Фюри приключи Уайлдър в 7 рунда (видео мач + пресконференция)

Екипът на американеца се предаде и хвърли бялата кърпа 

3ти мач ще има

22 февр 2020 (Лас Вегас) Тайсън Фюри победи Дионтей Уайлдър с технически нокаут (ТКО) в VII рунд в “мача на годината” в бокса, който се игра в Лас Вегас.

22 февр 2020 (Лас Вегас) Тайсън Фюри победи Дионтей Уайлдър с технически нокаут (ТКО) в VII рунд в “мача на годината” в бокса, който се игра в Лас Вегас.

Британецът безапелационно спечели реванша между двамата и завоюва титлата на WBC, като остана непобеден. Американецът записа 1ва загуба.
“Циганският крал” спечели всеки един рунд, според съдийските точки.

31-годишният Фюри цели 2 пъти прати в нокдаун Уайлдър, като още при първия във II-ри рунд, мача изглеждаше решен.

Хвърлената бяла кърпа от екипа на Уайлдър в VII-я рунд, като че ли изненада и самият него, въпреки, че след това съдията спря двубоя и отсъди ТКО. Американецът явно беше недоволен и само секунди по-късно след бе уловен от камерите да пита “защо го направи?”, а след битката заяви, че е “боец и е бил готов да напусне на носилка, но да се бие до последно”.

Фюри говори след победата си срещу Уайлдър, който пък не се яви на официалната пресконференция след мача, като най-често споменаваната причина е, че той се е нуждаел от медицинска помощ.

“Големи поздравления за Дионтей Уайлдър, той показа, че има сърце на шампион. Той ще се завърне и отново ще бъде шампион. Но мога да кажа, че кралят се завърна на трона си”, сподели Фюри след победата си.

Тайсън Фюри разкри, че няма търпение за следващия си мач, който може да е реванш, ако Уайлдър пожелае. Фюри има само 1 месец, за да активира клаузата за трети мач. От своя страна “черната перла”, като тогавашен актуален шампион има стандартната точка в договора за реванш. От екипа му са сигурни, че трета битка ще има. 

Хонорарите на Фюри и Уайлдър след днешната битка са, гарантирани $5 Мил. по договор, плюс допълнително от платените ТВ канали може да им донесат по още $25 Мил.

Отвратителна постъпка на “Циганския крал” по време на двубоя обиколи социалните мрежи. В VI-я рунд Фюри буквално облиза стичащата се кръв по потния врат на Уайлдър.

Трима от най-големите в тежката категория на бокса – Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд и Ленъкс Люис се качиха на ринга в MGM GRAND преди началото на двубоя в Лас Вегас, който се игра тази вечер. Супер звездите  получиха специални медали за “цялостен принос” към историята на бокса.

Майл Тайсън, Ивандер Холифилд и Ленъкс Луис с медали в Лас Вегас

Ммм