BiT Би Ай Ти – България Си Ти – Където и Да Си (+видео)

BiT получи златна статуетка за “безпристрастност и професионализъм” на едни от най-стойностните награди в България 

Церемонията уважиха 12 дипломатически мисии, актьори, певци, спортни величия, председателят на Народното събрание, и лично ръководителят на Кралската Шведска Академия 

ПОЧТИ ВСИЧКО ЗА НАГРАДЕНИТЕ И НАГРАЖДАВАЩИТЕ

Инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти“ връчва годишната награда за българска медия на Анна Колева, мениджър комуникации на BiT. Видни българи бяха удостоени със статуетки за техния принос към българското общество, културата и спорта.

Инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружение „България си ти“ връчва годишната награда за българска медия на Анна Колева, мениджър комуникации на BiT. Видни българи бяха удостоени със статуетки за техния принос към българското общество, културата и спорта.

Ако чуете за връчване на награди, то първата ви мисъл винаги е, дали са стойностни те, или само парлама за имидж и пари. Особено в България и Америка!

Но ако изгледате, кой и защо получава златна статуетка от Сдружение „България си ти“ ***: на четвъртата поредна годишна церемония, едва ли ще си задавате тъпи въпроси. Ключовата думичка е “ПОЛЕЗНИ”, за всяка една реална заслуга, а не “лъскави” за всеки акт на “грижа за обществото”! Стойностни!

И точно в тази истинска атмосфера, Би Ай Ти бе отличена за “българска медия на годината”, за своята безпристрастност и професионализъм. Статуетката бе връчена лично от инж. Димитър Куцаров, председател на Сдружението, на Анна Колева, мениджър комуникации на медията. Така BiT се нареди до още истински българи и герои от всекидневието, за приноса на младата телевизия към българското общество, културата и спорта. И то на Церемония, която уважиха 12 дипломатически мисии, актьори, певци, спортни величия, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, и лично ръководителят на Кралската Шведска Академия за инженерни науки (IVA) Бьорн Нилсон.

Нилсон връчи първата почетна статуетка за вечерта на академик Стефан Воденичаров, председател на БАН, за огромната му работа през годините.

За своята смелост и всеотдайност, сред наградените беше героят от магистрала „Хемус“, пожарникарят Кирил Дикански, който с риск за своя собствен живот миналата година участва в зрелищна акция по спасяването на шофьор на катастрофирал тир, като повече от 20 мин вися от мост.

На четвъртата поред церемония с почетен знак бе награден и социологът доц. Иво Христов, който безспорно е най-точният анализатор на политически събития в страната, за което е чест гост на всички родни медии.

Даровитите малки учени от Националния отбор по физика бяха също сред лауреатите, с което „България си ти“ не само подчерта техния успех, но и пожела много успехи на децата за в бъдеще. Български ученици се пребориха с 85 държави и завоюваха 5 медала на Международната олимпиада по физика, която се проведе в Индия.

Напълно заслужено Сдружение „България си ти“ отличи също гласовитите дами от „Мистерия на българските гласове“, с диригент д-р Дора Христова.

За принос към родното образование почетна статуетка бе присъдена и на Техническия университет в София. В най-голямото висше учебно заведение в страната се обучават над 11 000 млади специалисти в сферата на инженерното образование и наука. Отличието получи лично ректорът на университета проф. Георги Михов.

Традиционно „България си ти“ отличи посолство за топли дипломатически отношения. За 2015 година, заради добри търговски и културни връзки призът бе присъден на Китайското посолство у нас.

В спорта златна статуетка заслужено грабна младият, само 18-годишен боксьор Даниел Асенов – Тайсъна, който през изминалата година завоюва златото на последното Европейско първенство.

За принос към родната култура и изкуство, приз взе душата на родния театър, вечно усмихнатата Татяна Лолова. Развълнувана, “иконата” на Родната комедия, получи своята статуетка лично от председателя на НС, Цецка Цачева. Вечната актриса не скри радостта си и с емоционална реч, и за пореден път предизивка бурните аплодсименти на публиката.

Наградите на Сдружение „България си ти“ са в памет на писателя, хуманитарист и литературен критик проф.д-р Тончо Жечев.

Почетните златни статуетки, които получиха наградените за приноса си в развитието на българското общество, са изработени от видния наш скулптор проф. Евгений Кузманов. Негови творби са притежание на Национална художествена галерия, СГХГ и частни колекции във Франция, Холандия, Белгия, Германия и Русия.

 

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ЦЕРЕМОНИЯ, и най-важното за КАКВО и КОЙ получава награда, какво означава истински СТОЙНОСТНИ НАГРАДИ, а не пози и парлама! Повод да бъдем оптимисти за бъдещето на нашата родина!

 “Четвърти Годишни награди “България си ти!” в памет на проф. д-р Тончо Жечев” (27’45” е наградата за BiT)

*** 

bulgaria_si_tiИнж. Димитър Демиров Куцаров и група ентусиасти основават през 2012 г. Сдружение „България си ти!“. 

Сред основните цели на Сдружението са подобряването жизнения стандарт на българина в съответствие с европейската стратегия „Европа 2020“. Както и стимулиране на младите българи към по-активно участие в обществения живот на страната, защитава правата и свободите на българските граждани. От самото си създаване „България си ти“ работи активно и съвместно с държавните и местни органи на управление.

„България си ти“ организира и провежда:

  • 1-ия в света мобилен център за лазерна дентална медицина;
  • Национална образователна инициатива „Цветна Олимпиада“;

  • Целогодишна грижа за над 10 многодетни български семейства;

  • Инициативите „Коледа си ти“ и „Ден на добрата новина от България“ в Брюксел;

  • Програмата „Да бъдем европейци, но все пак българи“;

  • Годишни награди „България си ти“ в памет на проф. Тончо Жечев

Основните дейности на Сдружението са в следните направления:

„ПОДКРЕПА ЗА МНОГОДЕТНИ СЕМЕЙСТВА“ – оказване на материална и морална помощ

„ДОБРИНИ“ – стимулиране материално и морално на достойни дела, които според организацията заслужават публична адмирация и утвърждават общохуманни ценности. Същевременно това е и благотворителна програма в помощ на семейства живеещи под социалния минимум. Тя подпомага деца и възрастни с увреждания, както и домове за възрастни хора.

„ЗДРАВЕ ЗА ВСЕКИ ДОМ– реализация на проекта „Мобилен център за лазерна дентална медицина“, включващ безплатна диагностика и зъболечение на деца и възрастни, осъществявано с най-модерна лазерна техника чрез мобилен кабинет.

„ДА БЪДЕМ ЕВРОПЕЙЦИ, НО ВСЕ ПАК БЪЛГАРИ“ – стимулиране и финансова подкрепа за творци на българската култура и наука, които имат принос в общочовешката култура като създават творчество на основата на българската национална традиция и духовност.

„РЕЛИГИОЗНА И ЕТНИЧЕСКА ТОЛЕРАНТНОСТ“ –  насърчаване контактите между младите хора отразлични религии, етноси, държави и поддържане активния диалог и възпитание в духа на толерантност и разбирателство.

„ОБРАЗОВАТЕЛНА ОЛИМПИАДА“ – организация на състезания за знания на олимпийски принцип между ученици в средните училища по учебни предмети като български и чужди езици, математика и информационни технологии. Инициативата се провежда всеки месец в два региона на България.

Димитър Демиров Куцаров е български бизнесмен и председател на Сдружние „България си ти!“.

Димитър Демиров Куцаров е български бизнесмен и председател на Сдружние „България си ти!“.

** Инж. Димитър Демиров Куцаров е роден на 23 май 1958 г. в с. Градинарово, Варненска област. Димитър Куцаров учи в началното училище в село Снежина, после в Провадия и Варна. Постъпва въвВоенно-морското училище във Варна и същата година се прехвърля в школата на МВР в София. След 2 години е отстранен поради „прозападна ориентация“.

3 години по-късно през 1985 г. завършва инженерна специалност. Димитър Куцаров има две деца.

168

* Би Ай Телевизия ООД (BiT) е собственност на братята Павел Бисеров Вълнев и Румен Бисеров Вълнев. Братя Вълневи имат голяма мрежа за логистична и транспортна дейност в САЩ, и са създателите на новинарското студио в Чикаго.

Братя Вълневи станаха главни герои в цялото турне на Слави Трифонов и “Ку-ку бенд” в САЩ. Тяхната транспортна компания, базирана в Чикаго, Илинойс – AMERIFREIGHT SYSTEMS LLC., стана основен спорнор на цялото турне в Северна Америка.

Братя Вълневи станаха главни герои в цялото турне на Слави Трифонов и “Ку-ку бенд” в САЩ. Тяхната транспортна компания, базирана в Чикаго, Илинойс – AMERIFREIGHT SYSTEMS LLC., стана основен спорнор на цялото турне в Северна Америка.

Вълневи са от Доспат, а в САЩ са от повече от 10 години. Според местни медии днес бизнесът им включва 600 тира, автомобилен сервиз, хранителни магазини, цех за месопреработка, вестник и телевизия. Компанията се оценява на над 250 милиона долара и в нея работят около 700 души. Павел е женен за Красимира, имат син и дъщеря. Брат му Румен пък е женен за украинка и също има момиче и момче. Двете съпруги работят в компаниите. “Няма как да забравиш гладните години. Помня, че като отидох в САЩ, ме е било яд да дам $6 за хамбургер, всеки цент ми беше важен.” С това се изчерпват трудностите, за които говори Павел.

BiT излиза в ефир на 20 юни 2015 г. и се разпространява по кабел и сателит на територията на Р България, съгласно разпоредбите на Закона за радио и телевизия (ЗРТ). В Съединените Щати предимно се гледа он-лайн, както и в пакетите за разпросрранение на български телевизии. Би Ай Ти е достъпна безплатно на сайта на телевизията www.bitelevision.com, както и с приложения за мобилни телефони и таблети, работещи под iOS и android

Реално, първото предаване на българска телевизия в Чикаго Би Ай Ти е две години по-рано. Червената лента на студиата на BIT тогава бе прерязана от собственика на медията Павел Вълнев и кмета на чикагското предградие Бенсънвил Франк Сото.

Би Ай Телевизия ООД (BIT) е национална телевизия с политематичен програмен профил, който съдържа предавания с информационна, образователна, културна и развлекателна насоченост.

Мотото на новините на BIT е „На ваша страна”.

Целта на канала е да бъде в помощ на българите, които живеят в чужбина.

Известните български журналистки Ралица Василева и Нери Терзиева са в основата на новата българска телевизия със студия в Чикаго и София, която се излъчва за всички българи по света.

Ралица Василева в Би Ай Ти (BiT)

Ралица Василева в Би Ай Ти (BiT)

На 14 септември 2015 г. Ралица Василева се появи на екрана, като водеща на новини на български език след 23 години емисии в Си Ен Ен (CNN). Тя ръководи студиото в Чикаго, но същевременно води и централната емисия на български, която се излъчва в България. По друго време има още една централна емисия, предназначена вече за българите в САЩ с други водещи.

Ралица Василева е родена на 8 юни 1963 г. в София. Завършва средното си образование в 1-ва английска езикова гимназия, учи и в английска гимназия в Делхи, Индия. Следва 1 година във Великотърновския университет по специалност „Английска филология“, прехвърля се в Софийския университет „Климент Охридски“ и се дипломира. Получава магистърска степен по политически науки от Държавния университет на щата Джорджия в Атланта.

През 1987 г. се присъединява към английската редакция на БНР, а от 1990 г. водещ и репортер в БНТ.

През 1991 г. заминава на стаж в CNN с 20 долара в джоба си и син на 7 години. Започва кариерата си през 1992 г в CNN като водеща на предаването „CNN World Report“. След 23 години на екрана на CNN през ноември 2014 г. Ралица Василева обявява, че слиза от екран. Следва покана от Би Ай Ти, където е и в момента.

Нери Юлиева Терзиева-Тодорова е българска журналистка.

Нери Юлиева Терзиева-Тодорова е българска журналистка.

Нери Терзиева е ръководител на проекта и ръководи екипът на Би Ай Ти в София.

Нери Юлиева Терзиева-Тодорова е  родена на 21 февруари 1952 г. във Велинград.

Нери е завършила Факултета по журналистика на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, специалност Телевизионнажурналистика.

Между 1975 и 1989 г. работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия “По света и у нас” (в екип с Асен Агов) и програмен директор в Българската национална телевизия. Репортер и автор е в популярното икономическо предаване по БТ – “За един милиард”, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основател и директор на Ефир 2.

Нери Терзиева заема длъжността прессекретар в екипа на президента Петър Стоянов.

Терзиева е автор на сценария на филма Откраднати очи посветен на т.нар. „възродителен процес“ в България.