Българи протестират в Сан Франциско – “ДАНС with me” /+ видео/

Над 60 човека до 11:00 часа местно време вече се бяха събрали пред кметството на Сан Франциско, съобщи Албена Трандева, една от организторите на протеста. Част от групата бе облечена в народни носии, много от присъстващите бяха цели семейства с децата си, допълни Трандева. Към протестиращите се включиха и израелски туристи, като един от тях заяви, че

Над 60 човека до 11:00 часа местно време вече се бяха събрали пред кметството на Сан Франциско, съобщи Албена Трандева, една от организторите на протеста. Част от групата бе облечена в народни носии, много от присъстващите бяха цели семейства с децата си, допълни Трандева. Към протестиращите се включиха и израелски туристи, като един от тях заяви, че “познава много добре България и историята със спасяването на евреите”. ФОТО: Момчил Кюркчиев, www.bulgarica.com All rights reserved.

Над 60 човека до 11:00 часа местно време вече се бяха събрали пред кметството на Сан Франциско, само за 30 минути след уреченият час 10:30 

Част от групата бе облечена в народни носии, много от присъстващите бяха цели семейства с децата си

Вижте Видео

23 юни 2013 г. Днес пред сградата на кметството в Сан Франциско българи, живеещи в района на Залива там показаха подкрепата си на протестиращите вече 10-ти ден свои сънародници в Родината. Мирният протест в “северната столица” на Калифорния под наслов “ДАНС with me San Francisco Chapter” бе с основни искания “да се спре престъпното управление на тройната коалиция БСП-ДПС-АТАКА” и искане за “незабавна оставка на правителството “Орешарски”. Лозунгът използва името на българската Държавна Агенция за Национална Сигурност и звуковият й еквивалент в английския език, означаващ “танцувай”. Подобно на формата на протеста в България и тук активността обединява покана за всички желаещи да присъстват в мирно събиране с лозунги и плакати, заедно допълнено с български хора и песни.

 

“С България в сърцето” на 7 езика – това е жена на около 70 г. Американка, която винаги се появява, щом чуе за България в Сан Франциско, с тази невероятна тениска! Освен че мозъците им са закърнели на българските политици, то и сърца нямат за своята Родина и народ. Как е възможно чак пък толкова да бъдат безродници!

Над 60 човека до 11:00 часа местно време вече се бяха събрали пред кметството на Сан Франциско, само за 30 минути след уреченият час 10:30.  Част от групата бе облечена в народни носии, много от присъстващите бяха цели семейства с децата си. Към протестиращите се включиха и израелски туристи, като един от тях заяви, че “познава много добре България и историята със спасяването на евреите”. Само след още полвин час протестиращите бяха повече от 130.

“Ако следите какво се случва в България, където мафията си има държава и не искате да сте безучастни, елате на “ДАНС with me San Francisco Chapter”, пишеше в обръщението на организатортите в социалната мрежа, разпространено и чрез имейли, което получихме и ние.

“Нека накараме света да обърне внимание на протестите в цяла България! Ние, българите от Сан Франциско Залив искаме да поканим всички българи от района да се присъединят към нас и заедно да изразим своята подкрепа към нашите сънародници в България, протестиращи срещу престъпното управление на тройната коалиция БСП-ДПС-АТАКА. Искаме незабавна оставка на правителството “Орешарски”,” каза Албена Трандева, една от организторите на протеста.

IMG_20130623_112709“Единственият политик в България, който заслужава уважение е президента, всички други са играчи и боклуци,” споделиха от протестиращите в Сан Франциско. “Такова нещо, ако се случи тук в Америка следва оставка, и ние това искаме – да си заминават, така както са дошли,” допълниха разпалени присъстващи българо-американски граждани пред кметството на града, един от символите на САЩ.

На плакатите на протестиращите български граждани в Сан Франциско още се четяха каузите, които те обявиха и по-рано:  “25 години “преход” стигат!”, “Не на Мафията и Олигарсите в управлението на България”, “Оставка на правителството на Орешарски”, “Разпускане на парламента”, “Велико Народно Събрание”, “Нова Конституция”, “Не на мафията!”, “Времето ви изтече” и “Усмихни се бе”. Плакати може да си разпечата всеки на този линк: Напечатай си плакат

Тази неделя, 23 юни протести се провеждат в Северна Америка и в Чикаго (САЩ) и Торонто (Канада). 

ВИЖТЕ ВИДЕО: