Българка “на ръба” в САЩ – да я спасим!

Ваня е без дом, близки и роднини – открийте я, познавате ли я, потърсете нашите дипломати

Българското правителство дали ще се намеси за разпознаване и прибиране, медиите в България? 

18 май 2020 г. Казва се Ваня! Намерена е от американец преди седмица, спяща в колата на паркинг в Кеноша, Уисконсин, на 60 мили северно от Чикаго, Илинойс, на езерото Мичиган

Казва се Ваня! Намерена е от американец, спяща в колата ѝ преди седмица на паркинг в Кеноша, Уисконсин (G-Map Kenosha, Wisconsin), на 60 мили северно от Чикаго, Илинойс, по брега на езерото Мичиган. Човекът я е прибрал вкъщи за седмица и иска да я изпрати в приют. Това съобщение за адски закъсала българка се разпространява в социалните мрежи.

“Познавам я, Ваня се казва, но и нямам координатите,” пише в коментарите Даниела Иванова от Арлингтън Хайтс, Чикаго, Илинойс. “Тя е за болница, говорила съм с нея. Само пуши и не иска да лекува. Преди две години депортираха гаджето й, и тя остана безпризорна. Премести се да живее с американец, той просто я съжали. Не иска да работи и проси пари, цигари и телефони. Няма си никой в България. Майка й отдавна почина. Това е, но никой не може да помогне – тя е за болница.”

Ако някой я разпознае или я познава лично, и я види или има нейни координати, нека се свърже с Генералното Консулство на Р България в Чикагo

Consulate General of Bulgaria in Chicago

В България – Министерство на Външните Работи (МВнР) – сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно на телефонните линии на Дирекция “Ситуационен център”:

От България: 02- 948 24 04; 02- 971 38 56; От чужбина и БГ-GSM: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56; Оперативен дежурен: +359 893 339 616; Имейл: crisis@mfa.bg (ВАШАТА АНОНИМНОСТ ЩЕ БЪДЕ ЗАПАЗЕНА)

Да не я уплаши и тя да направи някоя глупост!

Българското правителство дали ще се намеси за разпознаване и прибиране, медиите в България? 

3 comments for “Българка “на ръба” в САЩ – да я спасим!

 1. 05/19/2020 at 09:10

  Боби Николов, Чикаго, Илинойс:
  “Срещнах тази госпожа преди две години пред магазин Tony’s в Найлс. Тогава с мой приятел бяхме на пазар там и на излизане тя директно се залепи за нас и вика на моя приятел да я води и тях. Изобщо даже не се помоли. Имах някакво неприятно усещане в мен, че с тази жена той ще си изпати. Казах му, че не й е чиста работата, но той настоя да й помогне. Оставих ги и се прибрах вкъщи. Споделих историята с други познати и те ми казаха да му се обадя веднага и да го предупредя да не се занимава с нея, защото тяхна позната така се е смилила над нея и нейното гадже, за което се споменава в статията и я приютила. Тази Ваня се оказала изключителен мързел категорично отказвала да си търси работа, държала се така все едно тази жена е длъжна да се грижи за нея, с приятеля й употребявали редовно наркотици. Освобождението за тази жена дошло, когато една вечер полицията нахлула в апартамента, където живели тези двамцата и ги арестували. Тогава тя им изхвърлила нещата на улицата и сменила ключалката. Звъннах незабавно на моя приятел, но за щастие той я усетил каква е и я изхвърлил на секундата от колата. Тръгнал да я кара при една негова позната, която дава квартири. Тази Ваня започнала да предявява веднага претенции, че не искала да живее с този и онзи и т.н. докато в един момент на него му писва и я изхвърля от колата. Беше го вбесила до край. После му беше звъняла, но той й блокира номера. Този американец идея си няма какъв проблем си е докарал на главата. Съжалявам го човека.”

 2. 05/19/2020 at 10:03

  Вяра Смайли (Viara Smiley), Чикаго, Илинойс, 19 май: Аз я познавам. Тъжно е, но тя винаги е имала нужда от психиатрична помощ. Паричната помощ не е никакво решение. Мисля си, че ако я върнете в БГ просто ще свърши под някой мост. В опитите си да й помогнете да не стане да й вземета душата…Нейния дом трябва да е добра клиника

 3. 05/20/2020 at 21:57

  Тони Илиева, от Скуки, предградие на Чикаго, Илинойс:
  “Още снощи само час след първата публикация за тази жена, тя беше разпозната и бе направена връзка с нея и се знае локацията й.
  Както изглежда става дума за сериозна ситуация и здравословен (най-вероятно психически)
  проблем.
  Направи впечатление дискретния , загрижен и уважителен, спестяващ ненужни детайли пост, който целеше единствено и само помощ в разпознаването и намирането й, след което поста беше преднамерено изтрит, за да не се създава предпоставка за излишни дискусии като тази или всевъзможни публикации, които взеха мигновенно да циркулират.”