Джина Лолобриджида ще краси и “Рая” (видео + филм)

“В жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа”

Почина иконата на италианското кино Джина Лолобриджида (Gina Lollobrigida), актриса, фотожурналист и скулптор.

Почина иконата на италианското кино Джина Лолобриджида (Gina Lollobrigida), актриса, фотожурналист и скулптор.

16 януари 2023 г. Почина иконата на италианското кино Джина Лолобриджида (Gina Lollobrigida), актриса, фотожурналист и скулптор. Тя е една от трите най-големи звезди, заедно със София Лорен и Клаудия Кардинале.

В продължение на половин век тя е на екрана и е носител на наградите наградата “Хенриета” през 1961-ва, “Златен глобус” за най-добра актриса в мюзикъл и комедия през 1969-а, “Златен глобус” за най-добра поддържаща роля през 1985-а, награда на БАФТА за най-добра чуждестранна актриса и “Давид на Донатело” – най-високата награда за италианско кино, еквивалент на “Оскар” на Американската академия.

През 1947 г. става трета на конкурса „Мис Италия“.
След 1955 г. получава прозвището най-красивата жена в света.
Филмите, които я правят световноизвестна са „Фанфан Лалето“ (1952) и „Парижката Света Богородица“ (1956).

Богинята на киното, обявена за “Най-красивата жена в света” след едноименния филм с Виторио Гасман от 1955 г./гледайте целият филм по-долу/

Лолобриджида се е снимала и в България, във филма “Боксофис 3 D”, в който участва на финала. В главната роля, а и продуцент е Ецио Греджо, голяма звезда в Италия, създател и водещ на “Господари на ефира”.

Родена е като Луиджина Лолобриджина на 4 юли 1927 г. в Субиако, Италия.
Почина на 16 януари 2023 година (95 г.) в Рим, Италия.

Лолобриджида винаги е била харесвана, но рядко попада в емоционални залитания и авантюри, въпреки че снима с най-красивите мъже на своето време: Антъни Куин, Хъмфри Богарт, Марчело Мастрояни, Рок Хъдсън и др.

“От многото знаменити мъже, които са ме обичали, нито един — подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа.”

ФИЛМИ 

ТОП 10

 

“КРАСИВА, НО ОПАСНА” (целият филм) – Джина в ролята на оперната певица Лина Кавалиери – най-красивата жена на света)

МММ

МММ