале“ (Pulp Fiction) на Тарантино, все още разпознава приятели

Брус Уилис се оттегли от изпълнената с екшън актьорска кариера, която включваше изключително популярният “Умирай трудно”. Фото:.Getty Images; Колекция Еверет

Брус Уилис вече не може да общува устно, идват една след друга лошите вести от квартала Брентууд на Лос Анджелис, където живее звездата на супер екшъна “Умирай трудно”, и се бори с усложнения на здравословното си състояние, неспирно в близост подкрепян от цялото си семейство. 😢

„Той не е напълно словесен; той беше ненаситен читател – не искаше никой да знае това – и сега не чете. Всички тези езикови умения вече не са му достъпни, но въпреки това той все още е Брус“, каза Глен Гордън Карън, създателят на Moonlighting и близък приятел на Брус Уилис, изиграл Джон Маклейн в екшъна в Лос Анджелис “Умирай трудно”.

Карън наскоро каза пред New York Post, че се опитва да види звездата от Die Hard около веднъж месечно и че смята, че Уилис все още го разпознава по време на посещенията на един истински мъжкар и джентълмен, и от екрана, и в живота.
Карън за първи път работи с Уилис, когато играе Дейвид Адисън-младши, срещу Мади Хейс от Сибил Шепърд, в сериала Moonlighting, който се излъчва от 1985-89 г. Оттогава създателят на Medium каза, че поддържа връзка с Уилис, съпругата му Ема Хеминг Уилис и трите му по-големи деца, които споделя с бившата си съпруга Деми Мур. Брус Уилис е горд баща на пет дъщери с неговото фамилно име: Румър Глен, Скаут ЛаРу, Талула Бел от Деми, и Мейбъл Рей (2009) и Евелин Пен (2011) от Еми Хеминг. (по-долу всичко)
„Много се опитах да остана в живота му. Той е изключителен човек“, каза той пред изданието.

През 1995 г. сценарият на Тарантино и Ейвъри печелят „Оскар“ за „най-добър оригинален сценарий“, а международният кинофестивал в Кан връчва голямата награда „Златна палма“ на филма. „Криминале“ също така спечелва признанието на зрителите и критиката. През годините филмът натрупва популярност и става един от най-известните и обичани ленти в киното.

През 2022 г. семейството на актьора публично разкри, че звездата от „Криминале“ (Pulp Fiction, 1994) на Куентин Тарантино, се оттегля от актьорството, след като е бил диагностициран с афазия, което шокира и колегите му звезди. Припомняме, че само в този хит от големия екран участват още редица известни актьори като Самюел Джаксън, Джон Траволта, Ума Търман, Харви Кайтел, както и самия Тарантино.

Брус Уилис с дъщеря си Талула. Децата и съпругите никога не изоставят Брус Уилис и до ден днешен.

През февруари тази година близките на Брус споделиха, че състоянието на Уилис е прогресирало до деменция.

„Преминаваме през това като силна семейна единица и искахме да привлечем феновете му, защото знаем колко много означава той за вас, както и вие за него. Както Брус винаги казва, „Изживей го“ и заедно планираме да направим точно това”, каза семейството му в съобщение, споделено в съответните им акаунти в Instagram. То бе подписано и от петте дъщери на актьора, както и от Хеминг и Мур.

Децата на Брус никога не спират да са около него, след съобщението му за здравето. Ще припомним, че през декември 2022 г. цялото смесено семейство се събира на вечеря, както се вижда на снимки, публикувани от Мур в Instagram.

„Преминаваме през това като силна семейна единица и искахме да привлечем неговите фенове, защото знаем колко много означава той за вас, както и вие за него“, гласи част от изявлението на пълното семейство на Брус Уилис в дома му в Брентууд в Лос Анджелис, Калифорния, публккувано в Instagram

“Ние сме СЕМЕЙСТВО!! Влизане в празничното настроение!”

тя написа снимка на нея и Брус, усмихнати с трите им дъщери, Румър, Скаут и Талула, заедно с Хеминг, Евелин и Мейбъл.
Същия месец голямата дъщеря на Брус обяви, че очаква 1-то си дете. На 18 април 2023 Румър даде живот на дъщеря Луета от приятеля си музиканта Дерек Ричард Томас, за да продължи “женската линия” на татко си.

Еми Хеминг Уилис даде актуална информация за битката на 68-годишния актьор миналия месец по време на участие в шоуто Today, като каза, че „трудно е да разберем“ дали той самият разбира напълно диагнозата си и влошаващото се състояние.
„Трудно е за човека с диагнозата, тежко е и за цялото семейство. И това не е по-различно за Брус, или за мен, или за нашите момичета“, добави тя тогава. „Когато казват, че това е семейна болест, наистина е така.“

Брус Уилис играе станали хитови и известни образи на големия екран.

Брус Уилис е роден на 19 март 1955 г. във военната база на германския град Идар-Оберщайн в Западна Германия (ФРГ). Майка му е германка, а баща му е американски войник. През 1957 г. семейството му се връща в американското градче Пенс Гроув, щата Ню Джърси. Брус е буйно дете с не много добър успех в училище. Свири в малък оркестър и участва в училищната театрална трупа. След завършването на училище, записва да учи Монтклеърския държавен колеж, за да продължи театралното си образование.

Брус Уилис е женен за актрисата Деми Мур от 21 ноември 1987 до 18 октомври 2000. Двойката не дава обяснение за раздялата си. Имат три деца: Румър Глен Уилис (р. 1988), Скаут ЛаРу Уилис (р. 1991) и Талюла Бел Уилис (р. 1994). Все още поддържат приятелски отношения и делят къща и общ бизнес в Айдахо.

През 2011 г. Брус Уилис е в България,

където участва в Expendibles 2, или „Непобедимите”. На снимачните площадки в София, Пловдив, Ловеч и Банско са още Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Чък Норис, Жан-Клод ван Дам и Долф Лундгрен.

CLICK FOR VIDEO

През февруари 2009 г. се жени за Ема Хеминг на тайна церемония на Бахамските острови. На 1 април 2012 се ражда дъщеря им Мейбъл Рей Уилис, а на 5 май 2014 г. – втората им дъщеря, Евелин Пен. Семейството известно време живее в Ню Йорк, в апартамент в близост до Сентръл парк, но от 2019 г. те живеят в квартала Брентууд на Лос Анджелис.

От 2006 г. звездата на Брус Уилис е на “пъпа” на Алеята на славата на Холивуд булевард (6915) пред Китайския Театър в Лос Анджелис, Калифорния.

През април 2009 г. Брус Уилис подписва договор с френския гигант „Belvedere S.A.“ да бъде международно лице на водката Sobieski и участва в специална рекламна кампания срещу 3,3% от собствеността на компанията.

През пролетта на 2022 г. Брус Уилис е диагностициран с афазия, и той приключва актьорската си кариера. Този факт е съобщен на 30 март 2022 г. от роднините на актьора.

Припомняме, че великият български скулптор Ставри Калинов гаснеше от болестите на Брус Уилис – афазия и деменция. Състоянието му се влошаваше прогресивно и той постепенно загуби възможността си да общува с хората, преди да почине.