Доктор поиска главата на атентатора в Бургас

Illustration of face invisible man. PHOTO:www.123rf.com

Лекарят аутопсирал атентора в Бургас поиска разследващите и МВР да показват снимките на реалното лице на заподозрения за взрива, а не фоторобот и да се направи антропология на главата на самовзривилия се мъж на летището

Останките от атентатора се съхраняват в отделението по Съдебна медицина в Бургас, а не в Израел

24 юли 2012г. Докторът аутопсирал атентора в Бургас поиска разследващите и МВР да показват снимките на реалното лице на заподозрения за взрива, а не фоторобот и да се направи антропология на главата на самовзривилия се мъж на летището.

Разследващите и МВР би трябвало да разпространят снимките, направени при аутопсията на атентатора, а не фоторобот. Освен това е необходимо да се направи антропология на главата на самовзривилия се мъж на летището в Бургас. Това е категоричното мнение на д-р Косьо Янков, завеждащ Съдебна медицина в Многопрофилната болница в Бургас, извършил аутопсиите на загиналите при взрива.

Според д-р Янков антропологията на главата би могла да докаже етническия произход на атентатора. „Антропологично обследване от антрополог е редно да се направи, защото дава данни за етническа принадлежност”, заяви докторът в ефира на Дарик радио.

По думите му разпространените от МВР снимки от фалшивата шофьорска книжка на атентатора са мътни и неразбираеми. Фоторобът също не дава реални представи. „Разяснил съм на всички, които имат пряко отношение към това, какво да направят – с главата, със снимките, които съм направил. А вече колко дни в медиите се разкарва някакъв портрет, който прилича и на брат ми, и на кой ли не, прилича на всеки. Защо стоят снимките в бюрото на някой си и не са тиражирани. Тези снимки, ако леко се пипнат на фотошоп, стават и за паспорт”, каза пред Дарик той.

По думите на д-р Косьо Янков има пропуски в разследването за атентата. „То е елементарно – всеки от нас е гледал, когато се издирва масов убиец, западняците пускат на секундата. При нас вече мина мероприятието. Всяко чудо за три дни и готово”, обясни той.

Останките от атентатора се съхраняват в отделението по Съдебна медицина в Бургас, а не в Израел, разкри още д-р Янков.