DMV отваря днес 25 офиса в цяла Калифорния – по-рано от предвиденото

8 май 2020 г. Днес DMV отвори 25 публични офиса в цяла Калифорния

8 май 2020 г. Днес DMV отвори 25 публични офиса в цяла Калифорния, след закриването им в цялата страна поради пандемията на коронавирус, съобщиха от службата, отговаряща за шофьорските книжки и регистрацията на МПС.

Всички клиенти трябва да носят покрития за лице и да бъдат на разстояние 6 фута, докато стоят на опашка, посочва агенцията.

Хората ще чакат извън сградата, докато бъдат повикани да влезат вътре. Очакват се големи опашки и удължени срокове на чакане. Препоръчва се, който няма спешна нужда да отиде в офиса на DMV, да забави посещението си, или да ползва телефон и и интернет. 

Вчера губернаторът  а щата Гавин Нюсъм издаде заповед, която дава 60-дневно удължаване на крайните срокове за подновяване на изтекли , шофьорски книжки, лични идентификационни карти и регистрации на МПС.

Очаква се останалите 170 публични офиси на DMV да се отворят поетапно през следващите седмици. Междувременно служителите във все още затворените офиси ще продължат виртуално да предоставят услуги.

Властите казват, че са избрали 25-те места, според техния размер и способността да обслужват клиентите с промените, необходими за поддържане на физическо дистанция.

Отворени офиси на DMV от 8 май, Понеделник-Петък, 8:00-17:00, сряда от 9:00, уикендите не работят:

Arleta Bakersfield Carmichael Concord Fontana
Fresno Fullerton Glendale Inglewood Lancaster
Los Angeles Modesto Montebello Oakland Claremont Palm Desert
Redding Salinas San Diego Normal San Francisco San Jose DLPC
San Marcos Santa Ana Santa Rosa Stockton Yuba City

“На място” клиентите ще могат да плащат такси за регистрация на МПС, да възстановят спирани или отнети шофьорски книжки, да кандидатстват за идентификационна карта с намалена такса или без такса, да извършват пълни транзакции на шофьорски книжки, да кандидатстват за инвалидни табели за паркиране, удостоверение за управление на линейка или препоръка за пожарна кола, документ за управление на транзитен автобус.

Клиентите на DMV Express могат също така да обработват транзакции с “REAL ID”, “ако времето и пространството позволяват”, поясняват от службата.

Тестовете и изпити за управление, все още са спрени, съобщават от агенцията.

За да се предпазят от разпространението на коронавирус, служителите ще имат дезинфекциращи кърпички и ще носят лицеви щитове и ръкавици. DMV също така ще предоставя станции за миене на ръцете, които клиентите могат да използват.

Дори и да има отворени някои офиси в щата, от DMV заявиха, че хората трябва да продължат да използват онлайн услуги за подновяване на шофьорската книжка и регистрацията на превозни средства.

„За да се съсредоточат услугите на теренни офиси към тези избрани транзакции, служителите на DMV могат да насочват клиентите към онлайн услуги и други налични опции за приключване на транзакциите им“, казаха от агенцията.

След като затвори своите полеви офиси в края на март, DMV разширява способността си да обслужва клиентите онлайн, като вече покриват повечето транзакции с DMV. 

ПРИПОМНЯМЕ

DMV в Калифорния затвори – скоро ще отворят само онлайн – какво, как

Ммм