Протест в Лос Анджелис за оставка на правителството, връчват “Златните малинки 2013”

 

 

“Това е жива порнография в тази нашата държава. Затова съм обула тези бикини – това искам да кажа. По-добре така, отколкото с костюм в парламента с прозиращи панталони под които лъщят задни части. Те от облечена красота не разбират,” сподели Мая (ляво), която държеше плакат “След Голата Свобода Искаме да Видим Голата Истина”. “Ужасно е да си елемнтарен и нагъл,” сподели Росица, която е завършила ВИТИЗ и е играла известно време в Благоевградския театър, преди замине за чужбина ФОТО: www.bulgarica.com, All Rights Reserved.

14 юли 2013 г. Днес пред генералното консулство на Р България в Лос Анджелис българи, живеещи в района излязоха на протест в подкрепа на протестиращите сънародници в Родината и по света, определиха  Холивудските награди “Златните Малинки” за родните политици, облякоха бекини и кимона, скандираха “оставка” и вяха знамена. 

Мирният протест в “южната столица” на Калифорния бе с основн искания “да се спре престъпното управление на тройната коалиция БСП-ДПС-АТАКА” и искане за “незабавна оставка на правителството “Орешарски”. Подобно на формата на протеста в България и тук желаещите бяха на мирно събиране с лозунги и плакати.

Сънародниците ни в Ел Ей определиха Холивудските награди “Златните Малинки 2013” за политиците. Делян Пеевски отнася статуетката за “Най-тегав вътрешен катарзис”, а “духовният му баща” Сергей Станишев за “Най-посредствена Режисура”. Бойко Борисов е първенец за “Най-слаба мъжка роля”, а Волен Сидеров е “Най-безнаказан Отрицателен герой”. Премиерът Орешарски взима наградата “Най-обикновенна кукла на Конци”, а подръжникът му от ДПС Ахмед Доган е носител на “Най-тъп Етнически сценарий”. Специалната награда за “Най-лош цялостен принос” отива при предишния президент Георги Първанов. Снимките на носителите на “Златни Малинки 2013” бяха отпечатани на специален постер, който можете да си изтеглите от тук: golden_raspberry_big

“В Лос Анджелис сме гледали много филми, но такова чудо не бяхме виждали”, това бе друг постер на политико-филмова тема.

В нарочно избрания час 14:00 часа местно време на датата 14-ти нашенци започнаха да пристигат пред сградата на Уилшир булевард, в която дом намират, освен нашите дипломати, но и представителите на още седем (7) само европейски държави. Около два часа над 40 човека окупираха мястото намиращо се в Западния край на Лос Анджелес в близост до океана, отдалечено на около 15 мили от Даунтаун и местата, където има по-голяма концентрация на българи. През цялото време сънародниците ни скандираха, развяваха български знамена и показваха специално приготвените постери. Десетки преминаващи автомобили надуваха клаксоните, когато виждаха ентусиазираните нашенци.

 

“В България мафията си има държава и ние не искаме да сме безучастни в борбата срещу нея на нашите близки и приятели там. Макар и много далече трябва да го направим, колкото и малко  да сме, важното е да сме качествени и мирни. Кой с каквото може и с колкото време разполага. За следващия протест ще се подготвим по-отрано. Ние няма да спрем, без значение, дали някой от управляващите ни обръща внимание в България, или не. Те игнорират собствените си граждани в самата България, така че ние не очакваме и нямаме нужда от тяхното. Ние сами сме си ги извоювали тук. По-важно онези българи по улиците в София и страната да знаят, че някой мисли за тях и навън,

“В България мафията си има държава и ние не искаме да сме безучастни в борбата срещу нея на нашите близки и приятели там. (клинете в/у снимката за по-големи размери) ФОТО: www.bulgarica.com

Цялото мнозинство бе предимно от млади хора, като част от присъстващите бяха цели семейства с децата си. Всеки бе облякъл или донесъл нещо българско, както и задължителният постер с неговите пожелания към българските политици. 

Полицейските служители, които се появиха още преди началото на протеста напуснаха броени минути след като разбраха, че той е мирен. След тях сред младежите за около десет минути се появи и консулката Вера Шатилова, която бе слязла специално от офиса на 4-ия етаж за да срещне с протестиращите.

 

Г-жа Шатилова се срещна и разговаря и с един от организаторите Петко Физиев, към когото тя изрази общото уважение на колегите си.

Г-жа Шатилова се срещна и разговаря и с един от организаторите Петко Физиев, към когото тя изрази общото уважение на колегите си.

“Предварително знаем за протеста от мрежите. Всички са в отпуск, само аз съм тук. Ще предадем на Външно министерство за това, което се случва. От там не сме имали специални инструкции за протеста. Всеки има право да изрази мнението си,” каза пред нас бившата говорителка на Посолството ни в Москва и сегашен Дипломат №2 в Генералното консулство в Лос Анджелис, в което работят и Генерален консул, Търговско аташе и техническа служителка. Г-жа Шатилова се срещна и разговаря и с един от организаторите Петко Физиев, към когото тя изрази общото уважение на колегите си.

“Елате на “ДАНС with me”, пишеше в обръщението на организатортите в социалната мрежа, разпространено и чрез имейли, което получихме и ние. “Нека накараме света да обърне внимание на протестите в България! Да изразим своята подкрепа към нашите сънародници, протестиращи срещу престъпното управление на тройната коалиция БСП-ДПС-АТАКА. Искаме незабавна оставка на правителството “Орешарски”,” казаха още в социалните мрежи.

 

High quality global journalism requires investment. Please share this information with others using the links and author, do not cut & paste the article.

High quality global journalism requires investment. Please share this information with others using the links and author, do not cut & paste the article.

“Явно рябва да има революция и да се лее кръв, за да се промени нещо в тази държава. Те освен че са анти-лумпени, явно са и глухи дебелокожи твари, които за жалост говорят български, а ние наистина се превръщаме в нежни лумпени,” каза Антон Касабов, актъор и модел в Ел Ей, който гордо бе развял трибагреника. “Страшна излагация. Едните борци, друг ходи с палка и пистолет, Бойко е с черен колан. Ами елате в залата тогава. С подобни хора не се говори,” допълни Касабов, който е три пъти световен и пет пъти европейски шампион по тайкуондо. “Искам само да им припомня на тези мижитурки думите на Левски: “Тежко брате се живее между глупци и неразбрани. Душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани,”” завърши една от успелите български звезди в САЩ.

Светата троица

Светата троица” – Комунистите, Турците и Националистите – те сега управляват България!

“Това е жива порнография в тази нашата държава. Затова съм обула тези бикини – това искам да кажа. По-добре така, отколкото с костюм в парламента с прозиращи панталони под които лъщят задни части. Те от облечена красота не разбират,” сподели Мая, която държеше плакат “След Голата Свобода Искаме да Видим Голата Истина”.

“Ужасно е да си елемнтарен и нагъл,” сподели Росица, която е завършила ВИТИЗ и е играла известно време в Благоевградския театър, преди заминаването си за чужбина. 

“В България мафията си има държава и ние не искаме да сме безучастни в борбата срещу нея на нашите близки и приятели там. Макар и много далече трябва да го направим, колкото и малко  да сме, важното е да сме качествени и мирни. Кой с каквото може и с колкото време разполага. За следващия протест ще се подготвим по-отрано. Ние няма да спрем, без значение, дали някой от управляващите ни обръща внимание в България, или не. Те игнорират собствените си граждани в самата България, така че ние не очакваме и нямаме нужда от тяхното. Ние сами сме си ги извоювали тук. По-важно онези българи по улиците в София и страната да знаят, че някой мисли за тях и навън,” заяви другата организаторка на протеста в Ел Ей Виктория Ершова.

ТЕКСТОВЕ ЗА ПОСТЕРИ, КОИТО БЯХА ПРЕДОСТВАЕНИ ЗА СЛЕДВАЩИЯТ ПРОТЕСТ:

“Holy Trinity” – Communists, nationalists and Turks – they now control Bulgaria!
You are agents of Russia – “South Stream” and “Belene” NPP – you’ve done your job, now go away!
Communists made ​​death camp “Belene” – now they will do “Belene” NPP!
“Bulgarian Red Mafia” is everywhere, even in the U.S.! Former interpreter of a Communist leader Todor Zhivkov – already three terms Ambassador in Washington! Poptodorova was reappointed by “Red Fireman Left”, Central Security Guard with a “black belt” and Right “Democratic Leader” Boyko Borisov.

Obama, Not Waving U.S. Visas for Bulgarians – At Least Get the Communists and the Mafia!
We left the country Bulgaria, not the Motherland Bulgaria. We left the country at the disposal of the Mafia that ordered her!

(“”Светата троица” – Комунистите, Турците и Националистите – те сега управляват България!”

“Вие сте агенти на Русия – “ЮЖЕН ПОТОК” и АЕЦ “БЕЛЕНЕ” – вие си свършихте работата, а сега си вървете!”
“Комунистите направиха смъртен лагер “БЕЛЕНЕ” – сега те ще правят АЕЦ “БЕЛЕНЕ”!”
“”Българската Червена мафия” е навсякъде по света, дори в САЩ! Бившата преводачка на лидера на Комунистите Тодор Живков – вече три мандата Посланик във Вашингтон! Елена Поптодорова бе преназначена от “Червеният ляв пожарникар”, Централен Охранител с “черен пояс” и десен “демократичен лидер” Бойко Борисов.””

“Обама, като не махаш американските визи – поне махни комунистите и мафията!”
“Ние напуснахме Държавата България, а не Родината България. Ние оставихме държавата на разположение на мафията, която си я поръча!”)