Тръмп среща “под обсада” “месецът на капещите листа”

Президентът на Съединените Щати Доналд Тръмп т.г. ще посрещне октомври – “месецът на капещите листа”, “под обсада” от протести на хора на спорта, партийни загуби и подобни в стратегически отрасли, природни урагани и “бомби” от Северна Корея. Фото-кредит: Дейли нюз

30 септември 2017 г. Президентът на Съединените Щати Доналд Тръмп т.г. ще посрещне октомври – “месецът на капещите листа”, “под обсада” от протести на хора на спорта, партийни загуби и подобни в стратегически отрасли, природни урагани и “бомби” от Северна Корея.

Тръмп влезе в спор със спортните среди с изявлението си миналата седмица, направено по веме на политически митинг, когато се оплакваше от онова, което видял като спад в спорта.
“Как можеш да обичаш някой от тези собственици на отбор от НФЛ, когато някой на терена не уважава нашият флаг, идва ти да кажеш “Изритай онзи кучи син извън терена! Той е уволнен!” каза Тръмп на митинга, самият той бивш собственик на отбор по американски футбол (през 1983 купува Ню Джързи Дженералс).

“Най-звучно” Тръмп бе затрупан от критика от страна на играчи, собственици и фенове на Американски футбол, по повод позицията им за химна и флага на поверенета му държава. Американците бяха объркани в мнението си за химна след изказване на Тръмп.

Противоречието продължава дни наред, и дори зазвуча, като “удобна завеса”, която сякаш засенчваше други сериозни проблеми, пред които е изправено президентството на Тръмп.

Един от тях е жестокият провал на републиканците от Конгреса, които не успяха да отменят и заменят закона за здравеопазването в страната, известен като Обамакеър.

Втори, но не вторестепенен проблем, бе първичната загуба в Алабама на любимия кандидат на “Тръмп” Лутър Стрейндж, една “искряща червена лампа” за бъдещето на партията му. Това, добавено към “докторския разстрел” в конгреса, води до въпроса, дали Републиканската пътека, не тръгва “надолу по склона”?

Администрацията на Американския президент Доналд Тръмп наложи санкции на 8 севернокорейски банки и 26 банкови работници, живеещи в чужбина. Това съобщи АП.

Трети проблем, от стратегическа “ядрена” гледна точка, и сигурността на страната, дойде в спора на САЩ (или на Тръмп) със Северна Корея (или Ким), за ракети и ядрени оръжия. Последвалите експресни нови санкции на Тръмп срещу Северна Корея, малко прозвучаха, като “не можем да се бием с вас, но можем да ви бръкнем в джоба”. Други биха казали, че “бързата реакция е признак на страх”.  

За 1ви път от 12 години американската ЕКСОН МОБИЛ слезе от челото, и то с 9 позиции
Руската ГАЗПРОМ на върха, немската E.ON излетя от 114та на 2ра позиция

“Енергийното парче в обсадата” дойде с новината много сериозно разместване на лидерите на стратегическия световния енергиен пазар, съпроводено с пропадането на топ-световната американска компания ЕКСОН МОБИЛ, която за 1ви път от 12 години слезе от челото, и то с 9 позиции. Руската ГАЗПРОМ се изкачи на световния връх, и в комплект с други съратници измести водачеството на Изток. 

Ураганът Мария връхлетя Пуерто Рико, и близо 900 000 души останаха без електричество, като силните ветрове събориха дори метални покриви, чупиха стъкла и изкорениха дървета.
Окото на урагана се движеше със 17 км.ч. на 50 км югоизточно от Сан Хуан, а поривите на вятъра достигнаха 182 км.ч. Ураганът бе от пета степен, и за последно толкова силен ураган връхлита територията през 1932 г., а най-силният е през 1928 г., когато е с пориви на вятъра 257 километра в час.

Всичко това се случва в бурния сезон на ураганите, които “усилват звука” на “обсадата” на Белия дом на Доналд Тръмп. И носят още “възможности” за критики към реакциите на Тръмп и Сие, вече започнали в американско Пуерто Рико. Кметът на Сан Хуан Кармен Юлин Крус обвини администрацията на “Тръмп” в петък – “убива ни с неефективността” след урагана Мария. Тя призова президента Тръмп, който трябва да посети територията на САЩ във вторник, “да се увери, че някой носи отговорност, че е натоварен да спаси животи”.

Администрацията на Тръмп се опита през последните дни да се бори с възприятието, че не успя да хване навреме нахлуването на урагана Мария, и че е обърнала малко внимание и в Тексас, Луизиана и Флорида, след като са били засегнати от ураганите Харви и Ирма.

Как ще излезе Американският президент от “обсадата”, как самата държава ще “изчетка прахта”, можем само да предполагаме.

Дали ще се случи нещо “неестественно”, освен естественната смърт на “Бащата” на Плейбой Хю Хефнър

Най-вероятно ще разберем от Туитър.