Похитителят на банката се предаде след 39 часа

Точно в 7.10 часа б.вр. сутринта похитителят в банковия обир в Сливен 27-годишният Стефан Петров се предаде и излезе сам от местния клон на Инвестбанк с вдигнати ръце, видяхме по бТВ. Това се случи съвсем внезапно, след като цяла нощ Ситуацията в нападнатата банка – чуйте запис. От ОД МВР в града потвърдиха, че Стефан Петров се е предал преди минути. Пред сградата на банката все още има служители на реда. От снощи със случая се занимават служители на сливенските структури на МВР, след като Специализираният отряд за борба с тероризма напусна града. Ограденият периметър около банката се охраняваше от служба „Жандармерия”.

Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи в предаването “Здравей, България” на Нова телевизия, 7:30 б.вр. 25 Март 2011г.

Водещ: Сега имаме връзка с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Министър Цветанов, похитителят предаде ли се?
Цветан Цветанов: Преди минути похитителят се предаде. Като тази нощ имаше продължение на разговорите, които бяха водени и бяха дадени гаранции за неговата сигурност, при неговото предаване.
Водещ: Чули са се изстрели. От кого са произведени те? Знаете ли?
Цветан Цветанов: Не, няма абсолютно нищо, което да има някакви притеснения в тази посока. Лицето се предаде, с което окончателно, вече, операцията е приключена.
Водещ: Вече можете ли да кажете какви са неговите мотиви? Официално.
Цветан Цветанов: Разбира се, че в момента не бихме могли да ги кажем, защото току що се предаде. Така че, от тук нататък ще има много действия, които ще бъдат предприети за изясняване на абсолютни всички мотиви, които са провокирали това поведение и за разиграването на тази ситуация
Водещ: А какви условия е поставил, за да се предаде?
Цветан Цветанов: Разговорите, които бяха водени тази нощ, е имало искане да има една допълнителна гаранция, че предавайки се, няма да бъде убит.
Водещ: Само това?
Цветан Цветанов: Това е, да. Благодаря ви.
Водещ: И ние благодарим.

2 comments for “Похитителят на банката се предаде след 39 часа