Наш учен – роб в Малта – обвинен за кражба на 4 чаршафа, 2 одеяла, 1 чифт ботуши и 1 матрак

Селви Якубов получил от работодателя си матрак и четири завивки, но в един момент му дошло до гуша от условията и поискал остатъка от заплатата си (200 евро), тъй като напуска.

60-годишният българин Селви Хака Якубов живее и спи със собствени чаршафи в изоставена фабрика принуждаван да работи в малтийска птицевъдна ферма по 17 часа на ден, 7 дни в седмицата, за 3,50 евро на час

25 февруари 2012 г. Българин бил третиран като роб и принуждаван да работи за мизерни пари в малтийска птицевъдна ферма, съобщават местните медии. Освен това нашенецът е даден на съд заради кражба на матрак. 60-годишният Селви Хака Якубов, който живее в изоставена фабрика, пледира невинен по обвиненията за кражба на четири чаршафа, две одеяла, чифт ботуши и матрак, съобщи ДАРИК.

В речта си пред малтийската Темида адвокатът му Седрик Мифсуд обаче настоя, че съдът трябва да разследва неволите на клиента му, а не придобивката на чаршафите, които са лично негови. Инспектор от местната полиция пък разкри, че наскоро органите на реда са получили сигнал от ферма в залива Св. Пол, според който българинът бил хванат да краде покъщнина, отбелязва БГНЕС.

Мифсуд, освен това изтъкна, че обвиняемият е български учен, който работил в островната държава по 17 часа на ден, седем дни в седмицата, за 3,50 евро на час. Селви получил от работодателя си матрак и четири завивки, но в един момент му дошло до гуша от условията и поискал остатъка от заплатата си (200 евро), тъй като напуска. По-късно се преместил в изоставената фабрика и взел със себе си личните си вещи.