ИЗБОРИ – Цирк “България” продължава турнето в Родината си

ТУПАН - голям ама празен! На това заприлича нашенската работа по света и у нас. Карикатура: Анатоли Станкулов

ТУПАН – голям ама празен! На това заприлича нашенската работа
по света и у нас.
Карикатура: Анатоли Станкулов

Никой от управляващите не иска собствените си управлявани

Ами ако дори те не искат България – как ние да я поискаме, които не сме дори в Родината си?

25 февруари 2013г. Цирк “България” продължава турнето в Родината си, след като изигра на манежа постановката “Енергетика” – спомнете си България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ”.

То сега се изредиха и политици и владици, които се надскачат за водещи на програмата. Има падащи при някои от уредите, други пък се отказват от съчетания поради липса на уреди, трети печелят овации на повечето уреди и печелят в общото класиране, като се окичват с диамантени медали. Ясно ли ти е? А-хъ … ОК … gut … même …хорошо

Никой от управляващите не иска собствените си управлявани в собствената си Родина и Държава! Ами ако дори те не искат България – как ние да я поискаме, които не сме дори в Родината си? Но пак ще има “тези пък там навън им е лесно трупат долари и да дават акъл”. Хубаво де вземете го от тези, които не ви искат, а вие им плащате заплатите и ги правите милионери и герои. Те пък после търсят “патриоти” “зад граница” за да станат министри “на водопад”, а пращат техните министри за дипломати. Или убеждават нашенци да рекламират България. Какво по-точно да рекламираме, освен природата и прекрасните хора? Например, може ли да ми покажете поне едно изцяло чисто събитие в България за последните 20-30 дни? За платена реклама да не говориме – по-важно е да се даде на добрите свинари и на лошите енергийни компании. Чакай да видим поне какво предлага програамата … че тук навън българската е съшата работа – където има повече от двама човека организация  – там има война и дискредитация …

ПРОГРАМАТА НА НОВОТО-СТАРО УНИКАЛНО РОДНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ “Жабки-хамелеони” на Цирк “България” на сцената на град Блатарево, Община Пушек, Област Обрулена, Република същата.

Участвуват: в главните роли: жабки-плувци с променлив цвят или име, които по трдиция не плуват в океана, включени по програма за размяна с весели акули, които пък не могат да ползват мочурища.

“След оставката на кабинета „Борисов”, партиите са напълно предвидими и не искат да поемат властта, защото осъзнават, че нямат необходимия управленски или експертен капацитет, нито политическата воля,” заяви политологът политологът доц. Анна Кръстева, цитирана от Фокус. Според нея, избирането на министри за служебен кабинет би било много трудно. 

УРЕД 1 – ПРАВИТЕЛСТВО – СЧУПЕН НЕ РАБОТИ 

Премиерът Бойко Борисов върна днес мандата за съставяне на ново правителство на президента Росен Плевнелиев, връчен на неговата партия ГЕРБ, съобщи националната информационна агенция БТА. “Мандатът да бъде връчен на БСП и те, заедно с ДПС, да съставят сега кабинет и да управляват в следващите два месеца, след като са толкова сигурни, че ще спечелят парламентарните избори след това,” заяви Борисов в Президентството, в присъствието на държавния глава, цитиран от БТА. Както ви съобщихме по-рано в петък бе решено предсрочни парламентарни избори да се проведат през април-май т.г., а днес да бъде дадена възможност на трите най-големи политически сили да съставят временно служебно правителство. /вижте по-долу какво каза Бойко Борисов/

УРЕД 2 – ПРЕЗИДЕНСТВО – РЕЗЕРВЕН  

Президентът Плевнелиев заяви, че в сряда ще връчи мандат за съставяне на правителство на БСП, ако те го върнат – в петък ще връчи на ДПС. В четвъртък ще направи обръщение към нацията в Народното събрание. Ако и ДПС не съставят кабинет, ще се върви към служебно правителство, като хората за него ще бъдат избрани от Президента и може да бъдат ясни между сряда и петък, следващата седмица. Резултатите поне за сега са предизвестени, след като БСП и ДПС днес веднага категорично отказаха да съставят правителство и обявиха, че ще върнат мандата, който ще им връчи президентът. Така на правителството на Борисов остават по-малко от 10 дни, а на депутатите до края на април. Между другото се оказа, 1е “лошият американец” е добър и съвестен работник – Симеон Дянков – един от министрите, които продължават да ходят на работа, въпреки че е с “двойна оставка”. /вижте по-долу изказвания отказалите/

УРЕД 3 – НАРОД – ЛЕСНА РАБОТА

Вчера пък Президентът Плевнелиев прие исканията на протестиращите и обеща да ги разгледа следващата седмица. Улични протести отново заляха България в неделя, като във всички по-големи градове в страната стотици хиляди излязоха срещу монополите, високата цена на тока и политическата система. Най-много бяха в София (над 25,000), Варна (над 25,000) и Пловдив (над 15,000). Протестите продължават вече 15 дни, като през семицата, както ви съобщихме вече имаше и ранени и арестувани и , полицията за първи път използва сила.

УРЕД 4 – ЦЪРКВА – БИВА

Пак вчера Плевнелиев трябваше да уважи и новоизбраният Български Патриарх на и Софийски митрополит Неофит. Нека гражданската енергия, която виждаме днес по улиците, доведе до повече свобода и доверие.  Пожелавам ви мъдрост и успех в името на нацията, нека всички се помолим – да се възстанови ценностната система на нацията,” каза в поздравлението си Плевнелиев. На първата отслужена от Дядо Неофит литургия като патриарх в  храма „Св. Ал. Невски” той вече си беше сложил диамантеното кръстче, подарено от Бойко Борисов и нагръдния кръст от президента Росен Плевнелиев. Поздравление към новоизбрания Български патриарх изпрати и премиерът в оставка Бойко Борисов. „Вашето духовно служение започва във време, заредено с много предизвикателства”, посочва министър-председателят, който точно една седмица след като подаде оставка, сега във вторник има определена среща с новоизбрания патриарх в неделя, след трудности при избора и балотаж в Синода.

УРЕД 5 – БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА – ИЗМИСЛЕНИ ПРОТЕСТИ ТУК-ТАМ И РЕАЛНО ЗАХВЪРЛЕНИ ГЛАСОВЕ – ПО-ТОЧНО БЕЗГЛАСНИ БУКВИБългари протестират в Европа и Израел – в Америка са непокис и слушат музика

ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ СЕДМИЦИ ЦИРКЪТ Е ПЪЛЕН В БЪЛГАРИЯ – ОСТАВКИ, УВОЛНЕНИЯ, БЕДНОСТ, ПАТРИАРХ, ПРОТЕСТИ – ТОЗИ НАРОД КАК ИЗДЪРЖА НЕ Е ЯСНО! А КОГА РАБОТЯТ ТЕЗИ ХОРА? БИЗНЕСЪТ ЗАЩО ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ РАЗСЕЙВАТ РАБОТНИЦИТЕ МУ – ЗНАЧИ ГО УСТРОЙВА И/ИЛИ ГИ ПОДКРЕПЯ. ИЛИ НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩОТО ПОЛИТИКАТА ВОДИ БЗИНЕСА, А НЕ ОБРАТНОТО КАКТО Е В АМЕРИКА!

“На прощаване” от Бойко Борисов

“Станишев и Доган през цялото време говорят, че са готови с кабинети. Предлагам така, както в Румъния няколко месеца предварително президентът Бъсеску връчи мандат на следващата политическа партия и тя проведе изборите. Предлагам ДПС или БСП, те са едно, да вземат мандат. Те ще проведат изборите, те ще имат вътрешен министър. Досега съм се явявал на избори винаги, когато те са били на власт и винаги съм ги бил,” каза Борисов след като върна мандата.

“През цялото време Сергей Станишев ни упрекваше, че няма да проведем честни избори, използваха всички форми да кажат, че съм диктатор, каза премиерът в оставка Бойко Борисов. Когато пуснаха „Буда”, казаха – „ще видите чудеса”… Първо, Станишев излезе и каза – „ще ви свалим по другия начин”, направиха го. Лютви Местан каза – „идете си с мир”. Сиреч всичко това беше планирано,” каза Борисов, като според него планирани са били и високите сметки за ток, които извели хората на улицата.

Борисов се обърна към президента Плевнелиев с думите: „Как ще намерите 15 министри? Сега при нас са около 30 заместник-министри, при Станишев и тройната коалиция бяха около 100 заместник-министри. Как ще намерите за няколко дни тези хора плюс областни управители? Как ще ги намерите? Кой ще ги контролира? Вие? Няма как да стане практически това. Ще направят куп безобразия”.
“Ако вие утре си пратите съветниците за министри, ще оголите вашата институция, кой ще работи в Президентството, каза Борисов. Служебни министри – президентът сега трябва да ги търси. Станишев предложи – да махнат министрите, всички заместник-министри и областните управители. Как ще работи държавата, ще настъпи хаос. Хората да изберат – дали да изберат нас и да продължим да строим или искат да изберат другите. Хората могат да избират между ГЕРБ и мен и между двойната коалиция, тройна, четворна и т.н.,”  посочи Борисов.

“Гражданите, които протестират, да се пазят от политическите партии, да не се поддават, каза премиерът в оставка Бойко Борисов. Да внимават да не бъдат експлоатирани. В 1917 г. от властта на народа дойде Сталин с КГБ, в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния дойде Чаушеску. Да внимават да не си разрушим държавата,” каза Борисов.

По изчисления на Борисов той върнал мандата на ГЕРБ на държавния глава само след 10 секунди. 

“Няма как да заработи сценария” от ДПС

“На министър-председателя му отива да бъде една идея по-отговорен. Вместо това той става все по-неадекватен. След като 4 години държеше еднолично цялата власт и продължава да я държи, изглежда му се е приискало да играе опозиция на собственото си управление, но няма как да му се получи“, категоричен е лидера на ДПС Лютви Местан. Според него изчерпан е не само Борисов и кабинетът му, но и парламентът, в който има мнозинство.

„Няма как да заработи и сценарият му за пореден път да се опита да прехвърли отговорността върху други политичeски сили, заемайки парадоксалната позиция да се яви опозиция на себе си – ще рече на собственото си управление“, добавя Местан.

“Досега раздаваше – сега ще носи” от БСП

Лидерът на БСП Сергей Станишев направи специално изявление пред медиите, на което заяви: “Механизмът е да има предсрочни парламентарни избори и президентът трябва час по-скоро да сформира служебно правителство, след връщането на последните два мандата. Служебното правителство трябва да има ясна програма. Ще представя нашите искания утре, след като върна мандата на президента. Президентът да не бави излишно връчването на мандата за съставяне на правителоство на БСП, които ще го върнат.”

“Този парламент е изчерпал доверието и обществената легитимност. Г-н Борисов не разбира не само защо си отиде – хората поискаха да си ходи; не разбира какво е направил на хората, до какво състояние ги е докарал, за да излязат на такъв протест,” каза Станишев.

Г-н Борисов вече не може да раздава нищо, той трябва да се готви да носи отговорност пред българския избирател, хората, каза Станишев.
Служебното правителство е правителство, формирано от президента, не е форма на коалиционно правителство, каза той. Отговорността за това правителство е на г-н Плевнелиев, посочи той.

“Това е кръчмарско, това така не се прави” от Сините

Лидерът на ДСБ Иван Костов коментира решението на Бойко Борисов за осигуряването на 20 депутати от ГЕРБ в подкрепа на кабинет, съставен от БСП или ДПС. Според Иван Костов – премиерът в оставка Бойко Борисов трябва да запази достойнство и да не хвърля страната в хаос заради партийните си интереси.

„Това е кръчмарско, това така не се прави. Трябва да запази достойнството си този човек. След няма кураж, след като иска бързо да взриви всичко, заради своите партийни интереси да хвърли страната в хаос и да остави хората крайно гневни да отидат да гласуват, след като това иска, нека сега в момента да си замълчи. Нека да не разполага с депутатите, като със стотинки в джоба си”, коментира Костов.

12 comments for “ИЗБОРИ – Цирк “България” продължава турнето в Родината си

 1. 02/27/2013 at 14:24

  В ЧЕРВЕНО

  27 Февруари 2013

  Лидерът на левицата Сергей Станишев (БСП) върна на президента Росен Плевнелиев проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на този мандат на парламента. След като върна мандата Станишев заяви, че няма намерение да бъде премиер в следващо правителство, но отново настоя за предсрочни избори. Той отбеляза, че през 2009-а година е оставил стабилна държава, а в момента България е на колене.

  Напрежение се усети в БСП на днешния пленум на партията, след като лидерът на социалистите днес върна проучвателния мандат за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев. След като Станишев изчете обръщението към избирателите на БСП, от трибуната на „Позитано ” 20 Татяна Дончева призова Сергей Станишев да заяви не само, че не иска да става премиер, но и да признае, че улицата го отрича, въпреки че е симпатичен, млад и европейски признат. По думите й трябва да бъдат зачеркнати и всички досегашни водачи на партийните листи. Изказването на Дончева породи търкания в редиците на партията и се стигна до спорове.

  В началото на пленума Станишев заяви, че има амбицията да води БСП към победа на изборите, но не заради властта, а заради идеите. По думите на Татяна Дончева обаче БСП също е в черния списък на гражданите, които негодуват срещу политическата система у нас и социалистите трябва да положат много усилия, за да спечелят доверието на избирателите.

  „Искането на улицата трябва да бъде чуто. Самият Сергей Станишев да заяви не, че не иска да става министър-председател, а че разбира, че улицата отрича и него”, беше категорична Дончева.

  Впечатлени от изказването на Дончева, думата поискаха Стефан Данаилов и Георги Първанов.

  „Всеки социалист, всяка наша организация трябва днес, сега, в тази минута да проумеят, че рутината и инертността, боричканията, недоволството, самозатварянето са не просто вредни, те са гибелни за бъдещето на социалистическите идеи. Ще си дам 24 часа да направя преценка за себе си в моето политическо поведение в тези 12 години, както съм активно в политиката и сам ще заявя какво е моето решение”, каза Данаилов.

  „Най-лошият сценарий – насрочваме изборите, протестите продължават и се разрастват до деня, а може би и много по-мощно и след изборите. Нашият отговор трябва да бъде много силна гражданска квота в листите. Те са лицата на радикалната промяна, не сме ние. Аз своето решение съм го взел. Не съм кандидат за никакви листи”, допълни от своя страна Георги Първанов.

  По време на изказванията на Данаилов и Първанов Станишев излезе от залата и се върна след тях.

 2. 02/27/2013 at 14:36

  Слаби протести на недоволни хора от цялата страна се проведоха за 18-ти пореден ден
  27 февруари 2013г.

  Четирима мъже бяха задържани в Първо районно управление по време на протеста в столицата. Около 50 протестиращи се събраха пред Президентството. Хората преминаха по обичайния си маршрут – от Орлов мост, покрай Народното събрание и стигнаха до Президентството, като след това се върнаха отново към Орлов мост и там се разотидоха.

  Дъждът и студеното време не попречиха на осемнайстия поред протест във Варна срещу неправдите в живота.

  Абсолютна пародия и трагикомедия се превърна протестът в Пловдив, на който присъстваха 60 души. Причина за това стана един от организаторите Иван Бояджиев, по-известен като Бай Иван, който по-рано отишъл на среща с кмета Иван Тотев и му се е извинил от името на протестиращите заради скандиранията срещу него в последните два дни. Освен това Бай Иван разпратил декларация до всички медии, в която кани Тотев да присъства на протестите. В отговор, кметът покани протестиращи да се срещнат с него в кабинета му. Вместо протестиращи обаче там отново отишъл Бай Иван, който говорил от името на хората без тяхно знание.

  При появата на Бояджиев на редовния митинг от 18 часа пред сградата на ЕВН хората го посрещнаха с освирквания и викове „Предател!”, искайки сметка за самоволството да говори от тяхно име. След близо 30 минути разправии, придружени с комични обяснения от страна на Бай Иван, хората се успокоиха и се отправиха на обичайното си шествие по Главната. Провинилият се пенсионер Иван Бояджиев този път застана в задните редици, а не както обикновено – най-отпред в шествието.

  Хората отново отидоха пред сградата на общината, където по думите на Бай Иван, Тотев ги чакал за среща. Естествено, кметът не бе там, и това предизвика бурно недоволство у протестиращите. Бай Иван предизвика бурен смях сред протестиращи, полицаи и журналисти, като отново взе мегафон и пръв започна да вика „Тотев – предател” и „Страхливец”. Това се случи само два часа след като обявилият от няколко дни гладна стачка Бай Иван е бил на среща на 4 очи с кмета. В крайна сметка протестиращите се събраха отново пред пощата и повториха исканията си за национализация на ЕРП-тата, намаляване цените на тока и отмяната на последните им сметки за електроенергия.

  Около 50 старозагорци с епизодични викове „Мафията вън” отбелязаха поредния ден на протестите в Града на липите.

  Около 150 души се събраха на протест в Кюстендил.

  Протестите се проведоха и в Благоевград. Около 60 души се събраха срещу монополите на площад „Георги Измирлиев” в Благоевград.

  Въпреки лошото време десетки бургазлии се събраха и тази вечер на протест в центъра на Бургас.

  Малко над 20 се включиха в организирания протест тази вечер в Добрич.

 3. 02/27/2013 at 18:00

  ДРУГИТЕ ЗА НАС

  Гражданските протести в България продължават. В Пловдив бе подпалена регионалната централа на австрийската компания ЕВН, пише австрийският вестник „Ди Пресе”.
  Във вторник протестите в България продължиха за 17-и ден и изглежда, че ще има нови акции. Въпреки че държавният глава Росен Плевнелиев предложи нови избори, пред президентството и парламента в София отново се събраха демонстранти. Хората протестират срещу високите цени на електричеството и бедността в страната.
  В нощта срещу вторник в Пловдив бе подпалена регионалната централа на австрийската компания ЕВН. Пожарът незабавно бе загасен.
  Мъж в Раднево опита да сложи край на живота си, като се самозапали пред сградата на кметството. За последните десет дни трима души в България се самозапалиха.
  България се опитва да пришпори своята малка и отворена икономика след дълбоката рецесия, но протестите срещу строгата фискална политика и ниския стандарт на живот принудиха дясното правителство да подаде оставка. Продължилите близо три седмици протести, понякога съпътствани от прояви на насилие, първоначално бяха предизвикани от високите цени на електричеството. И преди да подаде оставка правителството започна процес по отнемането на лиценза на чешката компания ЧЕЗ,с което породи въпроси относно инвестиционния климат в най-бедната страна от ЕС, коментира агенция Ройтерс в свой материал за политическите рискове в България.
  Досегашният премиер Бойко Борисов държеше здраво юздите на фискалната политика, но не направи много, за да подобри жизнения стандарт, който е по-малко от половината на средния за ЕС. Очаква се през май да има предсрочни избори, като разликата между ГЕРБ на Борисов и социалистите е минимална. Който и да спечели, със сигурност ще трябва да сключи коалиционно споразумение с по-малка партия. Борисов бе хоспитализиран заради високо кръвно налягане след своята оставка, което засили усещането за политическа безизходица, отбелязва агенцията.
  Седмицата на смут в България накара политиците да излязат от парламента и да тръгнат отново по улиците, коментира Би Би Си.
  Кимайки тихо по телевизионните екрани, българският президент Росен Плевнелиев изглеждаше смутен.
  И с основателна причина. Премиерът Бойко Борисов подаде оставка, повличайки след себе си целия кабинет. Опозиционните социалисти и третото по подкрепа Движение за права и свободи настояват за предсрочни избори през април или в началото на май.
  Десетките хиляди българи обаче, чиито улични протести свалиха правителството, настояват парламентът да остане в състава си достатъчно дълго, за да гласува основни реформи, които да променят фундаментално българската демокрация.
  Частите на полицията за борба с безредиците пред сградата на парламента изглеждат несигурни дали са там, за да попречат на протестиращите да влязат или да помогнат на простиращите да попречат на депутатите да излязат.
  За щастие на президента и полицията, България има голям опит с уличните протести, служебни правителства и нови политически движения.
  Българският парламент днес утвърди окончателно решението проектът за построяването на АЕЦ „Белене” да бъде изоставен, предаде АФП.
  114 от 154 присъстващи депутати подкрепиха решението за спиране на строежа на новата 2000-мегаватова електроцентрала в Белене, докато 40 парламентаристи гласуваха „против”.
  В същото време парламентът призова за ускоряване на процедурите по удължаването на живота на реакторите в единствената българска АЕЦ и подкрепи плановете за построяване на допълнително звено в централата.
  Депутатите от Народното събрание на България днес приеха окончателно решение за спирането на проекта АЕЦ „Белене”. От 154 депутати 114 гласуваха за спирането на проекта, а „против” се обявиха 40, предаде ИТАР-ТАСС.
  В българския парламент се състояха дебати по въпроса заради референдума на 27 януари, на който 60% от гражданите подкрепиха изграждането на нова атомна електроцентрала. Избирателната активност беше едва 20% и това върна въпроса за реализацията на проекта АЕЦ „Белене” за обсъждане в парламента.

 4. 02/27/2013 at 18:27

  Reuters:
  Bulgarian lawmakers moved to reverse power-price hikes on Wednesday after weeks of mass street protests over austerity measures that toppled the government.

  The decision could undermine the low debt and deficit strategy the government needs to maintain confidence in its currency peg to the euro, a strategy designed to boost the competitiveness of the European Union’s poorest member.

  Prime Minister Boiko Borisov, admitted to hospital with high blood pressure, quit on February 20 following two weeks of sometimes violent demonstrations by tens of thousands of protesters angry at rampant graft and low living standards.

  “The situation is tragic. We need a radical change – people took to the streets due to total misery,” said opposition leader Sergei Stanishev, whose Socialists (BSP) are running neck-and-neck in polls with Borisov’s centre-right GERB.

  Six years after joining the bloc, Bulgaria trails far behind other members. Its justice system is subject to special monitoring and it is excluded from the passport-free Schengen zone because of other members’ concerns about corruption.

  Many protesters are angry with Bulgaria’s entire political class, causing more uncertainty over the outcome of early elections expected in May, and government concessions raise the risk of a widening deficit and market pressure.

  The changes voted on by parliament allow regulators to change power prices more than the once a year currently allowed, and could pave the way for an eight percent cut from March.

  That may not be enough to stop large demonstrations planned for the weekend.

  Public anger after five years of recession exploded onto the streets of cities across Bulgaria after electricity distributors raised prices 13 percent. The price rise was implemented in July but began to bite when temperatures fell, especially for the many people who use electricity for heating.

  Electricity usage gobbles up a large chunk of the average Bulgarian household’s income, especially in winter when temperatures can regularly fall to -15 Celsius (5 F).

  CHEAP POWER, POOR CONSUMERS

  At 0.087 euros (1 cent) per kWh, the electricity price that is charged to household consumers in Bulgaria is the second lowest in Europe, and compares to 0.298 euros/kWh in Denmark.

  But that means little to voters in a country where the average monthly wage is around 400 euros ($520) – less than half the EU average – and pensions are less than half that. Living standards are also less than half the EU average.

  Public anger also has focused on the distribution companies in Bulgaria’s privatized market, which is divided into three regions, controlled by Czech firm CEZ, fellow Czech firm Energo-Pro and Austria’s EVN.

  The power firms say they have done nothing wrong and that public anger over utility bills can only be eased by fully liberalizing the electricity market. It is not yet clear how cost cuts will hit revenues, as some supplies could be diverted from industrial consumers.

  Although Borisov’s government ruled out renationalizing them, he risked a diplomatic row with Prague and the European Union by threatening to withdraw CEZ’s license due to what it says are breaches of its operating contract.

  The outgoing premier had won plaudits from the markets by maintaining tight fiscal discipline, bringing the budget gap down to 0.5 percent of gross domestic product.

  Growth is expected to hit just 1.4 percent this year and the loss of sales tax revenue from the power price cut will put the deficit under pressure – and Bulgaria’s currency peg.

  The imposed price cuts could also deter other foreign investors by sending a message about the risks of doing business in Bulgaria.

  ($1 = 0.7628 euros)

 5. 03/16/2013 at 14:42

  Новият министър: Международен одит на сметките за ток

  17 март 2013г.

  Новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев предлага да бъде направен международен одит на сметките за ток, за да се разбере защо са толкова високи.

  „На базата на този преглед ще се види как ценовата структура може да бъде променена”, коментира Асен Василев в предаването “България говори” по Нова телевизия.

  Според него така ще се види кой на кого и какво плаща, защо го плаща и обосновани ли са разходите.

  Министърът е предложил енергетиката да бъде отделена в ново министерство, но се оказало, че това е много трудно да стане, тъй като минава през акт на Народното събрание.