България “падна” под 7 милиона

От Центъра за демографска политика очакват в най-скоро време страната да напусне завинаги 2-милионният български емигрант – постоянен тренд за намаляване на населението ни –  с близо 80 хиляди души годишно

 За 1-ви път след 1947 г. броят на българите е под 7 милиона и сме се върнали 65 години назад

11 декември 2012г. За първи път след 1947 г. броят на българите е под 7 милиона и държавата ни е с 6-милионно население. Това означава, че сме се върнали 65 години назад, коментират учените. Само за сравнение – за същия този период населението в съседна Турция се е увеличавало с 14,98 промила годишно и наближава времето, когато българите ще са под 5 милиона, а съседите ни – почти 90 милиона души. Това съобщиха днес учени от Центъра за демографска политика, цитирани от прес-центъра на ВМРО.

Още през месец март т.г. алармирахме, че в България населението намалява и застарява, няма работа и е без образование. Пак тогава ви съобщихме и по-добра новина, че през 2020 година в България ще има по-малко бедни. Една година по-рано пък ви съобщихме, че България е намаляла с над половин милион.

Като основа на сегашните анализи на Демографския център са използвани данни, публикувани от европейски и световни институции, включително и от ЦРУ. Цифрите на Централното разузнавателно управление показват, че към юли 2012 г. България е с население от 200 000 души по-малко, отколкото отчита нашата национална статистика. Налице е и постоянен тренд за намаляване на населението ни –  с близо 80 хиляди души годишно, алармират за пореден път специалистите, наблюдаващи демографските проблеми у нас. /CIA – Bulgaria -The World Factbook/

Като символ на протест заради неглижирането на важния проблем за демографската катастрофа от страна на официалните институции, председателят на Центъра Искрен Веселинов преряза черна лента. Докато държавните мъже режат ленти за нови магистрали, българите изчезваме, коментира Веселинов.

Само преди броени дни Британската медия “Файненшъл таймс” дипломатично ни описа и заключихме, че България е стабилна, по-евтина и най-бедна.

Социалното напрежение нараства. Причината е в качеството на живота на българското общество, трагичното състояние на икономика, хаосът в здравеопазването и социалните дейности. Българинът е достатъчно природно интелигентен и и образован, има достатъчно информация и “отворен поглед”, за да сравнява своето битие, перспективи и професионално развитие с това на хората в други страни, откъдето идва и личната му неудовлетвореност, а това засилва процесите на емиграция.

От Центъра за демографска политика очакват в най-скоро време страната да напусне завинаги 2-милионният емигрант на България.

България заема 9-то място в света по смъртност, в компанията на такива страни като Сирия, Лесото, Чад  и други държави от Третия свят. Само преди 2 години, през 2010 сме заемали 14-то място в класацията от общо 230 държави.

Населението на България застарява рязко: През 2025 г. българите над 65 години ще са 20% от населението България е страната с най-бързо намаляващо население в ЕС 4 работещи подсигуряват 1 пенсионер – скоро страната ще разполага с по-малко от двама, които могат да работят за един пенсионер.

Българите ще бъдат “екзотично малцинство” до 2015 г.: През 2030 г. ромите у нас ще бъдат 2 мил. , турците – 1 мил., а българите – 3 400 000.До 2015 г. българите ще бъдат “екзотично малцинство”, ще преобладават етносите на циганите и турците. Това прогнозира през 2010 г. проф. Петър Иванов – научен ръководител на изследване на неправителствената организация “Център за демографска политика” – същата организация, чийто данни бяха изнесени и днес, цитирани от нас по-горе.

Припомняме, че 11-годишната родна ромка Кордеза Желязкова роди в деня на сватбата си.  Кордеза се превърна в една от най-младите майки в света, както бе обявена от Британското издание Дейли Мейл, като медията използва за нардоност само “българка”, а по-долу в статията само леко се споменава, че Кордеза е от ромски произход.

На 23 ноември 2010 министър-председателят Бойко Борисов каза пред журналисти, че Българите имат здраво чувство за съхранение, чувството им за оцеляване е голямо, в отговор на въпрос как ще коментира доклад, според който българите след 40 години ще са 3,5 милиона. Борисов отговори отрицателно на въпроса смята ли, че това ще се случи.

ПРИПОМНЯМЕ, че от древността до днес болестите на българите едни и същи, дали и навиците им не са постоянни, превърнали се в константата “търпение”.

“Погалена овца няма!”

1 comment for “България “падна” под 7 милиона