ИЗБОРИ – Българи протестират в Европа и Израел – в Америка са непокис и слушат музика

Дори и за тези, които не са имали време или не са обърнали внимание, че идват избори и празници, освен че са български ...

Дори и за тези, които не са имали време или не са обърнали внимание, че идват избори и празници, освен че са български …

Картината е поредното потвърждение, кой къде и какво го интересува и дали е осъзнал какво значение са му отредили родните велможи

Исканията на протестиращите са физически неизпълними поради липсата на време и на фона на жестоката политическа война 

КОЙ РЕАЛНО ИМА ИНТЕРЕС ОТ БЕЗРЕДИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ?

23 февруари 2013г. Българите в България получават подкрепа от сънародниците си в чужбина, като на призива за демонстрации под надслов „Да подкрепим хората в родината!” до момента са откликнали само от Европа и единствена държава извън континента е Израел. В Америка нашенци за сега са абсолютен непокис и ще прекарат един лежерен уикенд, явно вече осъзнали и приели, че каквото и да се случва българите в чужбина остават пак без глас за съдбата на собствената си Родина.

Най-много желаещи има от Германия и Испания, от държавите на Великобритания заявката е само една от Англия за митинг в Лондон. От САЩ и Канада, където са разположени шест (6) дипломатически офиса на България, до днес няма постъпила нито една заявка за протест, което за пореден път показва, че на над 400,000 българи в Америка въобще не им е до България и протести. Последните съобщения от “зад океана” даже не са свързани с чевствания на националния празник 3 март, а с предстоящи концерти на звезди от миналото и настоящето на българската естрада. В крак с времето следващите седмици българо-канадците-американците ще чуят една от най-известните и най-обичани български песни, изпълнена от дуета Орлин Горанов и Кристина Димитрова “Детски спомен” (как беше), а също така “Дали се случи” (падна ли праитвелството) и “ДА” (има ли на кого да кажем “ДА” на изборите).

Картината е поредното потвърждение, кой къде и какво го интересува и дали е осъзнал какво значение са му отредили родните велможи за предстоящите в България предсрочни парламентарни избори април-май и съставянето на  служебно правителство този понеделник.

Българите в чужбина нито имат собствен избирателен окръг, нито им е дадена възможност да гласуват в интернет, което е единствената възможност в предвид на страхотните разстояния и разходите на време и пари. Това че са разбрали, са го доказали всички избори и референдуми до сега със супер смешните бройки на гласувалите и измислените формални псевдо-комисии от нашите дипломатически мисии по места.

Само за броени часове вече са били организирани мирни демонстрации в Рим, Барселона, Валенсия, Париж, Копенхаген и Тел Авив, съобщи днес от Виена Жулиен Желев, цитиран от агенция Фокус. Много интересно защо българите в Европа не се сетиха да протестират по улиците, след като здраво навсякъде им режат правата за работа и от това зависи техният личен живот и на семействата им, въпреки че са равноправни членове на ЕС: Великобритания дескриминира българите /по-долу вижте точен списък и адреси &&&/

„Да покажем солидарност с българския народ. Събитието няма политическа насоченост. Целта му е да обедини българите в чужбина, които искат да покажат своята обич и загриженост за България”, се казва в съобщение на организаторите в социалната мрежа.

Протестите в чужбина са в подкрепа на тези в България, които продължават вече над 10 дни и утре се очаква голям мирен протест в София, в който ще се включат много хора, в това число и от близките области. /Припомняме: Ранени и арестувани, полицията вече използва сила – протеста продължава – утре атакуват и Синода/

Организационните комитети на протестиращите от 25 града от страната излязоха с единни искания по време на общонационална среща в Сливен. В неделя исканията ще бъдат прочетени пред протестиращите и ще бъдат съгласувани. Протестиращите заявиха, че ако президентът Росен Плевнелиев наистина слезе при тях по време на протеста утре, както той публично обеща предварително в събота (виж тук: Предсрочни избори април-май – служебно правителство от понеделник) ще му бъдат връчени исканията на протестиращите, а ако не го направи ще бъдат официално заведени в президентството.

Пет трактора на протестиращите животновъди бяха паркирани пред парламента, предаде Фермер.БГ и публикува фотоси на 21 февруари. Първоначално колоната от трактори беше спряна до храм-паметника Св Александър Невски. Председателят на Националната асоциация на животновъдите в България  Бойко Синапов обяви тогава, че се очаква на протеста в подкрепа на Бойко Борисов да пристигне и един камион с овце, който заедно с тира с прасетата също ще бъде паркиран пред сградата на Парламента.

Пет трактора на протестиращите животновъди бяха паркирани пред парламента, предаде Фермер.БГ и публикува фотоси на 21 февруари. Първоначално колоната от трактори беше спряна до храм-паметника Св Александър Невски. Председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов обяви тогава, че се очаква на протеста в подкрепа на Бойко Борисов да пристигне и един камион с овце, който заедно с тира с прасетата също ще бъде паркиран пред сградата на Парламента.

В същото време министър-председателят Бойко Борисов благодари на всички граждани, които организирха контрапротести с доста по-малко привърженици от противниковите народни, в подкрепа на правителството и водената от него политика и ги помоли обаче всичките свои хора да прекратят протеста като форма на подкрепа, и да не участват в провокации.” Пак по това време Столична дирекция на вътрешните работи призовава гражданите да се разграничават от прояви на агресия, както и да се дистанцират от провокации, съобщиха от пресцентъра на МВР с министър Цветан Цветанов, вицепремиер в паравителството на Борисов. През седмицата също имаше митинги в подкрепа на подалия оставка премиер Бойко Борисов и неговото правителство. Няколко хиляди души се събраха на протест в подкрепа на правителството на Бойко Борисов пред сградата на Народното събрание в четвъртък, докато депутатите гласуваха да прекратят мандата на кабинета. Трактори и камиони с прасета бяха паркирани пред парламента, танкове липсваха, но гайди ручаха силно. Камионетка с надпис “Бойко – кръстник на свиневъдите” и  “Бойко, ако теб те няма, няма да ни има и нас” и украсен със знаменца  на ГЕРБ беше паркиран до катедралата “Александър Невски”. Хората скандираха “искаме си Бойко”. “Искам да ви благодаря за подкрепата, благодаря на тези, които са дошли с машините и животните”, каза Борисов на протестиращите пред парламента, когато излезе при тях, след като гласуваха оставката му. “Всеки, който ме обича и уважава, от тук се прибира вкъщи”, каза той.

Късно се сети Бате Бойко, че ги няма малките, след като се заигра с големите! Освен бизнес-империя си трябва и Комсомол! Уредите на детската площадка – “за излитане на избори” пропускат само определени размери на човеци – “многобройни избиратели.” Бье-Сье-Пьето те надигра другарю генерал!   

Ще припомним, че Бойко Борисов обеща по време на протестите да отреже пипалата на ЕС в България, по-точно кабелите, като визира Европейските – чешката фирма ЧЕЗ и австрийската ЕВН, които разпределят и определят цените на тока в България, окончателно довели до народното улично недоволство. Два – три пъти по-високи сметки за ток се оказаха детонатор, измислен от енергийната международна мафия, в последния месец на 2012 г. Да не забравяме, че в момента в България има 400,000 безработни и се е превърнала в евтина фабрика за Европа от 2008 насам.

По площ България е 11-а в Европейския Съюз и 15-а в цяла Европа. България упорито остава най-бедната страна в ЕС. Броят на европейските граждани, изправени на прага на бедността, достигна 120 милиона, където според европейските стандарти на линията на бедността са били 49% от населението, се казва в доклад на Евростат.

По площ България е 11-а в Европейския Съюз и 15-а в цяла Европа. България упорито остава най-бедната страна в ЕС. Броят на европейските граждани, изправени на прага на бедността, достигна 120 милиона, където според европейските стандарти на линията на бедността са били 49% от населението, се казва в доклад на Евростат. “119,6 милиона души, което представлява 24.2% от общото население на 27-те страни-членки на ЕС, са изложени на риск от крайна бедност”. Родината на фирмата ЧЕЗ, която запали фитила на протестите в България – Чехия, която е най-проспериращата държава с едва 15% бедни. Другата държава членка на ЕС, която ни израти фирма ЕВН за да ни дава ток е Австрия със 7%. През 681 година на Първи век е основана Първата българска държава. В началото на 10 век се образува Чешката държава. През 1867 г. крал Франц Йозеф одобрява основаването на дуалистичната монархия Австро-Унгария. След 1-та св. война Австро–Унгария е разпокъсана. В резултат се обособяват държавите Чехословакия, Австрия и Унгария, а другите земи от бившата империя стават част от териториите на Полша, Румъния, Италия и Югославия. По този начин Австрия се превръща в днешната малка немскоговореща страна. На 12 ноември 1918 г. е учредена Република Австрия.През 1938 г. немските войски навлизат в Австрия и тя се присъединява към Фашистка Германия. На 15 май 1955 г. след окупацията и от съюзнически войски Австрия е последната държава в Света, която “руският ботуш” е напуснал след 2-та св. война. Така е възстановена самостоятелната Република Австрия. След дългогодишни усилия за участие в европейската интеграция Австрия става членка на Европейския съюз на 1 януари 1995 г. Чехия става член на ЕС през 2004г., а България през 2007г.

ДРУГИТЕ ЗА НАС ЗА ТОВА КОЙ ИМА ИНТЕРЕС Британската авторитетна медия „Файненшъл таймс” написа в четвъртък 21 февруари, че “чуждестранните енергийни компании в България ще срещнат нови трудности и енергийният сектор като цяло вероятно ще бъде централна тема в предстоящата кампания.” Днес само два дни по-късно на 23 февруари се оказа, че последователно протестите на българи в Европа са най-силните и почти единствени в света. Премиерът на България Бойко Борисов не издържа на натиска на протестите и подаде оставка. А това е в интерес на Москва, коментира тази седмица украинският в. „Сегодня”Сега, в критичната и несигурна ситуация Москва може да засили влиянието си в София по два начина. Първият е да бъде въведена в експлоатация АЕЦ „Белене”, която според договора от 2005 г. трябваше да бъде обслужвана от руска компания (през 2012 г., българските власти на партията на Боирсов ГЕРБ се отказаха от проекта). Вторият начин- на изборите в България може да се образува коалиционно правителство, където Москва да има повече поддръжници. “Демонстрациите са изблик на гнева на българите срещу повишаването на цените на тока, корупцията и цялостния икономически упадък в България, която вече е най-бедната нация в ЕС, написа авторитетната американска медия “Вашингтон пост” на 20 февруари. Енергетиката в България е основно перо в дипломатическите отношения на САЩ с България:Новият посланик на САЩ в България отново “пропусна” визите и не забрави Енергетиката в Първото си официално изявление. Както и как Американци “пряко се включиха в мача” в Белене? – ГЛЕДАЙТЕ ЦЕЛИЯТ 32-ГОДИШЕН МАЧ, ПРЕВЪРНАЛ СЕ В СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО Ще припомним, чии са енергийните интереси в България: България – Идилията “Референдум” за Цирка “АЕЦ” 

Да не забравямеи историята от кога България е Стената и народът са пиленцата.

В Сливен представителите на протестиращите в България обявиха исканията си, които са толкова на брой и толкова сериозни, и като даобавим абсолютното неразбирателство между политическите фигури и партии, че според нас са физически неизпълними за времето с което разполагат./вижте по-долу всички искания/

Протестът в София утре Неделя 24 февруари ще тръгне в два лъча. Това каза на пресконференция Янаки Ганчев, координатор на протестите на Орлов мост в София, цитиран от Фокус. Единият лъч ще тръгне от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а другият – от Орлов мост, като ще се съберат заедно пред парламента, каза Ганчев. Той уточни, че тази вечер не е организиран протест и няма да се попречи на церемонията по избор на патриарх. Ние сме българи, православни”, посочи Янаки Ганчев, но пък други представители на координаторите добавиха, че сред тях има и мюсюлмани. /Припомняме: Патриарх на България – кой от тези тримата?/

Ашим Асан от Пловдив и 8-членното му семейство, деца и внуци, обявиха през седмицата, че възнамеряват да се запалят пред Президентството. Това той съобщил на Агенция “Фокус”, за да уведоми за намерението си, което е предизвикано от това, че няма живот в България. „Политически ни тормозят, гонят ни, има корупция в системата на затворите. Идвам да се запалим, да спасим внуците си, да се спасим и ние”, каза Асан. 

НА ТАЗИ ДАТА 23 ФЕВРУАРИ …

303 г. – Римският император Диоклетиан заповядва да започнат масови гонения срещу християните. Периода до 311 г. е наречен “ера на мъченичествата”. С цел стабилизация на управлението, защита на границите на Империята, а също и с цел предотвратяване на узурпация на властта въвежда административно и териториално разделение на властта. При Диоклетиан империята е разделена на 12 диоцеза и на 100 провинции. На територията на сегашна България, тогавашната Мизия била разделена на 2 провинции – Горна и Долна. Река Цибрица служела за граница между тях.

1905г. – В Чикаго от Пол Харис е основан международният клуб на бизнесмените – Ротъри-клуб, международно движение, което има за цел да прокара в търговията, индустрията, свободните професии идеи на честност, лоялност, доверие, солидарност и др. В България Ротъри клуб се създава през 1933 г., но е разформирован през 1941 под германския натиск. Възстановен е през 1991 г.

1931г. – Умира Рачо Петков Славейков – български военен деец, публицист, писател. Син е на П. Р. Славейков. При обявяването на Руско-турската освободителна война 1877–1878 г. напуска училище и се записва доброволец в руската армия. Участва в боевете на Шипка. Убеден русофил, Славейков се включва през 1887 г. в организирането на Русенския бунт, поради което е осъден на смърт. Успява да избяга в Русия. Публикува материали в редица вестници и списания и издава сборника “Български народни обичаи и вярвания”.

ПРИПОМНЯМЕ: 10 начина за манипулиране и къде сме ние самите

България – бий круша за да слуша

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Продължаване на работата на сега действащия парламент; създаване на програмен кабинет; създаване на обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота 50%; създаване на договор между обществения съвет и програмния кабинет за изпълняване на исканията на гражданите; промяна на изборния закон; преминаване от правопропорционална към мажоритарна изборна система; възможност за отзоваване на депутати и граждански квоти във всички държавни регулаторни органи. Протестиращите искат още да отпаднат чл. 69 и чл. 103 от Конституцията. Относно монополите протестиращите искат незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиенти потребители на електроразпределителни дружества, топлофикация и ВиК до установяване на легитимността на сметките; намаляване на квотите за производство на скъпа електрическа енергия; 100% от евтиния ток произведен от АЕЦ Козлодуй да се ползва за задоволяване на нуждите на вътрешния пазар; преминаване на ЕРП-ата в ръцете на държавата в съответствие с европейските норми и директиви; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме техните функции; разсекретяване на всички договори на производители на електрическа енергия за вътрешния пазар; разтрогване на договорите ощетяващи държавата и българските граждани; търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени щети на държавата от лицата подписали съответните договори; партийно управление и 50% гражданска квота на ДКЕВР. Относно Топлофикация – сключване на индивидуални договори с топлофикационните дружества като всеки клиент да е с право да прекратява своя договор с едномесечно предизвестие; индивидуален уред за измерване на реално изразходваната топлоенергия, така че по всяко време да се знае реалната консумация; премахване на понятието „прогнозирано количество”; ежемесечно отчитане на реално изразходваната топлоенергия; премахване на дружествата за топлинно счетоводство; разтрогване на всички концесии касаещи доставка на вода до гражданите, както и държавата да поеме функциите на концесионните дружества.

&&& Жулиен Желев изпрати и списък на градовете, в които българи ще протестират този уикенд в неделя 24 февруари:

– Атина, Гърция – 11.00 ч. – пред посолството на Република България
-Барселона, Испания – 10.00 ч. – Passeig de Sant Joan, 73
-Берлин, Германия – 15.30 ч. – пред посолството на Република България
-Валенсия, Испания – 10.00 ч. – пред Генерално Консулство на Република България
-Виена, Австрия – 11.00 ч. – пред посолството на Република България
-Дъблин, Ирландия – 14.00 ч. – пред посолството на Република България
-Дюселдорф, Германия – 11.00 ч. – Heinrich-Heine-Platz 1
-Копенхаген, Дания – 15.00 ч. – пред посолството на Република България
-Лондон, Великобритания – 11.00 ч.
-Мадрид, Испания – 11.00 ч. – пред посолството на Република България
-Мюнхен, Германия – 11.00 ч.
-Париж, Франция – 15.00 ч. – пред Катедралата „Нотр Дам”
-Рим, Италия – 11..00 ч. – пред посолството на Република България
– Франкфурт на Майн, Германия – 14.00 ч. – пред Кметството

-Тел Авив – 17.30 ч. – пред посолството на Република България

5 comments for “ИЗБОРИ – Българи протестират в Европа и Израел – в Америка са непокис и слушат музика