1ви път опит за атентат с/у гл. прокурор, с голяма сила и професионално

Мафията, без значение кой е в нея, окончателно се доказа, като “майка” на държавата

1 май 2023 г. Днес около 11,45 ч.б.вр. е имало атентат с/у главния прокурор Иван Гешев по пътя София по посока Самоков, край село Ковачевци, около ханче в местността „Ярема“, на остър завой по време на проливен дъжд.

1 май 2023 г. Днес около 11,45 ч.б.вр. е имало инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев по пътя София по посока Самоков, край село Ковачевци, около ханче в местността „Ярема“, на остър завой по време на проливен дъжд. Сигналът в МВР е постъпил в 11:50 часа, полицаите са реагирали много бързо, районът на взрива е отцепен 5-10 минути след избухването на бомбата.

Иван Гешев със семейството си, жена му и двете му дъщери, са били в единия автомобил.

Изключително силен взрив на бомба с висок тротилов екеивалент и осколки, с огнен стълб с височина 4-5 метра, кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър близо 3 метра, много професионално с ясна насоченост да убива.

Няма пострадали – нито главният прокурор, нито охраняващи го лица.

По случая са задействани всички възможни сили, полиция, жандармерия, ГДБОП, и е формиран щаб с всички служби, вътрешният министър Иван Демерджиев е в постоянен контакт.

Сигналът за непосредствен взрив до колата на главния прокурор е постъпил в 11:50 часа, обяви директорът на Национална служба „Полиция” Атанас Илков. Минути след това са насочени полицейски коли и линейки.

Полицаите са реагирали много бързо, районът на взрива е отцепен 5-10 минути след избухването на бомбата,

увери Илков. Той не знае дали маршрутът на главния прокурор е бил съгласуван с полицията.

“Днес около 11:30-11:35 часа главният прокурор с автомобила си, пътувайки към София, на един много голям завой, на който очевидно скоростта се намалява, избухва взрив. Взривът е изключително силен, по сведения на очевидци огненият стълб, който е изригнал, е бил с височина 4-5 метра” – това каза пред медиите зам-главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСС) Борислав Сарафов, който пристигна на мястото на инцидента с кортежа на гл. прокурор Иван Гешев.

“На мястото се установи кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър близо 3 метра. Това е в непосредствена близост до пътното платно, банкета. Освен всичко друго взривът е имал насоченост – взривът има ясна насоченост към пътя, към преминаващите автомобили”, допълни Сарафов.

 “Бомбата е била не само с голям тротилов еквивалент – не по-малко от 3 кг тротилов еквивалент, но и с осколки, наранили прозорците на тежко бронирания джип (в който е пътувал обвинител № 1) и са били с

предназначение да убиват,”

поясни зам.гл.прокурор.

Той уточни, че на мястото по пътя са намерени и професионални маркери, оставени от извършителите. „Спрямо тях са се ориентирали, кога да задействат бомбата – в момента, в който автомобилът на Гешев минава.

Изключително професионално подготвено покушение, а очевидно и добре изпълнено. Само една случайност е спасила

главния прокурор и семейството му, както и случайни минувачи”, подчерта Сарафов.

Според него маршрутите на Гешев са били внимателно следени. “Очевидно главният прокурор е мишена за някого. И то не е мишена, която просто да бъде сплашена, а мишена, която да бъде убита”, категоричен е заместник-главният прокурор.

По думите му взривът е бил строго  насочен „В бомбата е имало и осколки. Те са се разпилели и са се забили в отсрещните дървета.

Очевидно бомбата е била задействана с намерение да убие.

Целта ѝ не е била сплашване, не говорим за фойерверки. Металните сачми, които намерихме, бяха с големина на човешки нокът”, заяви Сарафов.

Сарафов заяви, че с главния прокурор се чува непрестанно, както и че не може да каже кои са заподозрените. Към момента заведеното Наказателното производство е за терористичен акт.

Всеки детайл от движението и местопребиваването на главния прокурор Иван Гешев в последните дни, ще бъде разследвано много подробно.

Това заяви директорът на Национална служба „Полиция” Атанас Илков на брифинг съвместно с директора на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов близо до мястото, където бомба избухна пред колата на обвинител #1. „Взети са мерки за сигурността на главния прокурор Иван Гешев”, увери той.

Завидно изключително малко хора знаят какъв е маршрутът на кортежите на главния прокурор и е практически е невъзможно “отвън” да се стигне до тази информация. Особенно в случая за промяната му в последния момент, и то от задграничен на вътрешен маршрут. Иван Гешев е трябвало да пътува за Турция, но променил програмата си в последния момент, за да присъства на събитие на младши прокурори вътре в страната, дори е сменил колите. Това поражда въпроса

откъде е изтекла информацията, колко близко е и какво е нивото на подаващия маршрут за убийство на най-висшия правораздавател в България?

“Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент. Иначе …добре, че не убиха някой човек! За децата се притеснявам, много се изплашиха. Взривът е бил ужасяващ, посочи той и

ако не е бях сменил колите, щях да загина,” 

заяви за Епицентър.бг главният прокурор Иван Гешев.

Гешев се е връщял от Боровец заедно със семейството си, в кортежа са били съпругата му Детелина Ханчева и дъщерите им Ивет и Далия. Главният прокурор на България се е завърнал късно от Украйна с бронираната кола и е трябвало след това да замине за Турция с други коли. Той обаче решил да се отклони и да присъства на събитие на младши прокурори в базата на прокуратурата на Цигов чарк.

КОМЕНТАРИТЕ ЗА АТЕНТАТА СА В ДВЕТЕ ПОСОКИ – РЕАЛЕН И ИНСЦЕНИРАН

Има ли връзка между атентата срещу Гешев и разкрития заговор срещу прокуратурата? На 7 април държавното обвинение изнесе нови подробности за престъпната група, която организира заговор срещу прокуратурата. Тогава стана ясно, че разследваните и други провеждат срещи и разговори за кампания в САЩ и Европа за дискредитиране на институциите у нас и за отстраняване на висши магистрати и полицейски служители.

Общият обем на събраната информация е в размер от 24 гигабайта (GB),

вкл. аудио и интернет файлове. 

Магистратите и служители от прокуратурата и следствието

ще демонстрират

от 11:00 ч.б.вр. във вторник, както в подкрепа на своя гл. прокурор, а така също и за да покажат своята единност срещу опитите да бъдат сплашени, както мнозина от тях са разчели неуспешния атентат срещу Гешев.

“Да ме прости Господ за неверието. Но, как да повярвам за опит за атентат на организираната престъпност срещу главния прокурор, след инсценировките,”

коментира във “Фейсбук” Иван Павлов, председател на Българската газова асоциация.

“Как да повярвам след организираната от него натрапчива политическа кампания за изпиране на имиджа му в САЩ и ЕС и представянето му като борец срещу организираната престъпност?”, коментира Павлов.

“A за мен няма никакво значение кой е сложил фойерверка, определен като взривно устройство пред кортежа Му, не ме интересува и къде ходи Той в почивните дни, ангажирайки НСО, не ме интересува и защо кортежът с Него е предприел пътуване, след като са получили информация за атентат,

интересува ме само кога ще получим отговор за ролята на Гешев и Сие в овладяната от мафията държава,”

пита председателят на Българската газова асоциация.

АКО НЕ СИ В “СХЕМА” В БЪЛГАРИЯ, ЗНАЧИ СИ ЧУЖДЕНЕЦ И/ИЛИ НИКОЙ

Както и да го наречем, факт е, че подобен “инцидент” е чиста проба атентат, не само срещу определен човек, а срещу държавата, на фона на цялата каша, която забъркаха политиците и дълбоко затънаха в политическа и управленска криза.

“Капакът на казана в ада” бе сложен. Остава въпросът, до кога ще “варят” народа, без значение на бърз или бавен “огън”. Кой го захлупи – този който го запали – мафията, без значение кой е в нея. Която окончателно се доказа, като “майка” на държавата.

Проклетници, изяжте и кокалите на хората! 

ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ

Припомняме, че последният поръчков терористичен акт от такъв “калибър” е убийството на Андрей Луканов (1996), но той тогава дори не заемаше никакви държавни постове. Тогава успешно, сега не, но с една причина – НЯКАКВИ СИ МИЛИАРДИ!

Инсцениран или не, без значение, това за нас е 100% терористичен акт. От BULGARICA категорично осъждаме извършения терористичен акт и наистина се надяваме на максимално бързо разследване, откриване на виновниците и най-сетне и наказания!