Вкараха продуцента на анти-ислямския филм “зад решетките”

27 септември 2012г. Накула Накула е задържан под стража на неизвестно място от американските маршали и изправен пред съда в Лос Анджелис, като на улицата пред залата той все още носеше своите собствени дрехи, но беше с белезници. Преди няколко дни тази снимка на Накула със скрито лице, поради опасност за живота му и обявената награда за главата му, обиколи интернет. В коментар на сайта motherjones.com се казва, че “това е един от фотосите, които могат да окажат влияние върху Обама за изборите тази година”.

ВИЖТЕ ВИДЕО!

Християнинът Накула отива в затвор в Лос Анджелис пълен с мюсюлмани

150,000 долара дава пакистански министър за галавта на 55-годишния американец от египетски произход

“Неизвестната звезда” с латино-жилка от скандалният филм и тя съди Накула, както и Ю Тюб и Гугъл, които отказваха да спрат клипа в интернет 

28 септември 2012г. Продуцентът на анти-ислямския филм, предизвикал бурни протести в мюсюлманския свят и атаката на Амерканското посолство в Либия, при която загина посланика и други, беше арестуван вчера в Лос Анджелис по обвинения в нарушаване на пробацията си, като федерален съдия нареди американският гражданин от египетски произход Накула Басли Накула (Nakoula Basseley Nakoulaда бъде изпратен в затвора без право на гаранция и обжалване. Reuters

Вчера и днес новината бе потвърдена от агенция Ройтерс и американски медии за 55-годишният Накула, който проповядва Православното Християнство на автокефалната Коптска православна църква, която е част от Александрийската църква – 1 от 5-те древни патриаршии.

Коптската християнска религия една от най-популярните в Египет, но и най-проблематичните за арабизацията, започнала още през 7 век. Коптите – потомци на древните египтяни и преки наследници на културата на египетските фараони, днес вече са едва 9% от населението на Египет, като точният им брой не се знае. От март 2011 г. досега около 100,000 копти са се изселили от Египет – предимно в САЩ, Австралия и Канада. Официален Кайро насърчава коптската емиграция, за да се отърве от “нежелателни елементи”. През Май 2012 г. доклад от Департамента на вътрешната сигурност на служба на имиграцията на САЩ публикува статистика, която посочва броят на Египтяните взели убежище в страната през фискалната 2011г. — 1,028,000 — което е почти два пъти повече от предходната година. В хитовият си Коледен брой в-к Уол Стрийт Джърнъл  публикува материал под заглавие Egypt’s Embattled Christians Seek Room in America, който ясно показва как християни се спасяват бягайки от Египет и търсят място в САЩ. /Още тук: : НЕЯСНОТО БЪДЕЩЕ НА КОПТИТЕ. . ./

Накула Накула  е задържан под стража на неизвестно място от американските маршали и изправен пред съда в Лос Анджелис, като на улицата пред залата той все още носеше своите собствени дрехи, но беше с белезници. Както и със скрито лице, поради опасност за живота му и обявената награда за главата му.

“Наследник на фараоните”  е обект на разследване от страна на пробационните служители, които разследват дали той е нарушил условията на освобождаването му от затвора през 2011г., когато е обвинен в измама на банка.

“Съдът има липса на доверие в ответника в този момент”, каза американският съдия Сюзан Сегал, цитиран от РОЙТЕРС,  официално записано в отказа на искането на Накула за освобождаване под гаранция по време на изслушването в съда.

13-минутното видео, което Накула е организирал да бъде заснето в Калифорния и успешно циркулира онлайн под няколко заглавия, включително “Невинността на мюсюлманите”. Лентата изобразява пророка Мохамед, като глупак, съобщава Агенция РОЙТЕРС. ВИЖТЕ ГО:

Клипът предизвика порой от антиамерикански вълнения в Египет, Либия и десетки други мюсюлмански страни през последните две седмици, допълва РОЙТЕРС. Насилието съвпадна с атака на мюсюлмани срещу американски дипломатически съоръжения в Бенгази, която на 11 септември 2012г. – символично 11 години след Атентата в Ню Йорк на 11 септември 2001г., уби отново Американци, включително “Дипломат №1” – посланикът на САЩ в Либия J. Christopher Stevens. По-късно НЮ ЙОРК ТАЙМС публикува статия под заглавие “Атаката в Либия беше сериозен удар срещу опитите на ЦРУ”, като вестника съобщава, че запазва секретна информацията си за местоположението на секретните операции по молба на администрацията на Президента Обама: Attack in Libya Was Major Blow to C.I.A. Efforts – NYTimes.com. В-к “Ел Ей Таймс” също публикува информация за проблемите на американските тайни служби в Либия, като таблоидът на Лос Анджелис коментира “недоволството на бивши служители на агентската централа”: CIA’s exit from Benghazi, Libya, draws criticism from ex-officers …

По делото за което е привикан, съдебните документи показват, че американо-египтянинът е напрвил нарушения, основно забраненият му достъп до интернет, като Накула е сърфирал и е използвал псевдоними без разрешение на пробационен служител, съгласно условията на освобождаването му от затвора. Сега той е изправен вече пред цели осем (8) обвинения за нарушаване на пробация.

При отказа на искането за освобождаване си под гаранция на християнския режисьор, който живее в Серитос – предградие на Лос Анджелис, съдията Сегал му каза, че сам е поел риска и е “ангажиран в продължителен модел на измама” (“engaged in a lengthy pattern of deception”), включително с помощта на използваните от Накула няколко псевдоними.

ЗАЩИТАТА КАЗА, ЧЕ ТОЗИ ЗАТВОР Е МНОГО ОПАСЕН ЗА НАКУЛА – МНОГО МЮСЮЛМАНИ – ИМА НАГАРАДА ЗА “ГЛАВАТА” МУ

За последните две седмици Накула стана “трън в очите”за голяма част от най-различни прослойки на обществеността, на фона на силния гняв заради филма, пише агенция Ройтерс.

Миналата седмица, пакистанският министър на железници Гулам Ахмад Билур  предложи $ 100,000 на този, който ще убие производителят на скандалното анти-мюсюлмаско видео. От кабинета на пакистански премиер по-късно се дистанцираха от това изявление.

/Бел.ред. Ислямска република Пакистан (суверенна държава от 1947 г.) със своите 165 милиона жители е 6-ти по население в света и 2-ри след Индонезия по население сред мюсюлманските държави. Големи проблеми там продължават да са тероризма, неграмотността и ширещата се бедност. Пакистан е ядрена сила (от 1998г.), има осмите по големина въоръжени сили, и е стратегически съюзник на САЩ и Китай, които са й основните оръжейни доставчици22% от общия износ на Пакистан са за САЩ. През 1991г. изпраща 5 хилядна войска като част от водена от Америка коалиция, по-специално за защита на Саудитска Арабия. Пакистан се включва на страната на САЩ във войната срещу тероризма и още през 2001 година изпраща хиляди войници да търсят Осама Бин-Ланден. Над 4 милиона пакистанци живеят в чужбина. Около половин милион са в САЩ, най-много в Ню Йорк и Калифорния, като стандартът на живот е от “средна класа” нагоре с ср.годишен доход през 2002г. от $70,000 и над 50% с дипломи от “бакалавър” нагоре. Едно от най-изестните пакистански имена в САЩ е на милиардера Шахид Хан  (Shahid Khan), собственик на отбора по американски футбол “Джаксънвил Джагуарс”, който 100% закупува на 4 януари 2012г. за 760 милиона долара. Името на държавата ПАК-ИСТАН идва от “ПАК”, което означава “ЧИСТ” на официалния език на държавата “урду” и носи смисъла че е “страна на истинските правоверни”. Националното знаме на Пакистан представлява зелено (символ на мюсюлманите) платнище с малка бяла ивица (символ на не-мюсюлманите) в левия си край и бял полумесец със звезда (традиционен символ на исляма)/

На 20 септември 2012г. сайтът на в-к Уоашингтън Таймс съобщи и публикува видео за това как Американското правителство е решило да плати за телевизионно време в Пакистански медии. Видеоото беше качено и от други уебсайтове и н Ю Тюб:

Адвокатът на Накула изрази загриженост вчера в съда и за безопасността на клиента му и изиска от съда изслушването да бъде затворено за медиите.

Репортери не бяха допуснати в хода на съдебното заседание, но бе предоставена възможност то да бъде гледано от специално аранжирана стая, на една пресечка разстояние от сградата където се водеше делото. Съдията също нареди да не снима с камери и да не се показва лицето на Накула. Местните телевизии излъчиха репортажи за делото срещу Накула, включително и Los Angeles News and Video for Southern California – KTLA.COM

Защитникът на Накула адвокат Стийв Сайдън подаде молба за освобождаване на клиента му срещу 10,000 долара гаранация, но тя не бе приета, въпреки че, както съобщи РОЙТЕРС, Сайдън посочи причината, че Накула е останал в постоянна връзка с пробационните федерални служители на закона, дори докато е бил в нелегалност.

“Това е голяма опасност за него да бъде в ареста в този затвор, поради известното там голямо мюсюлманско присъствие,” каза адвокат Сайдън, като директно се позова на данни за федералния затвор в центъра на Лос Анджелис, където Накула вероятно ще бъдат настанен.

Прокурорите по делото заявиха, че Накула може да бъде изпратен обратно в затвора за срок до две години, ако се установи, че е нарушил условията по освобождаването му, а също така ако той е бил нечестен в съда, дори за собственото му име.

“Най-конкретно, той не се е представил точно на хората, които е ангажирал във филма”, каза помощник американския прокурор Робърт Дагдейл, добавяйки, че по негово мнение за Накула ще е по-безопасно зад решетките.

Пробационните въпроси по вчерашното задържане на Накула не са единствените юридически неволи в последно време. В сряда, неизвестната актриса, която казва, че Накула я включил във филма с измама, заведе дело срещу него, като тя определи Накула като продуцент. “Новата звезда” от екрана с латино-жилка Синди Лий Гарсия, чието име стана изключително популярно в САЩ и по целия свят, заради участието й в скандалната анти-ислямска продукция, също даде на съд и YouTube и компанията-майка на Google Inc, като ответници по делото.

Google обаче категорично отказва да премахне филма от YouTube, въпреки дори натиска от Белия дом както и други влиятелни личности, като компанията единствено блокира достъпа до видеото в Египет, Либия и други мюсюлмански страни.

ВИЖТЕ ТЕЛЕВИЗИОНЕН РЕПОРТАЖ ПРЕД СЪДЕБНАТА ЗАЛА В ЛОС АНДЖЕЛИС

4 comments for “Вкараха продуцента на анти-ислямския филм “зад решетките”