“Руската измама” в САЩ е в основата на войната в Украйна (Newsweek)

Цялата статия на Доналд Тръмп 

“Дълбоката държава да унищожи Америка, или ние да унищожим Дълбоката държава”

Подкрепата сред гласоподавателите в САЩ за присъединяването на Украйна към НАТО е намаляла

“Руската измама” в САЩ е в основата на войната в Украйна (Newsweek) Photo: The Media Line

1 август 2023 г. “Докладът на специалния прокурор Джон Дърам изяснява без всякакво съмнение, че измамата с Русия е най-зверското овладяване за користни цели на нашето правителство в американската история. Това беше престъпление като никое друго“, пише Доналд Тръмп в своя статия в NEWSWEEK, предадена в превод на български език без редакторска намеса от агенция “Фокус“.

“Преди седем (7) години се кандидатирах за президент, изправяйки се срещу всички най-корумпирани сили и вкоренени интереси в столицата на нашата страна. Моят дневен ред беше екзистенциална заплаха за един

вашингтонски естаблишмънт, който стана богат и могъщ, обезкървявайки Америка.

Заклех се да спра масовата нелегална имиграция, да прекратя глобалистките търговски сделки, да сложа край на разпродажбата на нашата страна на комунистически Китай, да се противопоставя на постоянната бюрокрация и корпоративните медии и да прекъсна пристрастяването на неоконсерваторите към безкрайните войни в чужбина.

В отговор една неизбрана кабала във висшите позиции на нашето правителство, в съгласие с избрания от тях кандидат, Хилари Клинтън, и техните съюзници в медиите,

стартираха де факто опита за преврат, известен като Руската измама.

Тяхната цел беше да предотвратят моето избиране и ако не успеят, да ме изгонят от длъжност или да саботират президентството ми, да подкопаят дневния ми ред в Конгреса, да блокират вътрешните ми реформи и да се намесят във външната ми политика.

В продължение на близо три години те проведоха мащабна дезинформационна кампания и беззаконно преследване въз основа на

чудовищната лъжа, че съм предател на страната си.

Тези заговорници от дълбоката държава шпионираха кампанията ми. Те фалшифицираха фалшиви доказателства, за да получат незаконни заповеди за наблюдение и да опетнят невинни хора чрез изтичане на информация в медиите. Предложиха 1 милион долара за фиктивно досие, написано от чуждестранен шпионин, за да се опитат да ме обвинят в държавна измяна.

Те разбиха безброй животи.

Докладът от Дърам доказва, че ключовите замесени фигури са знаели от самото начало, че теорията за конспирацията за сговора с Русия е лъжа.

ФБР започна своя лов на вещици без нито едно легитимно доказателство – и когато се натъкваха на оневиняваща информация всеки път, те я прикриваха и поддържаха измамата.

Болестта беше покровителствана от самия връх. Директорът на ФБР Джеймс Коми непрекъснато притискаше агентите за повече наблюдение и заповеди, изисквайки да знаят отново и отново

“Къде е FISA, къде е FISA?“

/Бел.ред. Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA). FISA е въвъден през 1978 г. и определя процедури за физическо и електронно наблюдение и събиране на информация от чуждестранно разузнаване. Първоначално FISA се занимава само с електронното наблюдение, но по-късно дейността е значително изменена, за да се справи с използването на регистри и устройства за прихващане и проследяване, физически претърсвания и бизнес записи.
Чрвз FISA се създава Съд за наблюдение на външното разузнаване на САЩ (FISC), специален федерален съд на САЩ, който провежда непублични заседания, за да разгледа издаването на заповеди за обиск съгласно FISA.

Барак Обама и Джо Байдън също участваха в това!

19 май 2022 Ню Йорк Таймс публикува мнение на редакцията “Войната в Украйна става все по-заплетена, и Америка не е готова” със фото-колаж на Байдън уплетен в стрелки за посоки с цветовете на украинското знаме.
The War in Ukraine Is Getting Complicated, and America Isn’t Ready
Photo: nytimes.com

Те бяха информирани през август 2016 г. относно съобщенията, че Клинтън планира да “опозори Доналд Тръмп, като разпали скандал, твърдейки, че руските служби за сигурност са намесени”.

Те знаеха истината, но прекараха страната ни през ада.

Колкото и дива и жестока да беше измамата с Русия за мен, семейството ми, персонала ми и толкова много невинни хора, истинските жертви бяха американският народ.

Разрушението, което тази измама причини на Америка, е почти неизличимо. То подкопа нашата демокрация, застраши сигурността ни и застраши свободата ни.

В критичен момент, когато трябваше да намалим напрежението с Русия, измамата с Русия разпали масова истерия, която помогна да тласне Русия направо в обятията на Китай.

Вместо да имаме по-добри отношения с Русия, за изграждането на каквито работих, сега имаме прокси война с Русия, подхранвана отчасти от задържащите се изпарения на делириума на Russiagate. Украйна е напълно опустошена. Неизброим брой хора са убити. И е много вероятно да се окажем в Трета световна война.

Тръмп: “Мога да спра конфликта за един ден” (видео):

Както доказаха досиетата в Twitter, радикалната левица също използва измамата с Русия, за да атакува свободата на словото. Те изградиха разрастващ се вътрешен режим на цензура под прикритието на борбата с така наречената “руска дезинформация“ – която бързо определиха като включваща всяко съдържание, което не им харесваше.

Разузнавателната общност, медиите и технологичните компании от Силициевата долина след това използваха точно този претекст, “руска дезинформация“, за да цензурират корупционния скандал на Байдън през 2020 г. – цензура, организирана, както сега знаем, от кампанията на Байдън.

Тръмп към Зеленски: “Когато синът на Байдън си тръгна с милиони долари от Украйна той не направи нищо” – видео:

В едно проучване миналата година 79% от американците, следили историята за лаптопа с мръсотиите на Хънтър Байдън, казваха, че вярното отразяване на тази погрешно цензурирана история би променило резултата от изборите. Страната ни сега плаща много висока цена.

Може би най-опасното от всичко е, че измамата с Русия нормализира превръщането в

оръжие на силите на реда срещу политическите врагове на левицата. Радикалните демократи и техните медийни партньори сега се радват,

когато Министерството на правосъдието на Байдън изисква от ФБР да

разследва родители на заседанията на училищните настоятелства, разполага тежко въоръжени екипи, за да арестува активисти, подкрепящи живота, и осъществява цялостно преследване

на водещия опонент на Джо Байдън за президентския пост.

Тръмп: “Ще отменя всяка политика на Байдън насърчаваща химическата кастрация и сексуалното осакатяване на деца” – видео:

Тези корумпирани агенции са се намесвали във всички избори от 2016 г. насам – и се намесват в изборите през 2024 г. пред очите ни.

Трябва да има равносметка. Сега отговорността е в ръцете на избирателите. Докладът от Дърам направи залозите пределно ясни и сега изборът е наш:

или Дълбоката държава да унищожи Америка, или ние да унищожим Дълбоката държава.”

+++

УКРАЙНА В НАТО И САЩ В УКРАЙНА, СПОРЕД АМЕРИКАНЦИТЕ

Подкрепата сред гласоподавателите в САЩ за присъединяването на Украйна към НАТО е намаляла

през последните три (3) месеца, според социологически проучвания, проведени за Newsweek.

По време на срещата си на върха в Литва НАТО се съгласи да предложи гаранции за сигурност на Киев, което включваше твърдението, че бъдещето му е в алианса, но не даде ясен график или карта на маршрута за членство.
Проучванията, проведени ексклузивно за Newsweek от социологичните компании Redfield и Wilton Strategies, показват, че ентусиазмът на американските избиратели за членството на Украйна в НАТО се охлажда.
В анкета сред 1500 американци с право на глас през 2020 г., проведена на 5 април с 2,53% грешка, малко над половината от анкетираните (55%) казаха, че Киев трябва да се присъедини към алианса.

Проучване от март 2022 сочи готовност на американците да се окаже по някакъв начин помощ на Украйна, но не всякаква, за да не стигне до пряк военен конфликт на САЩ с Русия. /Washington, DC, March 24, 2022 NPR/Ipsos poll/

Проучване, проведено на 25 и 26 юли 2023 г. със същия размер на извадката от избиратели, със същата граница на грешка, установи, че подкрепата за членството на Украйна в НАТО е намаляла.
Само 23% “твърдо” подкрепят хода и 29% са неутрални.
Делът на онези, които се противопоставят на членството на Украйна в НАТО, се повиши с 6% до 16% – 6% от които категорично се противопоставиха на този ход. 

37% от анкетираните американци на Нюзуик са за членство на Украйна в НАТО само след края на войната, а 12% казаха, че тя никога не трябва да се присъединява, което общо прави близо половината (49%) нежелаещи скоро да видят воюващата държава в Алианса.
По-скорошно проучване попита и дали респондентите биха подкрепили въоръжените сили на САЩ да бъдат разположени на място в Украйна, от които 34% са против този ход.

Преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс президентът на САЩ Джо Байдън каза много ясно, че “моментът все още не е подходящ Украйна да се присъедини към НАТО”.
След срещата на върха бившият посланик на САЩ в НАТО Кърт Волкър каза, че има “противоречие” между ангажимента на блока към сигурността на алианса.
„Това противоречие трябва да бъде разгледано на срещата на върха във Вашингтон през 2024 г.“, каза той пред Newsweek.

Още по-голяма загриженост за НАТО на президента на Украйна Волдимир Зеленски е и неяснотата от идващите президентски избори в САЩ, които също са през 2024.

FiveThirtyEight анализира рейтинга на одобрение на Байдън и установи, че текущият президент на САЩ (към 3 август) е неодобряван от повече от половината (54,4%) от американците.
Според друг анализ на компанията, Тръмп е гледан неблагоприятно от 56,3% от американците към 4 август.

„Изводът: гласоподавателите са изключително недоволни от предоставените им възможности за 2024 г.“, каза Томас Гифт, директор-основател на Центъра за политиката на САЩ в Лондонския университетски колеж, пред Newsweek.„Забележителното е, че и Байдън, и Тръмп са толкова непопулярни, че всеки може да загуби от другия.“

Което създава впечатление за идваща и/или продължаваща политическа нестабилност и силно общественно разделение в САЩ. 

Кой печели от всичко това? 

Кога ще свърши войната в Украйна?!

ЕТО ОЩЕ ФАКТИ СПОРЕД НЮЗУИЙК:

  1. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 г.
  2. Украйна не е член на НАТО и Съединените щати нямат правно задължение да я защитават.

  3. Настоящите граници на Украйна са установени през 1954 г., когато правителството в Москва прехвърля Крим от Руската съветска федеративна социалистическа република на Украинската съветска социалистическа република.4. Сегашното украинско правителство прие закони, ограничаващи използването на руския език дори в райони като Крим, където по-голямата част от населението е рускоговорящо.

  4. От 1999 г. насам НАТО добави 15 нови членове, напредна с 1000 мили на изток и разположи ракети с ядрен потенциал на границата на Руската федерация.

  5. Русия има значително по-голямо население и много по-голяма икономика от Украйна.

  6. Западните санкции не успяха да съсипят руската икономика, но Украйна става все по-зависима от западната финансова помощ.

  7. Русия има голяма собствена отбранителна промишленост, а Украйна разчита в голяма степен на западно военно оборудване.

  8. Въпреки че Съединените щати имат значителни опасения за глобалната сигурност, те значително изчерпаха собствените си резерви, за да снабдяват Украйна с оръжия и боеприпаси.

  9. Русия няма да се откаже от Крим, преди да претърпи решително военно поражение, но сегашната украинска офанзива не е постигнала забележителни успехи.11. Руската федерация притежава запаси от ядрени оръжия, които са поне толкова големи, колкото тези на Съединените щати, и тези оръжия са много по-мощни от използваните през Втората световна война.

  10. И президентът Байдън, и бившият президент Доналд Тръмп предупредиха, че войната в Украйна вече е повишила риска от ядрена война.

Въз основа на тези наблюдения направихме следните заключения:

  1. Нахлуването на Русия може и да е било незаконно, но не и непровокирано.
  • Украйна едва ли ще успее да си върне Крим без активното участие на военните сили на НАТО.

  • Подобна намеса би увеличила още повече риска от грешни преценки и катастрофална ядрена война.

  • При липсата на такава пряка намеса на НАТО най-вероятните резултати от тази война са или украинско поражение, или споразумение чрез преговори, което да отговаря на руските опасения за сигурността.

  • Подобно на войната в Ирак, това е война по избор за Съединените щати. Никой не атакува член на НАТО. Както някога ни казваха, че Саддам Хюсеин е зает с произвеждането на ядрена бомба, така сега ни предупреждават, че руският президент Владимир Путин планира да нахлуе в Полша. Нито едно от тези твърдения никога не е имало реална основа. Подобно на войната в Афганистан, това е още една “вечна война”, за която от данъкоплатците се иска да харчат все по-големи суми “колкото е необходимо”.

    Но колко време може да бъде това или какво се надяваме да постигнем, никога не се посочва ясно.

    Вместо това тези, които подкрепят тази война, изглежда притежават геополитическа визия, която не съответства на фактите и не отчита високите разходи или сериозните рискове, които западният съюз поема в замяна на малка или никаква печалба. Нещо повече, изглежда, че те приемат съмнителната теза, че американските и украинските интереси са идентични и че Съединените щати не трябва да имат думата за това как ще завърши войната, която са направили възможна.

    В условията на дълбоко разделена нация “Нюзуик” остава едно от малкото издания, които не са поляризирали страницата си с мнения. Вместо това то продължава да насърчава уважителния и свободен обмен на различни мнения. Ние също приветстваме коментарите на онези, които не споделят нашето заключение за войната в Украйна, стига анализът им да включва 12-те обективни факта, които сме представили.