ИЗБОРИ 2014 в Калифорния и 11 щата в Консулския окръг на Лос Анджелес

 

Парламентарните избори в България през 2014 година са предсрочни избори, предизвикани от неустойчивост на управляващото мнозинство в 42-то Народно събрание, продължили повече от една година антиправителствени протести, ниско обществено доверие, незадоволителни за управляващата коалиция резултати на изборите за Европейски парламент от 25 май 2014 г. и последвало нейно разпадане. Поради тези обстоятелства на 23 юли правителството на Пламен Орешарски подава предварително договорена оставка. На 27 юни 2014 г. на консултации между ГЕРБ, БСП, ДПС и представители на ББЦ за дата на предсрочния парламентарен вот е избран 5 октомври.

Парламентарните избори в България през 2014 година са предсрочни избори, предизвикани от неустойчивост на управляващото мнозинство в 42-то Народно събрание (НС), продължили повече от една година антиправителствени протести, ниско обществено доверие, незадоволителни за управляващата коалиция резултати на изборите за Европейски парламент (ЕП) от 25 май 2014 г. и последвало нейно разпадане. Поради тези обстоятелства на 23 юли правителството на Пламен Орешарски подава предварително договорена оставка. На 27 юни 2014 г. на консултации между ГЕРБ, БСП, ДПС и представители на ББЦ за дата на предсрочния парламентарен вот е избран 5 октомври.

КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО НА ЗАПАДНИЯ БРЯГ, САЩ и по СВЕТА: Желание Има – Хора Няма

“Подадените завления за отваряне на избирателни секции (ИС) в нашия Консулски район състоящ се от 11 щата са 12, като другата седмица на 13 септември ще имаме окончателно потвърждение от Централната Избирателна Комисия (ЦИК), дали всичките са одобрени”: Генералният Консул на Р България в Лос Анджелес Марин Димитров.

“В полунощ на 9 срещу 10 септември 2014 г. изтече срокът, в който българските граждани, които желаят да гласуват извън страната, можеха да подадат заявление, но ще могат да гласуват и без него”: Консул Вера Шатилова

Българите в чужбина нито имат собствен избирателен окръг, нито им е дадена възможност да гласуват в интернет

10 септември 2014 г. “Подадените завления за отваряне на избирателни секции (ИС)  в нашия Консулски район състоящ се от 11 щата са 12, като другата седмица на 13 септември ще имаме окончателно потвърждение от Централната Избирателна Комисия (ЦИК), дали всичките са одобрени за предстоящите * Парламентарни избори в България”. Това каза за bulgarica.com Генералният Консул на Р България в Лос Анджелес Марин Димитров.

“На всичките места имаме координатори, които да се погрижат за съставянето на Избирателните Комисии (ИК) и за подсигуряване на подходящо помещение за провеждането на избори. Местата вече са координирани и определени, но има вероятност една от секциите да смени мястото си за улеснение на българските граждани,” добави Марин Димитров.

“В полунощ на 9 срещу 10 септември 2014 г. изтече срокът, в който българските граждани, които желаят да гласуват извън страната, можеха да подадат заявление по чл. 16, ал. 1 от ИК и всичко е изпратено в ЦИК. Заявленията се подаваха лично или с писмо по пощата до нас в консулското представителство в Лос Анджелес или чрез електронното заявление през интернет страницата на ЦИК. Приемахме в едно писмо повече от едно заявление, като във всяко заявление можеше да бъде вписано само едно лице,” поясни Вера Шатилова, консул в Генералното ни консулство в Лос Анджелес.

“АКО НЕ Е ПОДАДЕНО ЗАЯВЛЕНИЕ, ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА,” добави Консул Шатилова. “”Всеки пълнолетен български гражданин, който разполага с валиден български документ за самоличност (паспорт или лична карта, без шофьорска книжка) може да отиде във всяка една от отворените ИС и да гласува,” каза Шатилова.

КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО В КАЛИФОРНИЯ, ЗАПАДНИЯ БРЯГ, САЩ и по СВЕТА?

Картината е поредното потвърждение, кой къде и какво го интересува и дали е осъзнал какво значение отново са му отредили родните велможи за поредните извънредни, пардон предсрочни парламентарни избори в България.

Картината е поредното потвърждение, кой къде и какво го интересува и дали е осъзнал какво значение отново са му отредили родните велможи за поредните извънредни, пардон предсрочни парламентарни избори в България.

В Калифорния общо 329 са желаещите да гласуват, като най-много желаещи има разбираемо в града, където се намира Генералното ни Консулство – Лос Анджелес. Но, като цяло в щата Северно-Калифорнийците и тази година са по-активни, като секциите са във и около Сан Франциско, Силиконовата долина.

Консулският окръг на Лос Анджелес обхваща общо 12 щата в САЩ: Калифорния, Аляска, Аризона, Айдахо, Хаваи, Монтана, Ню Мексико, Невада, Орегон, Юта, Вашингтон 

Броят на подалите заявление за ИЗБОРИ 2104 в Калифорния са разпределени, както следва: Лос Анджелис (69), Сънивейл (69), Ървайн (65), Конкорд (близо до Сан Франциско, 65), Сан Франциско (63), Сан Диего (61), Сакраменто (столицата на щата, 49). 

“Победител” на Западния бряг в САЩ е Сиатъл с 93-ма наши сънародници записали се за избори 2014.

В Олимпийския град Солт Лейк Сити в щата Юта желаещите българи са 45, а в горещия Финикс в Аризона бройката е 66.

В градчето Албани в Калифорния секция ще бъде отворена, въпреки че в списъка на ЦИК има записано само едно име за подадено заявление, при задължителни 40. “Това се получава в следствие на точката от закона за изборите, която автоматично позволява на местата, където е имало секции на предишните избори, това да се случи пак,” поясни за bulgarica.com Консул Вера Шатилова.

Албани е единственото място от 4-те “авто-одобрени”, което не набира 40 желаещи гласоподаватели, в компанията на изпълнилите заръката Лос Анджелес, Лас Вегас и Сънивейл.

САЩ са 3-ти в световният списък с подадените заявления за избори с 2569 бр., от над 350,000 българи живущи в страната, като “българският шампион на Америка” е Ню Йорк с 149 души.

Безспорният световен шампион обаче си остава Турция с 8751 български граждани записали се да гласуват на 5 октомври.

Турските българи са следвани от сънародниците си във Великобритания с 3098, 4-ти са нашенци в Германия с 2285, а тези в Испания са 5-ти 1275. ТОП 5 (Турция, Великобритания, САЩ, Германия, Испания) не показва реалното подреждане на напусналите страната българи, тъй като най-много емигранти има в САЩ, а по-скоро дава представа къде е по-голямата активност за изборите.

Погледнато в процентно съотношение между “подали заявления” и “емигранти”, САЩ минава на доста по-задно място. Това явно показва, че много ниската активност ще бъде запазена и тази година, подобна на тази по време на предишните гласувания за избори и референдуми – много под 1%.

БЕЗ ГЛАС

Българите в чужбина нито имат собствен избирателен окръг, нито им е дадена възможност да гласуват в интернет, което е единствената възможност в предвид на страхотните разстояния и разходите на време и пари. Това че това те добре са разбрали, се доказва от всички избори и референдуми до сега със супер смешните бройки на гласувалите.

Излиза, че в Америка нашенци отново са абсолютен непокис и най-верочтно ще прекарат още един изборен лежерен уикенд, отдавна вече осъзнали и приели, че каквото и да се случва българите в чужбина остават пак без глас за съдбата на собствената си Родина.

* Парламентарните избори в България през 2014 година са предсрочни избори, предизвикани от неустойчивост на управляващото мнозинство в 42-то Народно събрание (НС), продължили повече от една година антиправителствени протести, ниско обществено доверие, незадоволителни за управляващата коалиция резултати на изборите за Европейски парламент (ЕП) от 25 май 2014 г. и последвало нейно разпадане. Поради тези обстоятелства на 23 юли правителството на Пламен Орешарски подава предварително договорена оставка. На 27 юни 2014 г. на консултации между ГЕРБ, БСП, ДПС и представители на ББЦ за дата на предсрочния парламентарен вот е избран 5 октомври.

Документи за регистрация подават 22 партии и 7 коалиции, или общо 29. Поради установени нередности ЦИК отказва регистрация на Българска комунистическа партия с председател Донка Спасова, БКП с председател Крум Захариев, Другата България и Българска работническо-селска партия, и така ще се гласува за 25.

Изборите се произвеждат по пропорционална система с регистирани в многомандатни изборни райони (МИР) кандидатски листи на партии и коалиции или инициативни комитети. Отделен МИР за българите в чужбина не е имало, няма и тази година, като гласовете им ще бъдат разпределени от ЦИК и могат да попаднат във всеки МИР в България.

Припомняме (кликвайте върху заглавията): 

 ИЗБОРИ Кастрацията на българите в чужбина бе потвърдена и от този президент 

Колко плащат с вота си българите на техните сънародници депутати и колко им дава държавата? 

Цирк България – поредна част /+ видео какво се случва/

Цирк “България” продължава турнето в Родината си

Световната Политическа Сцена стана Циркова Арена: БГ-Парламент или US-Senate

Цирк Парламент – три дни порно и прогнозата за времето

България – победи наглостта на политиците и силата на капитала

ИЗБОРИ – това не е парламента на българите в САЩ

ИЗБОРИ – 1 метър бюлетина от Ел Ей ще замине за Елин Пелин

+++

Да не забравямеи и историята – от кога България е Стената и народът са пиленцата.

ОЩЕ: 10 начина за манипулиране и къде сме ние самите