Новият посланик на САЩ в България – видео обръщение

Марси Бърман Райс /Marcy BermanRice/ е дипломат от кариерата.

Марси Райс си поставя за цел да разшири сътрудничеството между София и Вашингтон в сигурността и да запознае повече американци с възможностите за инвестиции в България, но не споменава за пълната отмяна на американските визи, които станаха 10-годишни по времето на нейния предшественик Джеймс Уорлик

24 септември 2012г. Новият посланик на Съединените щати в България Н.Пр. г-жа Марси Рийс изпрати видео обръщение към България, няколко седмици преди да пристигне в страната.

Тя започва представянето си на български със „Здравейте, казвам се Марси Рийс”.

„Като посланик аз ще използвам своя досегашен опит, за да запозная повече американци с ползата да правят бизнес в България, да разширя нашето сътрудничество в областта на сигурността и да подкрепя усилията на България за подобряване на съдебната й система, както и да разширя познанията за културата и историята на нашите две страни”, казва дипломатът.

Рийс споделя, че тя и семейството очакват с нетърпение да видят българските планини и морския бряг, да посетят градовете у нас и да научат повече за изкуството и музиката на страната ни. „Преди всичко обаче очакваме с нетърпение да се срещнем с вас, хората на България”, завършва Марси Рийс.

Сред целите, които тя си поставя, са да разшири сътрудничеството между София и Вашингтон в сигурността и да запознае повече американци с възможностите за инвестиции в България, но не споменава за пълната отмяна на американските визи, които станаха 10-годишни по времето на нейния предшественик Джеймс Уорлик.

Вижте видеото, а на линка и по-долу ще намерите повече информация.

Посланикът на САЩ напуска България на 14 септември

Българският президент в Ню Йорк – ден първи + програма до края на седмицата

Марси Бърман Райс /Marcy BermanRice/ е дипломат от кариерата. Сега е на ръководна длъжност в Бюрото за контрол на въоръженията на Държавния департамент. От 2008 до 2009 г. е била главен помощник-заместник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси. Работила е в американското посолство в Багдад (2007-2008), била е посланик на САЩ в Албания (2004-2007), ръководител на мисията в Бюрото на САЩ в Прищина, Косово (2003-2004), заемала е и други постове в Лондон, Турция, Доминиканската република. Марси Райс говори турски, испански и френски. Напуска Албания през 2007г. за да стане Министър-Консъл по Политическите и Военни въпроси в Ирак, където по това време работи нейният съпруг, като министър и координатор за процесите на трансфериране там.  Омъжена е за Чарлс Райс (Charles P. Ries), бивш посланик на САЩ в Гърция и сегашен служител на Rand Corporation.

Biography of Marcie Berman Ries, Principal Deputy Assistant …