2-годишният Максим вече пие водичка – вярвате ли и в какво

 

24 януари 2014 г. Максим Георгиев (2 год.) в ръцете на мама Даниела по време на Кръщенето, което бе извършено от Еп. Даниил от Българската Православна Църква (БПЦ) в болничната стая на

24 януари 2014 г. Максим Георгиев (2 год.) в ръцете на мама Даниела по време на Кръщенето, което бе извършено от Еп. Даниил от Българската Православна Църква (БПЦ) в болничната стая на “Чилдрънс Хоспитал” в Лос Анджелис.

25 януари 2014 г. “Максим вчера след обяд пи вода.” Това ни каза по телефона Тео Георгиев, таткото на 2-годишния Максим, който по-рано на 14 януари бе диагностициран с левкимия, а вчера на обяд в болницата “Чилдрънс Хоспитал” в Лос Анджелис получи своето Кръщение от наш каноничен праославен свещеник.   

“Някоклко часа след Кръщенето докторите му разрешиха да приема някои неща през устата, което не се случваше през последните 10 дни, а беше само на системи. Няма да ги спрат напълно, но вече ще може да приема и нормално през устата. Има вероятност до 7-10 дни да бъдат свалени системите,” допълни бащата на малчугана.

“Човек трябва да вярва и да знае в какво. Това искам да кажа на всички българи, освен от сърце да им благодарим. Без тяхната подкрепа, каквато и да била тя, щеше да ни е много по-трудно. Искам да благодаря и на Еп. Даниил за неговата отзивчивост и благословия,” каза Тео Георгиев, който ни позвъни по телефона от болницата.

Тази неделя Дядо Владика Даниил ще извърши специална служба за здравето на всички български деца и излекуването на Максим в БПЦ “Св. Георги”, на която всеки ще бъде поръсен за здраве и може да си вземе светена вода за дома. След службата ще бъде даден курбан, който няма да се заплаща, приготвен от родолюбиви българи. /по-долу подробности, кога, къде, за Църквата copy&paste: https://www.facebook.com/StGeorgeSvetiGeorgi/

“Скъпи приятели, искаме да ви благодарим от цяло сърце за изключителната реакция, която получихме от хора, за които дори реално никога не бяхме чували,” пише на английски език в социалната мрежа Даниела Георгиев, майка на 2-годишния Максим.

“Вие не само помогнахте през последните два дни на нашето малко момче с опитите ви и даряването на кръв, но каквото и да се слува то тази кръв ще отиде за други болни деца в болницата, което е чудесно,” допълва във фейсбук групата “Махалата” майката на Максим. (оригиналният текст тук: commented in МАХАЛАТА)

“За момента ние разполагаме с достатъчно дарители и се надяваме, че няма да имаме повече нужда за бъдеще, но даже и да имаме ние знаем, че ние имаме толкова много прекрасни хора, на които можем да разчитаме, и които направиха така, че да спим по-добре през нощите,” допълва майката на 2-годишното българче от Лос Анджелис.

“Максим е много добре и се възстановява много по-бързо от очакваното. Господ да благослови всички вас. Максим, Дилян, Тео и Даниела,” завършва Даниела Георгиев.  

ПРИПОМНЯМЕ:

Спасете Максим – наше дете в Ел Ей – дарете кръв – как да помогнем

Кой не може да дарява? При какви условия може да кръстите сами детето си по Канона на БПЦ? Любящи родители дават курбан за здравето на всички български деца в неделя – Свещеник раздава светена вода и благословия – кога и къде 

Кръстиха 2-год. Максим в болницата в Ел Ей

2-годишният Максим Георгиев беше Кръстен в болницата Children’s Hospital в Лос Анджелис от Еп. Даниил…

5 comments for “2-годишният Максим вече пие водичка – вярвате ли и в какво

 1. Roumiana Raynova
  01/25/2014 at 23:13

  Da e jiv I zdrav ot surce pojelavame Vlady,Desy I Rumy.Nikoga poveche problemi,vsichko zad gurba.Budete s Gospod napred.Amin!!!

 2. Emilia
  01/27/2014 at 01:57

  Да е живо и здраво детенцето. Негово Преосвещенство Драговитийския епископ Даниил е цяло православно съкровище. По неговите молитви и по молитвите на Светиите да молим за прошка и спасение.Бог да укрепява всички ни!

 3. Hristo Mitkov Garkov
  01/28/2014 at 11:41

  дядо Даниил е мост на молитвата между нуждаещия и милостивия БОГ и до този който се е докоснал той го е преобразил любовтаму към БОГА и ближния е светотеческа и слава на милостивия БОГ че ни е дарил със такъв молитвенник . И се молим БОГ да го пази ,укрепва духовно и телесно , защото той е нашия фар който ни служи за ориентир , спаси ГОСПОДИ и сохрани на многая лета високопреосвещенния епископ Даниил.