Червена Евро-мафия “забрави” България на Св.Св. Кирил и Методий – и Вселенският патриарх одобрява

Вечерта на откриването на проекта през 2013 г.  „Кирил и Методий - Апостолите на славяните

Вечерта на откриването на проекта през 2013 г.
„Кирил и Методий – Апостолите на славяните”
“Cyril and Methodius – The Apostles of the Slavs”
Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Снимка: офциален сайт: filmcyrilametodej.cz

Сборен екип от “експерти” от бивша Чехословакия (ЧССР), СССР, подпомогнати от ЕС, министри и кметове специално прави филм в “чест” на 1150-тата годишнина от Моравската мисия на Светите братя, без нарочно да спомене дори името на мястото – от къде и как са тръгнали 

Червена Евро-мафия, събрана в снимачен екип “забрави” че Кирил и Методий са българи в специално направен филм в “чест” на 1150-тата годишнина от Моравската мисия на Светите братя под заглавие „Кирил и Методий – Апостолите на славяните” (“Cyril and Methodius – The Apostles of the Slavs”, “Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů”)

Св. св. Кирил и Методий са двама братя през 9-ти век, които развиват основна дейност като емисари на християнството за славяните от Великоморавия и Панония. За своята работа, която значително ще повлияе на културното развитие на славяните, са наречени апостоли на славяните. На тях се дължи създаването на азбуката глаголица - първата азбука, която служи за писменост на езика староцърковен славянски. Азбуката кирилица, създадена на основата на тази глаголица, се използва и до днес в различни славянски езици.

Св. св. Кирил и Методий са двама братя през 9-ти век, които развиват основна дейност като емисари на християнството за славяните от Великоморавия и Панония. За своята работа, която значително ще повлияе на културното развитие на славяните, са наречени апостоли на славяните. На тях се дължи създаването на азбуката глаголица – първата азбука, която служи за писменост на езика староцърковен славянски. Азбуката кирилица, създадена на основата на тази глаголица, се използва и до днес в различни славянски езици. Кирил и Методий, са канонизирани като Светци за превода и популяризирането на Библията на старобългарски език (придобил популярност в неговата руска редакция като църковнославянски или черковнославянски език и разпространяване на християнството сред ранносредновековните славяноезични народи. Титулувани са като равноапостоли и Славянски апостоли. На 30 декември 1980 г. с апостолическото послание Egregiae Virtutis, папа Йоан Павел II ги обявява за съпокровители на Европа. Православната църква ги почита и като едни от светите Седмочисленици заедно с техните ученици и последователи Климент, Наум, Ангеларий, Горазд и Сава.

Никъде в синопсиса на проекта, или т.нар. “филмовата продукция” не се споменава дори името “България”. Въпреки че не са пропуснати фактите за титулуването им като равноапостоли и Славянски апостоли, както и обявяването им за съпокровители на Европа от папа Йоан Павел II.

Най-нагло се описват други нации, като се казва: “Този проект е замислен като паневропейски и отчита исторически факти и събития, които имат отношение към други нации, включително поляците, русите, македонците, сърбите, гърците и т.н. Проектът беше представен пред Негово Светейшество Вартоломей (Архиепископ на Константинопол, Новия Рим и Вселенски Патриарх, Председателстващ архиепископ на Световната православна църква) и получи позитивен отзив.”

Червената мафия се ръководи от режисьора Петр Николаев, роден през 1957 г. и образовал се в комунистическа ЧехоСловакия. Защо споменаваме точното име, сега разделено на Чехия и Словакия, но отново събрано, като в “партизански отряд”  в тази продукция, което ще видите по-долу.

След като завършил образованието си Николаев заминава за Франция и цели 9 години, работи през цялото време като сладоледаджия, раздавач на диплянки, бояджия и гледач на деца. От 1992 започва пак да се занимава с кино, като асистира на чужди продукцуии в Прага, чак през 1997 прави дебют на екрана. Снима предимно местни телевизионни филми и сериали.

Сценарист на филма е Мирослав Ошчатка, който е на “свободна практика” и за екрана е писал за телевизионни продукции и сериали.

Негов продуцент е Виктор Крищов, който е завършил Военният Университет в Бърно и на мен неизвестният Доминикански Университет в Илинойс, САЩ. Крищов преди това има няколко помощни участия в продукции. Ко-продуценти са Руснакът Василий Мистенко и по един представител на Словакия и Словения.

 

In 1880, Pope Leo XIII introduced their feast into the calendar of the Roman Catholic Church. In 1980, Pope John Paul II declared them co-patron saints of Europe, together with Benedict of Nursia.

In 1880, Pope Leo XIII introduced their feast into the calendar of the Roman Catholic Church. In 1980, Pope John Paul II declared them co-patron saints of Europe, together with Benedict of Nursia.

Европейският Съюз официално е подпомогнал създаването на филма с официалното забравяне на България, въпреки че в ЕС българският език е официален и празникът на Светите братя Кирил е Методий се отбелязва всяка година.

Отново наглост – за експертен партньор №1 е посочена Римо-Католическата Църква, която ясно признава българските братя, и както споменахме по-горе, самата тя ги въздигна в “Съпокровители на Европа”. В същото време “забравя” да “експертира” своите собствена история и достойнство, които са били дискридитирани и в други “по-нежни” сфери по целия свят.

Друг “експерт”, който е посочен е Музеят в Моравия, който се предполага че трябва добре да знае как Кирил и Меодий развиват основна дейност като емисари на християнството за славяните от Великоморавия и Панония. Предполага се, че в музея не се раздават пуканки и по лавиците му не са наредени банани. Същото се отнася и за Чешката Академия на Науките, която също “виси” на “експертния” списък, който се допълва от министри и кметове.

Flag_of_CzechoslovakiaТози “списък” не ви ли прилича на онези същите от времето на Комунизма, само дето липсва СССР, пардон ЧССР,  ЦК на ЧКП и нейният Генерален Секретар Густав Хусак. Венсеремос! 

Единственото извинение за “пропуснатото” име на България, от някои от горе-споменатите “експерти” и “велможи” или “невнимание” може да бъде само едно – ДА НЕ СА ГЛЕДАЛИ ФИЛМА.

ТАКА КАКТО СЕ ПРАВЕШЕ ПРИ КОМУНИЗМА, КОГАТО СЕ СЛЕДВАШЕ ПРАВАТА ЛИНИЯ НА ПАРТИЯТА ИЛИ СЕ РАБОТЕШЕ ПРОТИВ ВРАГА!

Това ако е професионализъм – аз съм партизанин!

Ех, пък какви чехкини идваха по морето, защо не вземат те да направят някой филм, ами само “мъже”!

Минути за реклама и потвърждение на текста – официален сайт на проекта, който с парите на брат-руснак, посестримите от ЕС, и още някой, се е превърнал във филм: www.filmcyrilametodej.cz

English Source: http://www.filmcyrilametodej.cz/en/