България с треньор от Калифорния срази Турция насред Истанбул на Световното по хокей за младежи

САМО МЛАДИТЕ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ!

Американски и руски треньори и български тим на леда

СПОРТА, НАУКАТА И ИЗКУСТВОТО СА ИСТИНСКИТЕ НЕЩА

Младежите на Турция бяха разочаровани от връстниците си от България на СП по хокей в Истанбул.

26 януари  2023 г. България постигна уникална победа срещу домакините от Турция на Световното първенатство за младежи до 20 години по хокей на лед в Истанбул, водени от американски старши треньор от Калифорния и такъв за вратарите от Русия.

“Лъвчетата” постигнаха 5:3 и стартираха с победа в турската столица под диктовката на родения в Калифорния Дерек Айслър (р.1966) с над 20 години в залата и асистенцията на Юри Грошев (р.1999), който едва 20-годишен е избран за “вратар на месеца” в родината си.

На другото Световно първенство при девойките до 18 години, което успоредно върви в Зимния Дворец на Спорта в София, нашите категорично победиха Естония с 6:0.

В първият си официален мач на Световно първенство по хокей девойките ни до 18 години победиха Естония с 6:0 в зрелищен мач в зимния дворец на спорта в София. За нашите се разписаха Поля Петрова с 3 гола и по един добавиха Мария Руневска, Симона Аспарухова и Мая Георгиева.

Тези успехи идват веднага след други на Откритото първвнство на Австралия по тенис (АО), където при младежите записахме няколко рекорда, и в университетските аули и изследователски центрове с мощно представяне и топ-позиции.

Така и на леда, както и на корта, в добавка на ученическите и научни надпревари по целия свят, младите българи побеждават и вървят “нагоре”, въпреки незавидните условия в Родината си, все още несравними с тези на победените. Въпросът е, дали стимулът на нашите сладки герои на времето е Отечеството, или точно обратното, заслужено и на ниво да го напуснат. Което и да е,

прогресът е факт, греещ и всички имаме нужда от тази “светлина в тунела”! Благодаря от сърце!

И още нещо, с тази комбинация в треньорския състав на “ледените лъвчета”, и участието на съзтезатели от “забранени” държави и изгонени играчи по политически причини на корта в Австралия, отново и отново се потвърждава колко истински са спорта, науката и изкуството, и човешката максима, че в тях няма място за политика и други глупави действия. А само от Човеци и Прогрес! /ВИЖТЕ ПО-ДОЛУ КОНКРЕТНИ ФАКТИ/

Дерек Айслър – треньорът, който води “ледените лъвове” и “разтапя леда” в България?

Дерек Айслър е роден на 31 октомври 1966 г. и е треньор с близо 25-годишен опит, и с клубни, и с национални отбори при младежите по хокей на лед.

Дерек е роден на 31 октомври 1966 г. и е треньор с близо 25-годишен опит, и с клубни, и с национални отбори при младежите по хокей на лед. Тимовата му кариера започва през сезона 1999-2000 с тима на Рочестър Мустангс в Минесота, за да стигне през 2010 г. до старши треньор на младите попълнения на професионалните “акули” от НХЛ – Сан Хосе Шаркс. Веднъж Айслър е и помощник треньор на самите мъже-шаркс в периода 1993-1996. Два сезона води и други “акули”, азиатски, елитният китайски тим “Чайна Шаркс”. С национали много успешно работи с Израел от 2012 до 2016, а от 2021 г. поема българският отбор до 18г., а от 2022 е начело на момчетата до 20-годишна възраст. 

Дерек е основател на единствената специализирана 12-месечна хокейна академия в Северна Калифорния – Why Leave Hockey Development Academy, предлагаща лагери, състезания и консултации за играчи. Т.г. кемповете са през юни и юли, а дали ще организира нещо подобно в България, тепърва ни предстои да видим.

Ммм

Българин с 3-то място на най-престижния форум за изследвания за студенти в САЩ

Ммм

СССР шампион на АО по тенис при жените? – Австралия “страната на обратите” И на корта

Ммм

Българче с 3 златни медала за комуникации и знания на световно в топ университета Йеил (ексклузивно видео и интервю)

Ммм

Българче громи американче на АО тенис – рекорд за младите надежди на България – 3 полуфиналисти, 4 за 2ри кръг и 5 участници

Ммм