Великобритания дескриминира българските студенти

България и Обединеното кралство установяват дипломатически отношения през юли 1879 г.. Днес Великобритания е между 7-те най-развити капиталистически страни в света. Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия, съкр. форма Обединеното кралство или Великобритания (The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland; United Kingdom, UK или Britain) понякога бива наричана погрешно Англия. При назначаването си като като посланик на Великобритания в България през 2011г., г-н Джонатан Гай Алън каза: „Вълнувам се, че ще бъда посланик в България. Великобритания и България трябва да работят заедно в ЕС, Нато и по много двустранни теми.

България и Обединеното кралство установяват дипломатически отношения през юли 1879 г.. Днес Великобритания е между 7-те най-развити капиталистически страни в света. Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия, съкр. форма Обединеното кралство или Великобритания (The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland; United Kingdom, UK или Britain) понякога бива наричана погрешно Англия. При назначаването си като като посланик на Великобритания в България през 2011г., г-н Джонатан Гай Алън каза: „Вълнувам се, че ще бъда посланик в България. Великобритания и България трябва да работят заедно в ЕС, Нато и по много двустранни теми.” 37-годишният дипломат е един от най-младите британски посланици. Алън тогава заяви, че обмисля как може да помогне на фирми от родния си град Нотингам да развиват бизнес в България. В Брюксел на 7 ноември 2012 посланикът на Великобритания в България Джонатън Алън заяви, че “ЕС трябва да последва българския пример по отношение на финансовата стабилност. За съжаление България е все още най-бедната страна членка, но тя показва много сериозна макроикономическа стабилност и завидно ниво на дълг
– от само 16%.”

Лондон удължи трудовите ограничения до януари 2014 г. за България и Румъния, които са в “ТОП 10” на страните, чиито студенти (4615 българчета за 2011) искат да завършат висшето си във Великобритания, и които са членове на Европейския съюз от 2007 г. и по законите на ЕС автоматично на гражданите им се позволява да работят в държавите от блока, без разрешително

Наше момиче попаднало в бюрократичния капан на Британците

“Ние не искаме от Англия да ни дава пари, а само да ни осигури право да работим, защото искаме да се образоваме”

4 януари 2013г. Те могат и да са членове на ЕС, но законите в Обединеното кралство несправедливо дискриминират студентите от България и Румъния, които учат в страната, пише румънска студентка в свой коментар Британският вестник The Independent.

Българските и румънските студенти, които искат да придобият висше образование във Великобритания са изправени пред труден избор, след като Лондон удължи трудовите ограничения за двете нации до януари 2014 г.

Юлия Кошаревска, българска студентка първа година в Бристол, е запалена да получи добро образование, но е попаднала в бюрократичния капан и не може да намери работа, разказва изданието.

България и Румъния са членове на Европейския съюз от 2007 г. насам. Автоматично те могат да търсят работа в държавите от блока, без да е нужно разрешително. Великобритания обаче има право да наложи ограничени права, ако сметне за икономически целесъобразно.

Румъния и България са в топ 10 на страните, чиито студенти искат да завършат висшето си във Великобритания. За учебната 2010-2011 г. в страната са учили 4615 българи, като цифрата нараства ежегодно.

Ситуацията е тревожна, защото много от тези студенти искат да намерят работа, за да финансират образованието си в следващите четири години. За съжаление, мнозина се отказват от мечтата си и са принудени да се върнат у дома.

„Не е честно ние да нямаме същото право, каквото има останалата част от Европа. Очевидно е, че не можем да се конкурираме с други студенти от Западна Европа, които получават значителни суми от техните родители и дори от техните правителства. Ние не искаме от Англия да ни дава пари, а само да ни осигури право да работим, защото искаме да се образоваме”, казва още румънската студента, цитира БГНЕС.

Британското правителство има право да налага правила и регламенти, както намери за добре, за да защити британските граждани от изключително голяма имигрантска вълна от страните от Източна Европа. И все пак румънски и български студенти се представят добре във Великобритания, дори и в най-добрите университети като Кеймбридж и Оксфорд, така че те би трябвало да се възползват от статута си на европейски граждани.

Бел.Ред. Също така българите не са терористи и България не влиза в никакви списъци на терористични организации по целия свят! Явно за високо моралните Британци тези статистики не важат, както и законите на ЕС.

Историята се повтаря, както Сър Чърчил ни продаде на Другаря Сталин след 2-та св. война, така и сега сме на тезгяха със стоки от витрината на интереси на Велико-британия. /виж кратка история по-долу/

Велика, но сама за себе си.

Оказва се, че само “лошите” Британски медии пак са единствените, които реално показват нещата!

За разлика от Лордове и Перове, политици и бизнесмени на Острова. Връзката на когото с Европа е все така “по вода”, за да се “изпързалят” корабчета и лодчици на бедните и дребни “приятели” от Континента.

България и Обединеното кралство установяват дипломатически отношения през юли 1879 г.. Днес Великобритания е между 7-те най-развити капиталистически страни в света. Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия, съкр. форма Обединеното кралство или Великобритания (The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland; United Kingdom, UK или Britain) понякога бива наричана погрешно Англия.

При назначаването си като като посланик на Великобритания в България през 2011г., г-н Джонатан Гай Алън каза: „Вълнувам се, че ще бъда посланик в България. Великобритания и България трябва да работят заедно в ЕС, Нато и по много двустранни теми.” 37-годишният дипломат е един от най-младите британски посланици. Алън тогава заяви, че обмисля как може да помогне на фирми от родния си град Нотингам да развиват бизнес в България.

В Брюксел на 7 ноември 2012 посланикът на Великобритания в България Джонатън Алън заяви, че “ЕС трябва да последва българския пример по отношение на финансовата стабилност. За съжаление България е все още най-бедната страна членка, но тя показва много сериозна макроикономическа стабилност и завидно ниво на дълг
– от само 16%.”

ПРИПОМНЯМЕ:

България – стабилна, по-евтина и най-бедна: Британската медия “Файненшъл таймс” дипломатично ни описа по времето на сьвместен инвестиционен форум в Лондон “… Остров на абсолютната стабилност … под който дебне недоволство”

Потсдамската декларация е документ, публикуван на 26 юли 1945 година, в рамките на Потсдамската конференция, съвместна декларация от името на правителствата на Великобритания, САЩ и СССР. Това е третата и последна среща на голямата тройка от антихитлеристката коалиция. В конференции участват главите на правителствата на три държави- президентът на САЩ Хари Труман (председателствал всички заседания), председателя на Съвета на Народните комисари на СССР и председател на Държавния комитет на отбраната на СССР Сталин и премиер-министъра на Великобритания Уинстън Чърчил (по време на конференцията в Потсдам претърпява поражение на парламентарните избори и идва неговия приемник Клемент Атли). Тримата големи приемат всички бъдещи мирни договори със силите от Оста да се правят от трите велики сили. Въпреки показаните от Българската армия високи бойни качества и приноса й за окончателния разгром на Нацистка Германия, страната остава в международна изолация и попада в съветската сфера на влияние. Съдбата на всички малки народи бе предопределена от така наречените сфери на влияние, решени от ръководителите на трите велики сили.

На 8 септември 1946 в присъствие на съветски войски в България се провежда референдум, след който страната е обявена за “народна република”. Новият министър-председател Георги Димитров започва политика на постепенен преход към комунистически модел на управление и тоталитарна държава.

На 25 април 2005г. на тържествена церемония в Люксембург България и Румъния подписват Договори за присъединяване към Европейския съюз от 1 януари 2007 г.

Европейският съюз е международна организация без аналог (sui generis). Държавите-членки са му предоставили голям кръг от правомощия, включително и в областта на външните работи и политиката на сигурност. В изчерпателно изброени в ДЕС области (напр. в областта на митническия съюз) на ЕС е предоставена изключителната компетентност да приема правнообвързващи актове, като държавите членки повече нямат правото да приемат свои. В други области ЕС притежава споделена с държавите членки компетентност. В тези области на т.нар. споделена компетентност държавите членки могат да приемат национални актове, доколкото ЕС не е упражнил правото си да приеме свои.

Европейският съюз не разполага с правомощия да изземва допълнителна власт от държавите членки без предварително предоговаряне на подписаните споразумения.

Някои части на територията на страните от Европейския съюз, поради своята географска отдалеченост или специално разположение, както и някои от владенията на страните от Общността, имат специален статут по отношение на прилагането правните норми на ЕС.

България и Обединеното Кралство Великобритания не са включени в Шенгенското споразумение, което е договор между държави от Европа за премахване на граничния контрол на вътрешните граници и за единна визова система.Р епублика Ирландия и Обединеното кралство, са решили да останат извън Шенгенската зона, но осъществяват сътрудничество с шенгенските страни в областта на сигурността.България, Кипър и Румъния, са подписали Шенгенското споразумение, но не са изпълнили процедурите за пълното му прилагане.

Виж подробно: Специални територии на Европейския съюз.

7 comments for “Великобритания дескриминира българските студенти