Тръмп обяви 6 октомври за “Ден на Производителя”

Доналд Тръмп обяви датата 6 октомври за “Ден на Производителя”. На снимката Тръмп по време на предизборната кампания във Вирджиния през април 2016 г. Щатът е известен с прякора си “Майка на президентите” заради това, че там са родени повечето, е първата английска колония в Новия свят с най-старият непрекъснато действащ законодателен орган – общото събрание. Икономиката на Вирджиния има много сектори, особенно в селско стопанство и промишленността, федерални агенции, вкл. седалището на М-вото на отбраната и ЦРУ, както и военни съоръжения. През 2002 г. щатът Вирджиния става лидер по износ на компютърни чипове в чужбина. Най-многобройната етническа общност в щата Вирджиния според последното преброяване на населението през 2010 г. е бялата неиспаноезична, като те са 92,1% от общото население.

6 октомври 2017 г. Президентът на Съединените Щати Доналд Тръмп обяви датата 6 октомври за “Ден на Производителя”. Новият национален празник бе обявен от говорителката на Белия дом Сара Хакъби Сандърс на пресконференция, и е в знак на почит към всички, които работят в производството в САЩ.

Сара Сандърс добави, че програмата на правителството включва намаляване на данъците за американските производители, за да бъде стимулирано местното производство и бизнес.