Българин от Синсинати: Адски студ, няма сняг, нищо не работи (снимки)

Американец води българското училище в града, което също е затворено, както и повечето учебни заведения и бизнеси

“В момента навън температурата е – 3F (-20 C), но се усеща като -25F (-32 C). Няма никакъв сняг”: Борислав Станков, фармацевт, който отскоро започна и публикуването на първия уебсайт за сънародниците ни в района, за да популяризира групата, наречена Bulgarian Social club

 

“В момента навън температурата е – 3F (-20 C), но се усеща като -25F (-32 C). Няма никакъв сняг, не е валяло сериозно, но е супер судено. Улиците са празни в Даунтаун на Синсинати. Покрити са с лед и е почти невъзможно да се кара, особено след залез слънце”: Борислав Станков, основател на уебсайт за сънародниците ни в района.  Foto: Bobby Stankov, Bulgarian Social Club Cincinnati, 7 януари 2014 г.

7 януари 2014 г. “Адски студ и всички учебнни заведения затворени, както и повечето бизнеси. Българка “. Това съобщи Борислав Станков, българин фармацевт в Синсинати (Cincinnati), град в югозападната част на щата Охайо.

“В момента навън температурата е – 3F (-20 C), но се усеща като -25F (-32 C). Няма никакъв сняг, не е валяло сериозно, но е супер судено. Улиците са празни в Даунтаун на Синсинати. Покриват се дори с лед и е почти невъзможно да се кара, след залез слънце,” допълни Станков, който отскоро започна и публикуването на първия уебсайт за сънародниците ни в района: BSCC.

“Въобще не искаме да излизаме навън, особено за детето. Имаме отопление, което ни дава 70 F вътре, но навън е лудост. Само като погледнеш през прозорците на къщата отвътре, те просто са замръзнали отвън,” каза Борислав.

“До момента днес 7 януари нямам информация за пострадали българи в района. Ако получим каквато и да е вест, веднага ще публикуваме на уебсайта. Без значение каква е, особено ако някой има нужда от помощ,” допълни създателят на първия уебсайт за българи в Синсинати, към българската група нaречена Bulgarian Social club, която съществува вече десет години.

“Въобще не искаме да излизаме навън, особено за детето. Имаме отопление, което ни дава 70 F вътре, но навън е лудост. Само като погледнеш през прозорците на къщата отвътре, те просто са замръзнали отвън” Foto: Bobby Stankov, Bulgarian Social Club Cincinnati, 7 януари 2014 г.

По данни на Станков “в Синсинати има над 40 български семейства, като се има предвид посещенията на наши партита и родното училище, което се посещава от близо десет деца.” “Учител там е американец – Майкъл, който е завършил педагогика в България, женен е за българка и е страхотен фен на всяко българско нещо. Уникален човек, достоен пример за всеки наш сънародник,” допълни Станков. (Очаквайте специално интервю с Майкъл)

“Като фармацевт абсолютно не препоръчвам излизане навън. Особено важно е да се пият повече течности и особено чай и мед. Дори да не са български, които съдържат повече билки и техни елементи,” каза Борислав Станков.

“Колкото и да не им харесва, хората трябва веднага да вземат медикаменти и при най-малките признаци за зараза, но за силата им е редно да се консултират с лекар. Защото, ако има бактериална зараза е по-трудно да се определи каква е инфекцията още от първите симптоми. Макар и с ниско ниво на защита, противогрипната ваксина е за препоръчване. Но, пак повтраям – да се започне с течности и витамини,” поясни нашият фармацевт в Синсинати.

7 януари 2014 г. Paul Brown Stadium в Cincinnati, Ohio с капацитет от 65,535 души. Големите стадиони в САЩ служат освен за спортни съзтезания, така и за приютяване при природни бедствия. Стадионът е ивестен още с името

7 януари 2014 г. Бейзболният стадион Great American Ball Park – така изглеждаше той днес, а за 2015 г. е избран за домакин на “Мача на Звездите”. Съоръжението на стойност 300 млн. долара събира 42,319 зрители и разполага с 63 официални ВИП-ложи. Друг голям стадион в Синсинати е Paul Brown Stadium с капацитет от 65,535 души. Големите стадиони в САЩ служат освен за спортни съзтезания, така и за приютяване при природни бедствия. Стадионът е ивестен още с името “Джунглата” (“The Jungle”), дадено му не само заради името на местния футболен отбор на “Бенгалските тигри” (Bengal tigers), но и заради песента на рок-бандата Guns N’ Roses: “Welcome to the Jungle”.