ИЗБОРИ – Цирк “България” продължава турнето в Родината си

ТУПАН - голям ама празен! На това заприлича нашенската работа по света и у нас. Карикатура: Анатоли Станкулов

ТУПАН – голям ама празен! На това заприлича нашенската работа
по света и у нас.
Карикатура: Анатоли Станкулов

Никой от управляващите не иска собствените си управлявани

Ами ако дори те не искат България – как ние да я поискаме, които не сме дори в Родината си?

25 февруари 2013г. Цирк “България” продължава турнето в Родината си, след като изигра на манежа постановката “Енергетика” – спомнете си България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ”.

То сега се изредиха и политици и владици, които се надскачат за водещи на програмата. Има падащи при някои от уредите, други пък се отказват от съчетания поради липса на уреди, трети печелят овации на повечето уреди и печелят в общото класиране, като се окичват с диамантени медали. Ясно ли ти е? А-хъ … ОК … gut … même …хорошо

Никой от управляващите не иска собствените си управлявани в собствената си Родина и Държава! Ами ако дори те не искат България – как ние да я поискаме, които не сме дори в Родината си? Но пак ще има “тези пък там навън им е лесно трупат долари и да дават акъл”. Хубаво де вземете го от тези, които не ви искат, а вие им плащате заплатите и ги правите милионери и герои. Те пък после търсят “патриоти” “зад граница” за да станат министри “на водопад”, а пращат техните министри за дипломати. Или убеждават нашенци да рекламират България. Какво по-точно да рекламираме, освен природата и прекрасните хора? Например, може ли да ми покажете поне едно изцяло чисто събитие в България за последните 20-30 дни? За платена реклама да не говориме – по-важно е да се даде на добрите свинари и на лошите енергийни компании. Чакай да видим поне какво предлага програамата … че тук навън българската е съшата работа – където има повече от двама човека организация  – там има война и дискредитация …

ПРОГРАМАТА НА НОВОТО-СТАРО УНИКАЛНО РОДНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ “Жабки-хамелеони” на Цирк “България” на сцената на град Блатарево, Община Пушек, Област Обрулена, Република същата.

Участвуват: в главните роли: жабки-плувци с променлив цвят или име, които по трдиция не плуват в океана, включени по програма за размяна с весели акули, които пък не могат да ползват мочурища.

“След оставката на кабинета „Борисов”, партиите са напълно предвидими и не искат да поемат властта, защото осъзнават, че нямат необходимия управленски или експертен капацитет, нито политическата воля,” заяви политологът политологът доц. Анна Кръстева, цитирана от Фокус. Според нея, избирането на министри за служебен кабинет би било много трудно. 

УРЕД 1 – ПРАВИТЕЛСТВО – СЧУПЕН НЕ РАБОТИ 

Премиерът Бойко Борисов върна днес мандата за съставяне на ново правителство на президента Росен Плевнелиев, връчен на неговата партия ГЕРБ, съобщи националната информационна агенция БТА. “Мандатът да бъде връчен на БСП и те, заедно с ДПС, да съставят сега кабинет и да управляват в следващите два месеца, след като са толкова сигурни, че ще спечелят парламентарните избори след това,” заяви Борисов в Президентството, в присъствието на държавния глава, цитиран от БТА. Както ви съобщихме по-рано в петък бе решено предсрочни парламентарни избори да се проведат през април-май т.г., а днес да бъде дадена възможност на трите най-големи политически сили да съставят временно служебно правителство. /вижте по-долу какво каза Бойко Борисов/

УРЕД 2 – ПРЕЗИДЕНСТВО – РЕЗЕРВЕН  

Президентът Плевнелиев заяви, че в сряда ще връчи мандат за съставяне на правителство на БСП, ако те го върнат – в петък ще връчи на ДПС. В четвъртък ще направи обръщение към нацията в Народното събрание. Ако и ДПС не съставят кабинет, ще се върви към служебно правителство, като хората за него ще бъдат избрани от Президента и може да бъдат ясни между сряда и петък, следващата седмица. Резултатите поне за сега са предизвестени, след като БСП и ДПС днес веднага категорично отказаха да съставят правителство и обявиха, че ще върнат мандата, който ще им връчи президентът. Така на правителството на Борисов остават по-малко от 10 дни, а на депутатите до края на април. Между другото се оказа, 1е “лошият американец” е добър и съвестен работник – Симеон Дянков – един от министрите, които продължават да ходят на работа, въпреки че е с “двойна оставка”. /вижте по-долу изказвания отказалите/

УРЕД 3 – НАРОД – ЛЕСНА РАБОТА

Вчера пък Президентът Плевнелиев прие исканията на протестиращите и обеща да ги разгледа следващата седмица. Улични протести отново заляха България в неделя, като във всички по-големи градове в страната стотици хиляди излязоха срещу монополите, високата цена на тока и политическата система. Най-много бяха в София (над 25,000), Варна (над 25,000) и Пловдив (над 15,000). Протестите продължават вече 15 дни, като през семицата, както ви съобщихме вече имаше и ранени и арестувани и , полицията за първи път използва сила.

УРЕД 4 – ЦЪРКВА – БИВА

Пак вчера Плевнелиев трябваше да уважи и новоизбраният Български Патриарх на и Софийски митрополит Неофит. Нека гражданската енергия, която виждаме днес по улиците, доведе до повече свобода и доверие.  Пожелавам ви мъдрост и успех в името на нацията, нека всички се помолим – да се възстанови ценностната система на нацията,” каза в поздравлението си Плевнелиев. На първата отслужена от Дядо Неофит литургия като патриарх в  храма „Св. Ал. Невски” той вече си беше сложил диамантеното кръстче, подарено от Бойко Борисов и нагръдния кръст от президента Росен Плевнелиев. Поздравление към новоизбрания Български патриарх изпрати и премиерът в оставка Бойко Борисов. „Вашето духовно служение започва във време, заредено с много предизвикателства”, посочва министър-председателят, който точно една седмица след като подаде оставка, сега във вторник има определена среща с новоизбрания патриарх в неделя, след трудности при избора и балотаж в Синода.

УРЕД 5 – БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА – ИЗМИСЛЕНИ ПРОТЕСТИ ТУК-ТАМ И РЕАЛНО ЗАХВЪРЛЕНИ ГЛАСОВЕ – ПО-ТОЧНО БЕЗГЛАСНИ БУКВИБългари протестират в Европа и Израел – в Америка са непокис и слушат музика

ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ СЕДМИЦИ ЦИРКЪТ Е ПЪЛЕН В БЪЛГАРИЯ – ОСТАВКИ, УВОЛНЕНИЯ, БЕДНОСТ, ПАТРИАРХ, ПРОТЕСТИ – ТОЗИ НАРОД КАК ИЗДЪРЖА НЕ Е ЯСНО! А КОГА РАБОТЯТ ТЕЗИ ХОРА? БИЗНЕСЪТ ЗАЩО ПОЗВОЛЯВА ДА СЕ РАЗСЕЙВАТ РАБОТНИЦИТЕ МУ – ЗНАЧИ ГО УСТРОЙВА И/ИЛИ ГИ ПОДКРЕПЯ. ИЛИ НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩОТО ПОЛИТИКАТА ВОДИ БЗИНЕСА, А НЕ ОБРАТНОТО КАКТО Е В АМЕРИКА!

“На прощаване” от Бойко Борисов

“Станишев и Доган през цялото време говорят, че са готови с кабинети. Предлагам така, както в Румъния няколко месеца предварително президентът Бъсеску връчи мандат на следващата политическа партия и тя проведе изборите. Предлагам ДПС или БСП, те са едно, да вземат мандат. Те ще проведат изборите, те ще имат вътрешен министър. Досега съм се явявал на избори винаги, когато те са били на власт и винаги съм ги бил,” каза Борисов след като върна мандата.

“През цялото време Сергей Станишев ни упрекваше, че няма да проведем честни избори, използваха всички форми да кажат, че съм диктатор, каза премиерът в оставка Бойко Борисов. Когато пуснаха „Буда”, казаха – „ще видите чудеса”… Първо, Станишев излезе и каза – „ще ви свалим по другия начин”, направиха го. Лютви Местан каза – „идете си с мир”. Сиреч всичко това беше планирано,” каза Борисов, като според него планирани са били и високите сметки за ток, които извели хората на улицата.

Борисов се обърна към президента Плевнелиев с думите: „Как ще намерите 15 министри? Сега при нас са около 30 заместник-министри, при Станишев и тройната коалиция бяха около 100 заместник-министри. Как ще намерите за няколко дни тези хора плюс областни управители? Как ще ги намерите? Кой ще ги контролира? Вие? Няма как да стане практически това. Ще направят куп безобразия”.
“Ако вие утре си пратите съветниците за министри, ще оголите вашата институция, кой ще работи в Президентството, каза Борисов. Служебни министри – президентът сега трябва да ги търси. Станишев предложи – да махнат министрите, всички заместник-министри и областните управители. Как ще работи държавата, ще настъпи хаос. Хората да изберат – дали да изберат нас и да продължим да строим или искат да изберат другите. Хората могат да избират между ГЕРБ и мен и между двойната коалиция, тройна, четворна и т.н.,”  посочи Борисов.

“Гражданите, които протестират, да се пазят от политическите партии, да не се поддават, каза премиерът в оставка Бойко Борисов. Да внимават да не бъдат експлоатирани. В 1917 г. от властта на народа дойде Сталин с КГБ, в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния дойде Чаушеску. Да внимават да не си разрушим държавата,” каза Борисов.

По изчисления на Борисов той върнал мандата на ГЕРБ на държавния глава само след 10 секунди. 

“Няма как да заработи сценария” от ДПС

“На министър-председателя му отива да бъде една идея по-отговорен. Вместо това той става все по-неадекватен. След като 4 години държеше еднолично цялата власт и продължава да я държи, изглежда му се е приискало да играе опозиция на собственото си управление, но няма как да му се получи“, категоричен е лидера на ДПС Лютви Местан. Според него изчерпан е не само Борисов и кабинетът му, но и парламентът, в който има мнозинство.

„Няма как да заработи и сценарият му за пореден път да се опита да прехвърли отговорността върху други политичeски сили, заемайки парадоксалната позиция да се яви опозиция на себе си – ще рече на собственото си управление“, добавя Местан.

“Досега раздаваше – сега ще носи” от БСП

Лидерът на БСП Сергей Станишев направи специално изявление пред медиите, на което заяви: “Механизмът е да има предсрочни парламентарни избори и президентът трябва час по-скоро да сформира служебно правителство, след връщането на последните два мандата. Служебното правителство трябва да има ясна програма. Ще представя нашите искания утре, след като върна мандата на президента. Президентът да не бави излишно връчването на мандата за съставяне на правителоство на БСП, които ще го върнат.”

“Този парламент е изчерпал доверието и обществената легитимност. Г-н Борисов не разбира не само защо си отиде – хората поискаха да си ходи; не разбира какво е направил на хората, до какво състояние ги е докарал, за да излязат на такъв протест,” каза Станишев.

Г-н Борисов вече не може да раздава нищо, той трябва да се готви да носи отговорност пред българския избирател, хората, каза Станишев.
Служебното правителство е правителство, формирано от президента, не е форма на коалиционно правителство, каза той. Отговорността за това правителство е на г-н Плевнелиев, посочи той.

“Това е кръчмарско, това така не се прави” от Сините

Лидерът на ДСБ Иван Костов коментира решението на Бойко Борисов за осигуряването на 20 депутати от ГЕРБ в подкрепа на кабинет, съставен от БСП или ДПС. Според Иван Костов – премиерът в оставка Бойко Борисов трябва да запази достойнство и да не хвърля страната в хаос заради партийните си интереси.

„Това е кръчмарско, това така не се прави. Трябва да запази достойнството си този човек. След няма кураж, след като иска бързо да взриви всичко, заради своите партийни интереси да хвърли страната в хаос и да остави хората крайно гневни да отидат да гласуват, след като това иска, нека сега в момента да си замълчи. Нека да не разполага с депутатите, като със стотинки в джоба си”, коментира Костов.