Една година Без Кристина – “рицар в дантели”

“Това е само временно”

Какво си поръча “слънчогледът”, който вижда?

Кристин Даниел (Christine Danielle 05-05-1999 — 10-25-2018)

25 октомври 2019 г. На днешната дата преди една година загубихме Кристина – Кристин Даниел (Christine Danielle 05-05-1999 — 10-25-2018).

Позволих си да сложа “А” на края на името й, не толкоз за рима, но най-вече за това, че това сладурче беше за мен “клас А” човече! Една душичка, затворена в прекрасен образ, която се бореше с живота по най-сладкия и елегантен начин – с любов и красота! Възвишена доброта, придружена от класа, ще кажете “малка бе за това”! Не, природата й бе дала всичко, за да се превърне в един

истински 19-годишен “рицар в дантели”!

Кристин Даниел (Christine Danielle 05-05-1999 — 10-25-2018)

А за нас ще кажа, човек забравя, но друг напомня, трети признава, а всеки трябва да запомня. Да не се забравя всеки носител на светлина и топлота, които така рядко срещаме в наше време.

А тя звездичката си тръгна към “дома”, по млечния път на вечността, за да остави с нея на земята нейните майка Цветелина, татко Даниел и брат Йосиф, както и баба и дядо. И всички, които й се възхищаваха и обичаха!

И да знае всеки, че в този живот, и самият той, самите ние … всичко, да,

“това е само временно” (It’s Only Temporary)!

Така както го изказа самата Кристин в нейна песен, просълзила над 350.човека, дошли преди година, за да я изпратят във Вселената.

“Everyone has their battles to fight, but whatever battle you are going through today, just know It’s Only Temporary” 

Думи на обич и възхищение идват от близки, приятели, състуденти, преподаватели на родената в Лагуна Хилс, Калифорния, Кристин.

Пословична бе нейната сила и любов да живее. Е, добре, загуби битката с безкомпромисния бич на човечеството – рака. Но, след като ясно ни показа своята невидима копринена “броня” на духа и огнен меч от любов, даде ни надежда и живот! 

“Аз прославям Бога” (I glorify God). 

Това били последните думи на Кристинка, според Пастор Ерик Рийс. Така да бъде, та тя бе Божествена! 

25 октомври 2018 г. Стръкове слънчогледи и малки камъчета с гравиран цвят на слънчоглед бяха оставени на входа, за да си вземе всеки присътваш на поклонението. Защото, едното от нещата, които най-много обичаше Кристин са пътуванията, това да гледа и вижда светлината, тази която блика от всяко едно, откриването на нови и нови места и хора, намерила част от тях по земята от Хавай, през Калифорния до Австралия.

+++ +++ +++

25 октомври 2018 г. По време на поклонението пред Кристинка художник “на живо” рисува прекрасната Кристинка, на фон от слънчогледи и отлитащ гълъб.

“Двойният образ” – “слънчогледът, който вижда”, извисен, като гълъб. Верно отлетя, но както тя самата ни каза “това е само временно”.

Сега разбирате защо точно слънчогледа е обявен за символ на Криси! 

Прогледнете бе хора! 

Кристин Даниел

“Едната част от праха ми вие ще сложите в една голяма слъчогледова плантация на Хавай,” това поръчал “нежният рицар”, който вече знаел, че ще загуби животът си. 

“Поръча ни да разделим прахта й на четири, едната част да отиде точно при слънчогледите в Хаваи. “Вие не знаете, но там има голяма плантация,” така ни каза. Всичко си знаеше какво ще се случи. Не знам как става това. И се оказа истина, майка й намери мястото в интернет. И ще направим, каквото е казала,” раказвва дядо й Петко, който заедно с баба Петра неотлъчно бяха с Кристинка, чак до последните й дни.

10 ноември 2018 г. (Ървайн) Специален постер за прощалната церемония за Кристи в “Маринерс Чърч” (Mariners Church) в Ървайн, Калифорния, на около 50 мили от централен Лос Анджелис в Ориндж каунти. ФОТО: Евгени Веселинов, БУЛГАРИКА, BULGARiCA, HQ

“Обичаше да пътува и да гледа, искаше да знае. И ни забрани да плачем. Караше ме да танцувам в болницата, такава сила не съм виждал! От къде идва тази сила, не знам. Много я обичаме, и тя нас. Завинаги”. 

ВЕЧНА ПАМЕТ НА КРИСТИНКА! БОГ ДА Я ПРОСТИ!

ВСИЧКИ НА КРАКА ЗА ЦВЕТЕТО, КОЕТО ГЛЕДА ОТ НЕБЕТО, КЪДЕТО ПОЛЕТЯХА СТОТИЦИ БАЛОНИ ЗА ДА НАСТИГНАТ ДУШАТА Й, КОЯТО ОСТАВА И В НАС!

НЕ ТЕ ЗАБРАВЯМЕ КРИСТИН! 

Кристин Даниел (Christine Danielle 05-05-1999 — 10-25-2018)