Хоп Троп на Гергьовден не знае умора от сутрин до мрак в Ел Ей

Български танцов състав

Български танцов състав “Хоп-Троп”, Санта Моника, Кълвър Сити, Лос Анджелес, Калифорния

Групата за народни танци “Хоп Троп” с ръководител Диана Иванова в събота вечер играха неуморно до късно в БПЦ “Св. Георги” в Лос Анджелес.  Участие в програмата в събота взе и 10-годишният наш златен глас Зори (Зорница) Калчева. Хороигровците от Кълвър сити не само, че не се измориха, но и на другия ден продължиха. 

“В началото бяха само шест (6) деца, през ноември миналата година, а сега вече са 18,” разказва Иванова за малките участници в хорото.

Зори (Зорница) Калчева (10г.) (Zori Kalcheva).

Зори (Зорница) Калчева (10г.) (Zori Kalcheva).

Участие в програмата в събота взе и 10-годишната Зори (Зорница) Калчева, която със своя глас през октомври миналата година взе 2-ра награда “Find Your Voice”, който се организира от “Disney online” (Disney’s Find Your Voice contest Second Price). Зори е родена на 14 август 2003 г. в София, идва в САЩ през 2008-ма. Започва да посещава уроци по пеене през 2012 г. в Колбърн скул, където е най-малката ученичка на Кей Монтгомъри, която преподаваше на познатия ни “човек-глас” Красимир Аврамов. Тогава започва и уроци по актьорско майсторство, от 2013 г. започва да свири и пиано, а през тази година добави и уроци по поп-музика.

“Голямо удоволствие е за мен, не само че от сърце си обичам танците, но най-вече защото на децата им е приятно и работят много сериозно. Снощи до късно, днес стават и пак тръгват. Не мога да не отбележа, че без родителите – нищо, нито тези два дни, нито през цялото време можеше всичко това да се случва,” добави Диана, която освен детската група води и “тренировките на ветераните”. “От 24 февруари 2014 г. имаме и група за “по-голями”, която вече наброява 12 души. Много навити хора, и много истински, каза учителката по народни танци. /Видео: децата от “Хоп Троп”, играят българско хоро на Гергьовден в БПЦ “Св, Георги” в Лос Анджелес/:

Попитахме я как се справя с финансите. “Нямам никакви спонсори и се справям сама и родителите. Всичко е наред, но за да ги облека сладурите ще ми трябват допълнително средства. Направо казано нужен е спонсор за костюми за малчуганите. Благодаря ти, че ме попита,” каза Диана Иванова в “Града на Ангелите”.

Вижте какво се случи на другия ден в следващата статия.