Българка “на ръба” в САЩ – да я спасим!

Ваня е без дом, близки и роднини – открийте я, познавате ли я, потърсете нашите дипломати

Българското правителство дали ще се намеси за разпознаване и прибиране, медиите в България? 

18 май 2020 г. Казва се Ваня! Намерена е от американец преди седмица, спяща в колата на паркинг в Кеноша, Уисконсин, на 60 мили северно от Чикаго, Илинойс, на езерото Мичиган

Казва се Ваня! Намерена е от американец, спяща в колата ѝ преди седмица на паркинг в Кеноша, Уисконсин (G-Map Kenosha, Wisconsin), на 60 мили северно от Чикаго, Илинойс, по брега на езерото Мичиган. Човекът я е прибрал вкъщи за седмица и иска да я изпрати в приют. Това съобщение за адски закъсала българка се разпространява в социалните мрежи.

“Познавам я, Ваня се казва, но и нямам координатите,” пише в коментарите Даниела Иванова от Арлингтън Хайтс, Чикаго, Илинойс. “Тя е за болница, говорила съм с нея. Само пуши и не иска да лекува. Преди две години депортираха гаджето й, и тя остана безпризорна. Премести се да живее с американец, той просто я съжали. Не иска да работи и проси пари, цигари и телефони. Няма си никой в България. Майка й отдавна почина. Това е, но никой не може да помогне – тя е за болница.”

Ако някой я разпознае или я познава лично, и я види или има нейни координати, нека се свърже с Генералното Консулство на Р България в Чикагo

Consulate General of Bulgaria in Chicago

В България – Министерство на Външните Работи (МВнР) – сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно на телефонните линии на Дирекция “Ситуационен център”:

От България: 02- 948 24 04; 02- 971 38 56; От чужбина и БГ-GSM: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56; Оперативен дежурен: +359 893 339 616; Имейл: crisis@mfa.bg (ВАШАТА АНОНИМНОСТ ЩЕ БЪДЕ ЗАПАЗЕНА)

Да не я уплаши и тя да направи някоя глупост!

Българското правителство дали ще се намеси за разпознаване и прибиране, медиите в България? 

3 comments for “Българка “на ръба” в САЩ – да я спасим!