Българин първи за 2016 се ожени в Чикаго и влезе в новините

След 2 години и половина връзка ожениха Кинзи и Димитър за 2 минути и половина
Кле

image

ркът даде безплатна церемония и събра всички локални медии
Вижте видео

Димитър Стаматов, роден в София, от 16 години в Чикаго сключи първият за 2016 г. граждански брак в Чикаго, с родената в Канада Кинзи Фризъл.
Всяка нова година клеркът на най-българското място в “Столицата на България в САЩ” осигурява безплатна сватбена церемония за 1та двойка на годината, която получава свидетелство за брак от неговия кабинет. Тази година това стори Дейвид Ор.
Както се съобщава в новините – след познанство от две години и половина, те са били оженени за две минути и половина.
Свидетел (кум) не се наложило да се яви на официалната гражданска церемония, тъй като тази роля поели десетките журналисти и официалните лица. Кумът, близките и всички останали научили новината от телевизионните екрани. Сякаш заедно със съдбата на семейството на Димитър, родителите на който, Петранка и Петър С

image

таматови дълги години поддържат българския медиен интернет портал в Чикаго www.eurochicago.com.

Родният първенец от Чикаго влезе и в Яху новините

Всичко се случило толкова бързо и неочаквано в Daley Center в Чикаго.
Димитър и Кинзи, пътувайки в понеделник сутринта за работа и облечени делово и непразнично, се отбили в първия работен ден на кметството, само 15 минути след отварянето му и подали документи, за да бъдат те оформени за след 24 часа, какъвто е срокът преди подписване.
Очакванията им за опашки били “попарени”

image

, след като били поканени в кабинета на завеждащия отдела, а там последвала подготвената изненада.

Димитър и Кинзи, родени в противоположни краища на света преди 26 години, но събрани от съдбата в Чикаго, са получили в кметството и сватбени подаръци от спонсори. Между тях престой за един уикенд в Palmer House Hilton, куверт за ресторант, цветя, билети за шоу, художествена фотография с изглед на Чикаго и др.  След сватбата в Канада, младата двойка заминава за България, където живеят повечето от роднините на Димитър.
Здраве, Късмет и Берекет на Кинзи и Димитър, и техните семейства.

First Marriage 2016 in Chicago (video)