ОСКАРИ – Де Ниро и Ал Пачино пак заедно за нова статуетка

image

Супер тандемът от големия екран Робърт Де Ниро и Ал Пачино отново застават заедно в нова крими гангстерска сага “The I Heard You Paint Houses”.
След незабравимия “Жега”, пример за брилянтния труд на режисьора Майкъл Ман, този път двете Холивудски звезди ще бъдат управлявани от друг голям – Мартин Скорсезе. С когото Де Ниро дълго време гради кариера с
ленти, като Goodfellas, Taxi Driver, Cape Fear, Raging Bull, Casino.
“Двойката Попове”, считани с право за “Аса” на Холивуд, ще станат “тройка” с участието на друг “разбойник” от екрана – Джо Пеши.
Продукцията ще започне снимки, и би трябвало да бъде завършена през тази година, но още няма определени дати, но което й гарантира поне един Оскар догодина.
Де Ниро съобщил новината на “Диджитъл спай” по време на промоцията на филма “The Intern” с Анн Хедауей.
“Правим го… трябва да го направим по някое време през годината,” казва легендарният американски актьор, режисьор и продуцент.
“Бавно, бавно си заемаме мястото,” допълва актьорът, известен най-вече с ролите си на гангстер, мафиотски бос или индивидуалист с конфликтен и проблемен характер.

image

Проектът е също известен и като “The Irishman”, и е по книгата на Чарлс Бранд “Чух, че си боядисал къщите – историята на най-големия гангстерски удар в историятa” (“I Heard You Paint Houses: The Story Of The Biggest Mob Hit In History”).
Описанието на книгата ни казва, че това е реална история, която разказва за живота на емблематичния гангстер Франк “Ирландецът” Ширан (Frank ‘the Irishman’ Sheeran, чиято роля в екранизацията е поверена на носителя на два “Оскара” и един “Златeн Глобус” Де Ниро.
“Чух, че си боядисал къщите” означава, че си убил човека, а боята е неговата кръв по пода и стените,”  пише в книгата.

image

“Това е историята на един, който дръзва да убие двама велики гангстери Джими Хофа и Джо Гало. И аз ще съм този! Със страшно нетърпение очаквам това,” сподели в шоуто на Джими Фелън, неостаряващият 72-годишен актьор роденият “на пъпа” на света в Манхатън, Ню Йорк, Робърт Де Ниро. Където само на 16 години получава и първата си роля в пиесата „Мечка“ на Антон Чехов.

image

Другата звезда на Холивуд Ал Пачино, също изгаря от желание да влезе в гангстерската сага. За родения преди 75 години също в Ню Йорк, но със Сицилиански произход Пачино, това ще бъде поредната заявка за голяма статуетка, след един “Оскар” за “Усещане за жена” и цели шест “Златни глобуса”. Твърдоглавият сицилианец е известен, че това е актьорът отказал много главни роли, като тази в “Междузвездни войни” през 1977, и тя е поверена на Харисън Форд.
“Не обичам фантастиката, аз съм в реалния живот,” споделя по-рано Пачино, отхвърлил предложенията и за хитове, като патриотичният “Роден на 4ти юли” (1989, ролята получава Том Круз) и сладката история на “Хубава жена” (1990,  ролята получава Ричърд Гиър).

image

Известният комик Джо Пеши е “най-нежният” трети “хард-лайнър” на новата звездна продуция “Чух, че си боядисал къщите” (“I Heard You Paint Houses). И той от “старата гвардия”, на 72 години с надежда за “Оскар”, след този за най-добра поддържаща роля през 1990 г. за “Goodfellas”, където именно партнира на Робърт Де Ниро, а режисьор е пак Мартин Скорсезе.

image