“Дано не ни евакуират” – българи – Санта Кларита гори – пожар на 40 мили от Даунтаун Лос Анджелис

Частична евакуация започна в района

“От терасата ни се вижда огънят, и най-вече пушек и дим, който навсякъде се носи от вятъра” – Персиана Дуло за пожара в Санта Кларита, на 40 мили от Даунтаун Лос Анджелис, Калифорния. Фото: Персиана Дуло

24 октомври 2019 г. “Дано не ни евакуират. Един баир ни разделя, все още огънят не е дошъл до нас”. Това каза Персиана Дуло, холивудска актриса, певица и композитор от български произход, която живее в Санта Кларита, на 40 мили северно от Даунтаун Лос Анджелис. 

Персиана Дуло

“От терасата ни се вижда огънят, и най-вече пушек и дим, който навсякъде се носи от вятъра,” допълни Персиана. 

Най-малко 3000 Акра е площта, която гори и вече обхвана и постройки в Санта Кларита, намиращи се на площ 20 Акра. Започна частична евакуация. Това съобщават от пожарната служба за този район, като в Туитър посочват още няколко огнища. 

Всичко това на фона на високи температури до 90°F и много ниска влажност, стигаща до 3%.

Служител на противопожарната служба показва картата на пожара на медиите.

“Нямаме обаждания за пострадали българи в другите два района с пожари, от теб научавам за Санта Кларита. Следим медиите, друга официална информация нямаме.” Това каза Евгения Иванова, консул на Р България в Лос Анджелис, Калифорния. 

Евгения Иванова, консул на Р България в Лос Анджелис, Калифорния

“Както и при миналите пожари казах, призоваваме всички българи, при нужда по всяко време (24/7) да се обаждат на спешния телефон (310)437-3606. Имаме готовност да окажем съдействие и в София ще бъдат информирани,” допълни дипломата.

Тази седмица Персиана Дуло ще участва на годишния български фестивал в Ориндж каунти и по-късно ще ви разкажем за нея и събитието.

БУЛГАРИКА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЛЕДИ ПОЖАРИТЕ И ДА ВИ ИНФОРМИРА!

 

Вижте повече: 

ИСТОРИЯ НА ПОЖАРИТЕ В РАЙОНИ С БЪЛГАРИ В КАЛИФОРНИЯ

Mmm