Роден етно-бит удари Сан Диего с парче аранжирано в самолет – Иван Шопов и Авигея (видео интервю)

Иван Шопов и Авигея потопиха и Сан Диего в царството на българския фолклор с приказни вокали, съчетан със съвременните бийтове на електронната музика. Фото: Евгени Веселинов, Булгарика (BulgariCA)

Иван Шопов и Авигея са създали мост към царството на българския фолклор, който често се забравя и приема за даденост. Единство от приказни вокали, съвременни бийтове, преминаващи през богата гама на електронните стилове и съчетани с редица музикални инструменти – кавал, китара, пиано, стоят в музикалната основа на съюза на младите музиканти. Чрез високия си професионализъм и безгранично вдъхновение, Иван и младите народни певици Александра, Милена, Ралица и Сибина от Авигея претворяват вековното песенно изкуство на България в ново измерение и доказват, че музиката е най-светлия символ на българското самосъзнание. Тя e мост между земното и неземното, връзката между човек и космос, средство за извисяване.
Дори, когато лети в самолета Иван Шопов не спира да прави неща, да създава нови шедьоври, съчетали мощен електронен бит и уникалният български фолклор. Така в полет се родило Пусто Лудо и Младо. 

Ето какво казаха в ексклузивно интервю в добре известния на българите ресторант в Сан Диего “Cafe Bar Europa”, от родния “космически кораб” Иван, Александра и Сибина, другите членове на звездния екипаж бяха останали на “площадката за излитане” в София.  

Иван Шопов (род. 7 септември, 1982), по-известен със своите сценични имена Coo (COOH, CooH) и Балкански (Балкански), е български музикален продуцент, диджей и график. Той продуцира барабани и бас и дъбстеп музика. Авигея е българска фолклорна група с Александра Василева, Милена Великова, Ралица Кирилова, Сибина Раденкова.
Etheraudio Records е новият лейбъл на Иван Шопов в сътрудничество с висок клас аудио създатели от Etheraudio. Основният му фокус е да достави уникална смесица от електронна музика с традиционен български фолклор.