Застреляха трима българи в Чикаго

Тройното българско убийство е на 10-15 мили от кварталите с голямо българско присъствие

Кои са убитите и линк за дарение за погребенията на загиналите наши сънародници

На 12 октомври 2019 г. в Чикаго, щата Илинойс са били застреляни трима (3) българи.

13 октомври 2019 г. (Чикаго) Вчера в Чикаго, щата Илинойс са били застреляни трима (3) българи, като жертвите са общо пет (5), четири (4) са починали от раните си в събота, и един в неделя.

Около 5 часа следобед в събота 12 октомври, 67 годишен бивш строителен работник от полски произход „по неизвестни причини“ стреля по четирима (4) свои съседи, когато те вечерят. Това съобщават всички локални медии, вкл. телевизиите NBC, KWQC 6 и CBS, вестиците “Чикаго Трибюн”, “Чикаго Сънтаймс” и “Ю Ес Ей Тудей”. Българският вестник “България Сега” в Чикаго съобщи, че три от жертвите са наши сънародници.

Българите са четири (4), или са част от семейството на Цвети, Иво, Искра и Давид (майка, баща, баба и дядо) (Photo: GOFOUNDME)

Според Диана Попова, която започна да събира средства за близките на починалите, българите са четири (4), или са част от семейството на Цвети, Иво, Искра и Давид (майка, баща, баба и дядо). Молбата е от техните деца и внуци Искра (17г.) и Дани – вижте я:

КЛИКНЕТЕ ЗА ДАРЕНИЕ ЗА ПОГРЕБЕНИЕ НА УБИТИТЕ БЪЛГАРИ В ЧИКАГО

12 октомври 2019 г. Мястото на тройното българско убийство в Чикаго, Илинойс

Трагедията се разиграла на 2я етаж в сграда на улица Уест Ървинг Парк (6733 West Irving Park) в квартал Dunning, на 12 мили севeро-западно от Даунтаун Чикаго и на 6 мили северо-източно от летището О’Хейър. И на 10-15 мили юго-източно от кварталите с голямо българско присъствие, на 16 мили от Елк Гроув Вилидж, където се намира МБУ и на 10 мили от Дес Плейнс, където са разположени популярни български магазини.  

Убиецът е живеел 15 години в този билдинг, и след като “приключил” в единия апартамент, отива и в друг съседен, и убива жена.

Станало е ясно, че престъпникът е използвал личния си пистолет, арестуван е, и се води разследване. Според чикагската полиция извършителят е имал проблем с контрол върху гнева си и неведнъж е влизал в пререкание със съседите си. Два месеца по-рано той е посегнал на 20-годишния син на една от жертвите сега Йоланда Тополска, като му е разбил лицето, а полицията е пристигнала на местопроизшествието, според думите на менаджера на сградата Серджио Масиас пред в-к Чикаго Сън Таймс.

Общо жервите са пет (5), три (3) жени, на 40, 53 (Йоланта Тополска) и 66-годишна възраст, и  двама (2) мъже на 50 и 61 години.

Цветанка Костадинова

Сред убитите българи е Цветанка Костадинова, чието име бе потвърдено от Наталия Деревяни, говорител на държавната морга (medical examiner’s office). Костадинова е починала от раните в гръдната и коремната област.

Стела Калайкова, собственик на детска градина „Стелина“  съобщила за българския вестник “България Сега” в Чикаго, че Цветанка Костадинова е учителка при нея от миналата година. Миналият петък са празнували рожденния ден на съпруга й, който има двойно гражданство и е довел Цветанка и сина й от България.